Reizen naar Cyprus - Voyage Privé

Reizen naar Cyprus


Sommaire

Een vakantie naar Cyprus is een ideaal alternatief voor liefhebbers van Turkije en Griekenland. Vooral het zuiden van Cyprus is een populaire toeristische bestemming. Witte zandstranden, gebergtes en meerdere Unesco-werelderfgoederen bieden u de ideale mix van ontspanning en cultuur. Als u dit combineert met de bijzondere keuken, begrijpt u waarom wij u aanraden om naar Cyprus op vakantie te gaan.

De leukste dingen om te doen op vakantie in Cyprus

Louis Phaethon Beach 4*

1. Het Troödosgebergte

Het Troödosgebergte in Cyprus beslaat een groot deel van het westen van het eiland. De hoogste top, de Olympus genaamd, is 1952 meter hoog. Het is een natuurgebied met uitgestrekte bossen en indrukwekkende watervallen. Ook vindt u hier het Kykkosklooster, een prachtige orthodox klooster met schitterende mozaïeken.

2. Paphos

Paphos ligt in het zuidwesten van Cyprus en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bezoek de tombes van de koningen en het archeologische park met restanten van Griekse en Romeinse woningen. Het kasteel van Paphos, een middeleeuws fort, is zeker ook een bezoekje waard.

3. Choirokoitia

Choirokoitia is een archeologische site met een geschiedenis die ruim 9.000 jaar teruggaat. Het wordt een van de oudste steden van de wereld genoemd. Bij de opgravingen is de nederzetting nagebouwd, zodat u een goed beeld krijgt van hoe de inwoners van deze stad leefden.

4. Nissi Beach

Nissi Beach is een van de populairste stranden van Cyprus. Vanaf het witte zandstrand kunt u naar het tegenoverliggende eiland zwemmen. Voor de rustzoeker is Nissi Beach minder geschikt, want er worden in het hoogseizoen regelmatig strandfeesten georganiseerd. Voor een flinke portie rust kunt u het best naar Golden Beach trekken.

5. Lara Beach

Lara Beach wordt ook Turtle Beach genoemd, want op dit strand komen zeeschildpadden aan land om er hun eieren te leggen. Als u geluk heeft, kunt u de jonge schildpadjes uit hun nest zien komen. De grootste kans hierop heeft u in juli en augustus. Verstoor de schildpadden niet en geniet van het spektakel.

6. De kloof van Avakas

De kloof van Avakas is ontstaan door een beek en duizenden jaren erosie. De kalkstenen kloof zit vol leven, zoals vleermuizen, uilen en verschillende soorten reptielen. Het staat garant voor een prachtige, actieve wandeling, want op sommige plaatsen moet er behoorlijk worden geklommen.

Top 5 hotels in Cyprus

1.?Hotel Anassa Cyprus

Hotel Anassa Cyprus 5*

In dit hotel geniet u van een privéstrand met uitzicht over de Middellandse Zee, zodat u helemaal tot rust kunt komen. Dankzij drie buitenzwembaden, een binnenzwembad en een spa vindt u hier alles wat u nodig heeft.

2. King Evelthon Beach Hotel & Resort

King Evelthon Beach Hotel & Resort 5*

Met zeven zwembaden en een waterpark is dit het perfecte hotel voor gezinnen met kinderen. In de exclusieve Swim-upkamers duikt u meteen vanuit uw kamer het zwembad in. Als dat geen fijne vakantie is !

3. E Hotel Spa & Resort

E Hotel Spa & Resort 4*

Dit hotel ligt op ongeveer tien kilometer van de stad Larnaca. De kamers zijn minimalistisch en toch luxueus ingericht. Tegelijkertijd zijn ze gevuld met talloze natuurlijke elementen. Het inbegrepen ontbijt is heerlijk en uitgebreid.

4. Azia Resort & Spa

Azia Resort & Spa 5*

Het Azia Resort biedt u direct toegang tot het strand en is perfect voor een romantische vakantie met z'n tweeën. Het hotel is met warme kleuren ingericht en heeft maar liefst dertien verschillende restaurant die u telkens opnieuw verrassen met heerlijke bereidingen.

5. Louis Phaethon Beach

Louis Phaethon Beach 4*

Louis Phaethon Beach is een gezellig familiehotel met een waterpark. Uw kinderen zullen er gegarandeerd geweldige tijden beleven. Het team biedt u de beste service. Zo kunt u bijvoorbeeld helemaal tot rust komen in de spa, terwijl uw kinderen zich vermaken in de kidsclub.

Festivals & vieringen in Cyprus

In Cyprus worden verschillende grote festivals en volksfeesten gehouden, waarbij toeristen ook van harte welkom zijn. Het grootste festival is het Limassol Wine Festival in de laatste week van augustus en de eerste week van september. U kunt er dan genieten van de beste wijnen die Cyprus te bieden heeft. Ondertussen luistert u naar traditionele muziek en verlekkert u zich aan de vele Cypriotische lekkernijen.

Tijdens het Rozenfestival in Agros neemt u deel aan diverse workshops, kunt u bijdragen aan de rozenoogst en ontdekt u oude ambachten. Een ander bloemenfestival is Anthestiria. Dit festival viert het begin van de lente en wordt gevierd ter ere van de Griekse god Dionysos. Het festival vindt plaats in het eerste of tweede weekend van mei. Er is een bloemencorso, er worden bloemen verkocht en er zijn muziek- en dansvoorstellingen.

Cultuur en tradities in Cyprus

Omdat Cyprus zowel een Griekse als Turkse achtergrond heeft, kunt u hier genieten van het beste wat beide keukens te bieden hebben. Tzatziki en humus, maar ook verschillende vleesgerechten, zult u hier dus zeker op de kaart vinden. En probeer ook eens koupepia, een plaatselijke variant van dolmades. Cyprioten zijn van nature ontzettend gastvrij. Gasten worden ontvangen met koffie en iets lekkers, maar een maaltijd wordt ook snel aangeboden. Daarnaast zijn Cyprioten erg traditioneel en geven ze hun gebruiken en tradities graag door aan de volgende generatie. Dit geldt voor oude ambachten, maar ook voor de volksmuziek en -dans. Het nationale muziekinstrument de laouto is een snaarinstrument dat veel wordt gebruikt in de volksmuziek.

Do's-and-don'ts in Cyprus

De meeste kerken in Cyprus maken deel uit van de Cypriotisch-orthodoxe kerk. Deze prachtige kerken zijn meestal vrij te bezoeken, maar houd er rekening mee dat u uw schouders en knieën moet bedekken als u een kerk betreedt. Meestal zijn er bij de ingang doeken te leen of te koop. Ook slippers worden meestal niet gewaardeerd, dus zorg ervoor dat u gepast schoeisel bij u heeft. Het is op Cyprus gebruikelijk om een fooi te geven in een restaurant. Een fooi van tien procent is hierbij normaal.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Cyprus