Reizen naar New York - Voyage Privé

Reizen naar New York


Sommaire

The Big Apple of de stad die nooit slaapt is uiteraard de wereldbekende stad New York in de Verenigde Staten. Het geldt als een van de populairste reisbestemmingen voor toeristen van over de hele wereld. Er valt heel wat te beleven in New York. En hier vindt u alle informatie en inspiratie die u nodig hebt om het beste te maken van uw verblijf of reis.

De mooiste bezienswaardigheden in New York

1. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is een enorme constructie die over de East River loopt en is zonder twijfel de bekendste brug van de stad. Eigenlijk verbindt de brug, die in 1883 werd gebouwd, Park Row in Manhattan met Brooklyn zelf, maar het dient natuurlijk ook als een attractie voor toeristen.

2. Strawberry Fields

De Strawberry Fields in Central Park is een eerbetoon is aan John Lennon. Het monument werd ontworpen door landschapsarchitect Bruce Kelly en werd geopend op 9 oktober 1985. Het geldt als een zogenaamde stille zone in het park, en is er tegenwoordig een van de meest bezochte bezienswaardigheden.

3. Times Square

Times Square bruist van het leven en dat kan ook niet anders : het is een van de bekendste pleinen die er zijn. Dagelijks wordt het wel door duizenden mensen bezocht. De iconische reclameschermen die tot ver in de hoogte over het plein uitkijken, zijn perfect voor prachtige vakantiekiekjes !

4. St. Patrick's Cathedral

Deze kathedraal werd ingewijd op 25 mei 1879 door John McCloskey, de toenmalige aartsbisschop. Door de unieke structuur van marmer en baksteen heeft de kathedraal een West-Europese uitstraling. De bouwheer vond zijn inspiratie in onder andere de kathedralen van Amiens en van Keulen.

5. Het Guggenheim Museum

Ook het Guggenheim Museum is zeker een bezoekje waard. Het gebouw is een architecturaal kunstwerkje. Het museum focust vooral op kunst van verschillende era's. Het is met andere woorden een perfecte locatie voor de kunstliefhebber.

6. 9/11 Memorial Park

Ten slotte moet u ook het 9/11 Memorial Park in New York bezoeken. De fonteinen die het centrum van dit park vormen, staan precies op de plaats waar de ingestorte Twin Towers pronkten. Op de randen van de fonteinen staan de namen van de slachtoffers gegraveerd.

Reizen naar New York ? Dit zijn de beste hotels !

1. Concorde Hotel New York

Door de unieke, centrale ligging bij Central Park, MoMa en talloze andere bezienswaardigheden heeft het in het verleden naam gemaakt als een van de beste locaties van de stad. Kiest u voor een Deluxe Queen Guest-kamer met uitzicht op Midtown Manhattan, dan geniet u van het grootste comfort én de nabijheid van restaurants en gezellige cafés.

2. The Plaza Hotel New York

Het Plaza Hotel in New York hoort eveneens thuis op het lijstje met de beste hotels van New York. Dankzij de ruime kamers en het brede aanbod aan heerlijke gerechten in het restaurant geniet u van een fantastische vakantie. Ook ligt het hotel centraal, zodat u gemakkelijk The Big Apple bezoekt.

3. Hotel Mela Times Square

Dit moderne, stijlvolle hotel ligt in het hart van Times Square en biedt u als toerist de mogelijkheid om lekker door de chique winkelstraat Fifth Avenue te kuieren. Ook kunt u van hieruit perfect de culturele rijkdom en schatten van de regio ontdekken.

4. The WestHouse Hotel

Het Westhouse Hotel ligt pal tussen Times Square, Central Park en Fifth Avenue. Het beschikt over een stijlvol dakterras, vanwaar u van het prachtige uitzicht kunt genieten. U heeft daarbij keuze tussen wel drie verschillende soorten kamers, die elk alle nodige comfort en luxe bieden !

5. Hotel Royalton

Ten slotte is er het Hotel Royalton in het centrum van Manhattan. U heeft er de keuze uit een elegante kamer of een chique suite. Ook het restaurant Forty Four is er de moeite waard omwille van een uitgebreid aanbod aan heerlijke gerechten. Nabijgelegen zijn onder meer het Rockefeller Center, Bryant Park en Times Square.

De mening van Voyage Privé over New York

New York is als wereldstad dan misschien wel nog niet zo oud, er valt heel wat te ontdekken op het vlak van gastronomie en kunst. Daarbij is het een reisbestemming waar iedere toerist zich thuis voelt. Dat komt onder andere door een unieke combinatie van verschillende culturen die elk hun indruk op de stad hebben achtergelaten. Van China Town tot de New Yorkse monumenten die uit de 19e eeuw afstammen, allemaal dragen ze bij aan deze prachtige wereldstad.

Praktische informatie voor uw reis naar New York

Welk budget moet u plannen ?

De prijzen van hotels variëren, maar zijn vergelijkbaar met die in Nederland of België. Reken op ongeveer 40 tot 100 euro per nacht, tenzij u kiest voor een echt luxehotel. Tijdens uw verblijf in New York is het verder belangrijk om een budget vrij te houden voor accommodatie, vervoer en eten, zoals restaurantbezoeken en dergelijke. Reken hiervoor toch op 80 tot 240 euro per dag.

Hoe reist u naar New York ?

Reizen naar New York gebeurt vanuit Europa natuurlijk vooral met het vliegtuig. De meeste grote luchthavens, waaronder Brussel en Schiphol, bieden rechtstreekse verbindingen met de stad. Reken op een vliegtijd van ongeveer acht uur voor de heenreis !

Welk tijdsverschil is er met New York ?

In New York is het meestal zes uur vroeger dan bij ons. Dit wil zeggen dat als het in Brussel 12.00 uur is, het in New York 6.00 uur is. Omdat ze in New York niet op hetzelfde moment overschakelen naar de zomer- en de wintertijd kan het er ook vijf uur vroeger dan bij ons zijn.

Welke taal wordt er gesproken in New York ?

Engels is de standaardtaal in New York, maar door de grote variatie aan culturen worden er ook andere talen gesproken. Denk maar aan het Chinees, dat voornamelijk in China Town in Manhattan ook vaak wordt gesproken.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen New York