Reizen naar Egypte - Voyage Privé

Reizen naar Egypte


Sommaire

Reizen naar Egypte

Egypte is het land van farao's, piramiden en hiëroglyfen. Door zijn rijke geschiedenis is het een prachtig land om te bezoeken als u van cultuur houdt. Maar u kunt er ook terecht voor een heerlijke strandvakantie of om te shoppen. Als u dit alles combineert, merkt u waarom veel mensen voor hun vakantie reizen naar Egypte.

Welke plaatsen mag u niet missen tijdens een reis naar Egypte ?

Nijlcruise in Egypte met optionele verlenging naar het Desert Rose Resort 5*

1. Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen is een dal in de buurt van Luxor, waar in de oudheid de farao's werden begraven. Er zijn meer dan zestig graven, waarvan er tien toegankelijk zijn voor publiek. Deze graven zijn gevuld met schilderingen en hiëroglyfen die de farao's op hun reis in het hiernamaals begeleidden.

2. Piramiden van Gizeh

De piramiden van Gizeh zijn een van de oudste grote bouwwerken van de mensheid. Het is een verzameling van piramides, waarvan de Piramide van Cheops de bekendste en grootste is. De piramides worden bewaakt door de wereldberoemde Sfinx.

3. Tempels van Philae

Dit tempelcomplex is oorspronkelijk gebouwd op het eiland Philae, maar werd later verplaatst naar het eiland Angelika. Het complex bestaat onder andere uit een grote tempel met prachtige reliëfs ter ere van de godin Isis.

4. Shoppen in Caïro

Dompel jezelf onder in de chaos van Caïro. Caïro is de hoofdstad van Egypte en er wonen zo'n twintig miljoen mensen ! Naast alle bezienswaardigheden en musea is dit ook de beste plek in Egypte om uitgebreid te winkelen. Bezoek in ieder geval Khan El-Khalili, een gigantische openluchtbazaar.

5. Het Egyptische Museum

In het Egyptische Museum in Caïro vindt u meer dan honderdduizend items uit het oude Egypte. U vindt hier onder andere de volledige inhoud van het graf van Toetanchamon, waaronder zijn gouden dodenmasker. Ook zijn er mummies te bezichtigen en vindt u er prachtige beelden.

6. Abu Simbel

Abu Simbel bestaat uit twee tempels die zijn uitgehakt uit een rotswand. Een van de tempels is de Tempel van Ramses II. Voor deze tempel heeft Ramses vier beelden met een hoogte van 22 meter laten maken.

7. Strand aan de Rode Zee

Voor een paar dagen strand in Egypte kunt u naar Hurghada aan de Rode Zee. Met kilometers aan zandstrand komt u hier optimaal tot ontspanning. Ook zijn er diverse mogelijkheden om te watersporten of te duiken.

8. Piramide van Djoser

De trappenpiramide van Djoser is de oudste piramide van Egypte. Deze piramide vormt samen met zestien andere piramides en verschillende andere graven de necropolis van Sakkara. U kunt ook de tombes bezoeken. In het bijbehorende museum komt u meer te weten over de piramides en bekijkt u schilderingen.

Reizen naar Egypte : de beste hotels om te verblijven

1. Caribbean World Resort Soma Bay

Caribbean World Resort Soma Bay  5*

In dit resort in Hurghada aan de Rode Zee kunt u genieten van prachtige zandstranden. Tijdens uw verblijf hoeft u nergens aan te denken, want door de all-inclusiveformule kunt u gewoon aanschuiven in een van de restaurants.

2. Sultan Bey Hotel El Gouna

Sultan Bey Hotel El Gouna 4*

Het Sultan Bey Hotel in El Gouna is een oase van rust aan de Rode Zee. In het Sultan Bey-restaurant kunt u gebruikmaken van het buffet en eten met uitzicht op de blauwe lagune. Het is een ideaal hotel voor de levensgenieter.

3. Amarina Abu Soma Resort & Aquapark

Amarina Abu Soma Resort & Aqua Park + optionele Nijlcruise

Het Amarina Abu Soma Resort & Aquapark is de ideale plek voor een vakantie met uw gezin. In het bijbehorende Aquapark zullen uw kinderen zich helemaal kunnen uitleven op de glijbanen, terwijl u geniet van de zon op uw privéstrand.

4. LABRANDA Tower Bay

LABRANDA Tower Bay 4*

Dit hotel ligt in Sharm-el-Sheikh aan het strand. Door de all-inclusiveformule worden al uw wensen werkelijkheid. De prachtige omgeving brengt u helemaal tot rust en zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

5. Nijlcruise in Egypte

Nijlcruise in Egypte met optionele verlenging naar het Desert Rose Resort 5*

Om Egypte op een ontspannen manier te ontdekken, is er deze unieke Nijlcruise. U verblijft in een luxehut op het cruiseschip dat u elke dag naar de prachtigste bezienswaardigheden voert, zoals Abu Simbel en de Vallei der Koningen.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Prive over reizen naar Egypte

Egypte is een ideale vakantiebestemming, omdat u er eenvoudig uw strandvakantie kunt combineren met een flinke portie cultuur. Hier kunt u een van de zeven wereldwonderen aanschouwen en de plekken zien waarover u tijdens de geschiedenislessen hebt gehoord. Door cultuur aan te vullen met een verblijf in een van de prachtige resorts bent u zeker van een ontspannen vakantie.

Wat moet u weten over reizen naar Egypte ?

Nijlcruise in Egypte met optionele verlenging naar het Desert Rose Resort 5*

Hoe is het weer in Egypte ?

Egypte heeft een woestijnklimaat, waarbij het verschil in temperatuur 's nachts en overdag wel meer dan 10 graden kan verschillen. In de zomer kan het tot 40 graden warm worden, in de winter ligt de temperatuur tussen 20 en 30 graden. Tijdens de zomer en de winter regent het er bijna niet.

Welk budget moet ik voorzien voor een reis naar Egypte ?

Het leven in Egypte is relatief goedkoop. De accommodatie kunt u natuurlijk zo duur maken als u zelf wil. Een ritje met de bus of een minibus kost u meestal niet meer dan een euro per rit. Aan een uitgebreide maaltijd in een restaurant spendeert u ongeveer tien euro. Het is dan wel gebruikelijk om een ruime fooi te geven. De toegangsprijzen van bezienswaardigheden kunnen oplopen, maar meer dan 25 euro per dag kost het meestal niet.

Hoe is het vervoer in Egypte geregeld ?

De meeste vluchten naar Egypte komen aan in Caïro of Hurghada. Eenmaal in Egypte kunt u gemakkelijk met de bus van de ene naar de andere bestemming reizen. Eventueel kunt u zelf een auto huren, maar alle belangrijke bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar met de bus.

Welke taal spreekt men in Egypte ?

In Egypte wordt voornamelijk Arabisch gesproken, maar vaak in een Egyptisch dialect. Veel Egyptenaren spreken ook wel wat Engels of Frans, zeker in de toeristische gebieden. Nederlands spreken ze doorgaans niet.

Hoe kan ik betalen in Egypte ?

In Egypte betalen ze met de Egyptische pond. In toeristische gebieden wordt de euro ook vaak als betaalmiddel geaccepteerd. Pinnen is op veel plekken mogelijk, maar dit moet u wel eerst activeren bij uw bank.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Egypte