Reizen naar Griekenland - Voyage Privé

Reizen naar Griekenland

Het mythische Griekenland heeft ontzettend veel te bieden. Overal waar je wandelt, kom je geschiedenis tegen. En dit terwijl een zonovergoten strand nooit veraf is. Mede door deze combinatie is Griekenland een van de vaakst bezochte landen in Europa. Een reis naar Griekenland is een absolute garantie voor een onvergetelijke tijd, ongeacht of je nu houdt van musea, stranden of een boeiend uitgaansleven.

Top 5 attracties en bezienswaardigheden in Griekenland

Het schiereiland Griekenland bestaat uit een grillig vasteland dat omgeven is door de Middellandse Zee, met onder meer de Egeïsche Zee en de Ionische Zee. Enkele duizenden Griekse eilanden krioelen om het vasteland heen, waarvan er enkele tientallen bewoond zijn. Ook dit zijn ideale vakantiebestemmingen.

1. Kreta

Rethymno Mare Royal and Water Park 5*

Kreta is Griekenlands grootste eiland en kent een lange en fascinerende geschiedenis. Hier huisde de eerste grote Europese beschaving, die van de Minoërs. Hun historische aanwezigheid is nog steeds overal zichtbaar, vooral in en rondom het indrukwekkende Paleis van Knossos. Zon, zee, strand, natuur en cultuur gaan hier hand in hand.

2. Rhodos

Atlantica Dreams Resort & Spa 5*

Rhodos is een ander beroemd Grieks eiland dat is gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee. Al decennialang is het eiland populair bij toeristen. Je verliest er jezelf in de oude hoofdstad, een doolhof van vergane tijden en culturen. En je komt er tot rust op de goudgele stranden, met rondom openluchtbars en -restaurantjes.

3. Kos

Mitsis Family Village Beach Hotel 4*

Het eiland Kos ligt noordelijker dan Rhodos en nabij Turkije. Kos is beduidend kleiner, maar voldoende veelzijdig om te ontdekken. Tijdens een van de vele uitstapjes ontdek je het grote contrast tussen de drukbezochte strandplaatsen en het indrukwekkende binnenland. Je kuiert er in kleurrijke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd er stilstond.

4. Corfu

Ariti Grand Hotel 4*

Het eiland Corfu is een groen eiland in de Ionische Zee. Natuurschoon wacht je er op. Het eiland is uitermate geschikt voor outdooractiviteiten, waaronder wandelen, fietsen, paardrijden en snorkelen. De beklimming van de Pandokrator (906m), met prachtige vergezichten, is de grootste uitdaging die jou er opwacht.

5. Thessaloniki

Lazart Hotel 5*

Thessaloniki is een fantastische bestemming op het vasteland. Na Athene is het de grootste stad van het land en het heeft ook een lange en bewogen geschiedenis. Het fascinerende verleden is te bewonderen in het archeologisch museum. Het is een ideale afwisseling op de prachtige natuur en de wonderbaarlijke stranden die je verwelkomen.

Welk hotel kies ik in Griekenland?

Rethymno Mare Royal and Water Park 5*, Kreta

Rethymno Mare Royal and Water Park 5*

Rethymno Mare Royal and Water Park is een fraai all-in-familiehotel. Het is gelegen aan de zee, vlakbij het historische havenstadje Rethymno en niet ver van Heraklion. Naast meerdere zwembaden heeft het hotel een spa en een gezellig restaurant. Het beschikt ook over een aangenaam privéstrand.

Atlantica Dreams Resort & Spa 5*, Rhodos

Atlantica Dreams Resort & Spa 5*

Het Atlantica Dreams Resort & Spa is werkelijk een droomhotel. Je verblijft er superrelaxed, met directe toegang tot het strand. Naast een groot buitenzwembad en een spa heeft het allerlei sportfaciliteiten. Ook beschikt het over meerdere bars en restaurants met een ruime keuze aan culinaire hoogstandjes.

Mitsis Family Village Beach Hotel 4*, Kos

Mitsis Family Village Beach Hotel 4*

Mitsis Family Village Beach Hotel is een gezellig familiehotel op slechts vijf minuten wandelen van het strand. Je verblijft er in een van de luxekamers met uitzicht op de Egeïsche Zee. Naast meerdere zwembaden met glijbanen beschikt het hotel over allerlei sportvelden. Bovendien heeft het ook meerdere gezellige bars en restaurants.

Ariti Grand Hotel 4*, Corfu

Ariti Grand Hotel 4*

Het Ariti Grand Hotel is een fantastisch hotel aan de oostkust van Corfu. Het is de ideale uitvalsbasis voor excursies op het groene eiland. Comfortabele, sfeerrijke kamers met uitzicht over de Ionische Zee wachten je er op. Het hotel ligt dicht bij het strand en heeft een groot buitenzwembad in een prachtige tuin.

Acrotel Elea Beach 4*, Thessaloniki

Acrotel Elea Beach 4*

Het Acrotel Elea Beach is een sfeervol en charmant hotel dat gelegen is aan de Golf van Toroneos. Het ligt niet ver van Thessaloniki dat bovendien gemakkelijk te bereiken is. Het luxueuze hotel heeft onder meer verschillende zwembaden. Het is een gezellige verblijfplaats in een betoverend mooie omgeving.

Praktische informatie over Griekenland

Wat is het klimaat in Griekenland?

Griekenland is gezegend met veel zonuren. Het heeft een klimaat dat perfect past bij de prachtige stranden, maar ook bij de smalle straatjes en de witgeverfde huisjes.

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

Griekenland heeft de euro als munteenheid. Vrijwel overal kun je een betaalkaart gebruiken. Bankautomaten zijn in alle grotere steden aanwezig.

Welk reisbudget moet ik voorzien?

Griekenland is in vergelijking met Nederland en België een goedkoop land. Zowel bij uitgaven in winkeltjes als in bars en restaurants zal je minder betalen dan in de Lage Landen. Hierdoor is Griekenland ook een goede bestemming voor een reis met een beperkt budget.

Wat is het tijdsverschil ten opzichte van België en Nederland?

In heel Griekenland is het een uur later dan in Nederland en België.

Welke taal spreekt men in Griekenland

In Griekenland spreekt men Grieks. Door het belang van het toerisme zijn steeds meer Grieken het Engels machtig. Dit is zeker het geval in de populaire toeristische steden en hotels.

Onze Voyage Privé-reisexpert over reizen naar Griekenland

Cruise langs de Griekse eilanden

Griekenland heeft elke toerist iets te bieden. Het is een land waar we een grote culturele erfenis aantreffen. En het is ook een bestemming waar cultuur perfect samensmelt met ultiem ontspannen. Niet alleen door Griekenlands prachtige zonovergoten stranden, maar ook door de gezellige terrasjes op elke hoek. Dit alles wordt weggezet tegen een romantisch decor. Het is dan ook dé garantie voor een uiterst ontspannen vakantie.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Griekenland
  4. Reis Griekenland