Reis naar Jordanië - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Jordanië


Sommaire

Reis naar Jordanië

Een van de belangrijkste redenen om een land als Jordanië te bezoeken is ongetwijfeld de gastvrijheid van zijn inwoners, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Van de traditionele levensstijl van de bedoeïenen tot de ontwikkelde cultuur van de grote steden, in dit land in het Midden-Oosten is er voor welk wat wils. Natuurlijk wordt uw verblijf daarbij nog een stuk beter als u uw vakantie beleeft vanuit een Voyage Privé hotel.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Jordanië

1. Amman

Amman

Amman is de Jordaanse hoofdstad en de ideale uitvalsbasis voor een complete vakantie. De plaats bruist van het leven, maar is ook een bron van talloze historische en archeologische trekpleisters. Daarnaast vindt u er heel wat gezellige restaurants, marktjes en natuurlijk hotels.

2. Petra

Petra

De stad Petra werd eeuwen geleden opgericht door de Nabateeërs, een volk dat tijdens de Klassieke Oudheid in Zuid-Jordanië leefde. Hun architecten hakten de stad Petra, met zijn tempels, tombes en huizen, uit de rotsen en wisten hun kunstwerk door de unieke ligging eeuwenlang verborgen te houden. In 1812 ontdekte een Zwitserse ontdekkingsreiziger toevallig de stad.

3. Irbid

Irbid is de tweede grootste stad van het land en de ideale plaats als u zich helemaal wilt onderdompelen in de tradities van Jordanië. Hoewel er niet al te veel bezienswaardigheden te vinden zijn, is het een must-visit voor reizigers. Voorheen heette Irbid Arbella en was het lid van de Decapolis. Dit was een verbond van tien belangrijk Griekse steden in de Levant, de regio in het Midden-Oosten die grenst aan de Middellandse Zee.

4. Jerash

Jerash

Jerash krijgt de bijnaam 'Pompeii van het Oosten', omdat er de restanten liggen van de best bewaarde stad uit de Grieks-Romeinse tijd. Hierdoor is het naast Petra de meest bezochte stad van het land. Interessant is dat men er ook overblijfselen heeft gevonden van mensen uit 7500 voor Christus, wat aantoont dat de plaats zelfs tijdens het Neolithicum al bewoond werd.

5. Wadi Rum

Wadi Rum

Wadi Rum, ook wel de Maanvallei, is de befaamdste en meteen ook de grootste wadi (of ravijn) van Jordanië en staat vooral bekend vanwege zijn enorme en woest uitziende woestijnlandschap. In het centrum daarvan ligt Wadi Rum, een klein dorp op 30 kilometer van Jabal Umm ad Dami, de hoogste berg van het land. Na een klim kan je daar vanaf de top zelfs de Saoedische grens en de Dode Zee zien.

Wanneer reist u best naar Jordanië ?

U reist best naar Jordanië in de lente, van april tot juni, maar ook de herfst (van september tot en met november) is een goede optie. Tijdens die periodes liggen de temperaturen iets lager en blijft de hoeveelheid neerslag beperkt. De ideale omstandigheden dus voor een vakantie.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Jordanië

In Jordanië geen gebrek aan mogelijkheden om te overnachten en er is vooral heel wat variatie op het vlak van prijs en comfort. Van goedkope hostels tot dakhotels en luxe resorts, alles kan. Vervolgens is het ook mogelijk om te overnachten in gewone appartementen, eco-lodges, bed & breakfasts, guesthouses en natuurlijk tourist camps in de woestijn bij de bedoeïenen.

De meeste hotels en luxe resorts ligt in Amman, de hoofdstad, maar ook in Aqaba, de belangrijkste badplaats van het land. Nabij Petra en de Dode Zee zijn er eveneens meer dan genoeg opties. Interessant om te weten is dat heel wat luxe resorts aan de Dode Zee speciale wellnessbehandelingen bieden waarbij men gebruikt maakt van het lokale water, dat heilzame effecten zou hebben. Internationale hotelketens, waaronder Golden Tulip, Crown Plaza en Sheraton zijn trouwens sterk vertegenwoordigd in het land.

Houd er bij de zoektocht naar een hotel voor een reis naar Jordanië rekening mee dat de prijs voor een kamer sterk varieert van seizoen tot seizoen. Tijdens het hoogseizoen in het voorjaar en de herfst komen er veel westerse toeristen, dus we raden aan om iets vroeger te boeken. Zeker in april en oktober is het vaak een uitdaging om een hotel te vinden in steden als Petra en Aqaba.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Jordanië

1. Rondreis Jordanië gedurende 6 nachten in 5* hotels

Rondreis Jordanië gedurende 6 nachten in 5* hotels

Tijdens deze rondreis snuift u Jordanië op en bent u getuige van de unieke samensmelting van het Westen en het Midden-Oosten.

Wat ons bevalt :

Tijdens deze vakantie in Jordanië bezoekt u Petra, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Ook Wadi Rum, de vallei die gebruikt werd als decor voor films als 'The Martian' en 'Lawrence of Arabia' staat op de planning.

Ontdek deze tour


2. Rondreis Majestueus Jordanië met of zonder uitbreiding in Jeruzalem

Rondreis Majestueus Jordanië met of zonder uitbreiding in Jeruzalem

Geniet van een rustige vakantie en leer bij over Jordanië tijdens een begeleide tour. Dankzij deze aanbieding mist u geen enkele belangrijke bezienswaardigheid van het land.

Wat ons bevalt :

Alle vijfsterrenhotels in deze aanbieding zijn zorgvuldig geselecteerd. Daarbij kunt u ook kiezen voor een 10-daags verblijf in Jeruzalem.

Ontdek deze tour


3. De wonderen van Jordanië met verblijf in 4* of 5* hotels

De wonderen van Jordanië met verblijf in 4* of 5* hotels

U wordt begeleid door een Engelstalige gids om de schatten en geheimen van Jordanië te ontdekken. Na een actieve dag keert u terug naar uw comfortabele hotelkamer.

Wat ons bevalt :

Tijdens uw verblijf geniet u volop van de rijke geschiedenis en cultuur die Jordanië in petto heeft. Dit wordt nog beter door de avontuurlijke 4X4-tour in de woestijn.

Ontdek deze tour


Ons praktische advies voor een reis naar Jordanië

Hieronder vindt u wat meer praktische info voor een reis naar Jordanië :

Welke valuta gebruikt men in Jordanië ?

De officiële munteenheid in Jordanië is de Jordaanse Dinar, of JOD. Een dinar bevat 10 Dirham, 100 piaster/qirsh of 1000 Fils. U wisselt best meteen geld bij aankomst in de luchthaven van Amman, zodat u altijd wat cash op zak heeft. Niet onhandig, zeker als een pinautomaat plots niet meer werkt.

Is er een tijdverschil tussen Nederland of België en Jordanië ?

Vakantie in Jordanië

Jordanië valt in de UTC+3-tijdzone, wat betekent dat het er een paar uur later is dan in Nederland. Dit tijdsverschil is wel afhankelijk van het seizoen. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het één uur later in Jordanië, maar tijdens onze wintertijd is dat twee uur.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Jordanië