Reis naar Israël - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Israël


Sommaire

Reis naar Israël

Bent u een echte strandliefhebber, maar kunnen ook cultuur en lekker eten u bekoren ? Dan is Israël alvast een goede reisbestemming. Dankzij steden als Tel Aviv, waar het bruist van het leven en waar er genoeg te beleven valt voor families en koppels, behoort Israël tot de populairste reislanden van het Midden-Oosten. Zeker als u uw reis naar Israël beleeft vanuit een Voyage Privé hotel, geniet u van een deugddoende vakantie.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Israël

1. De Dode Zee

De Dode Zee

De Dode Zee heeft een misleidende naam, want deze wateren zorgen er juist voor dat u zich kiplekker voelt. Volgens bijgeloof zou de zee immers heilzame effecten hebben. De Dode Zee is de laagste plaats van de wereld en is gemakkelijk te bereiken vanuit Tel Aviv en Jeruzalem.

2. Petra, de Rozenstad

Vanuit Israël bezoekt u Petra, de uit steen gehouwen stad in Jordanië. De ideale kans voor een heuse citytrip en een reis terug in de tijd. Petra heeft zijn bijnaam, de Rozenstad, zeker niet gestolen en gekregen omwille van de veelkleurige zandsteen die er te vinden valt. Ook de Nabatese architectuur maakt van deze oude stad een van de meest bewonderenswaardige architecturale parels van het land.

3. De Olijfberg

De Olijfberg

Het spreekt voor zich dat u in een historisch belangrijk land als Israël heel wat schatten vindt, waaronder de Olijfberg, dat een belangrijke Bijbelse betekenis heeft. Hier zou Jezus immers zijn overhandigd aan de Romeinen. Daarbij geloven veel joden dat God de doden op de berg zou bevrijden wanneer de Messias terugkeert.

4. De Toren van David

De Toren van David

Bij aankomst in Jeruzalem ziet u meteen de Toren van David, ook wel de Jaffa Poort, die meteen opvalt door zijn enorme stenen muren en imposante indruk. Volgens bepaalde bronnen zou hier het paleis van de gelijknamige Koning David uit de Bijbel gestaan hebben.

5. Mount Zion

Vlak buiten de oude stad Jeruzalem ligt Zion, dat ooit het hoogste punt van de stad was en waar vandaag enkele belangrijke christelijke, islamitische en joodse bezienswaardigheden te vinden zijn. Dormiton Abbey is bijvoorbeeld een oude benedictijnenkerk waar Jezus zijn Laatste Avondmaal gehouden zou hebben. Ook zou Koning David er begraven zijn.

Wanneer reist u best naar Israël ?

De beste periode om naar Israël te reizen is in de lente, van maart tot en met mei. Ook het najaar, van september tot en met november, is een goede optie. De temperaturen zijn er dan erg aangenaam en zacht. De hooglanden en Jeruzalem zijn trouwens ook erg mooi om te bezoeken van juni tot augustus.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Israël

In Israël bestaan er talloze soorten accomodaties, waaronder luxehotels, resorts, boutiques in art-décostijl en nog veel meer. Internationale hotelketens, zoals Hilton, Sheraton en Leonardo zijn er wijdverspreid aanwezig. Nationale hotelketens, waaronder Fattal, Dan Hotels en Rimonim zijn ook vertegenwoordigd.

Let bij het boeken van een hotel vooral op de prijs, die sterk varieert per seizoen. Tijdens de maanden juli en augustus, het hoogseizoen, en dan vooral de christelijke en joodse feestdagen is het erg druk en zijn hotels snel volgeboekt. Ook stijgen de prijzen voor een hotelkamer sterk in deze periode. Tijdens de laagperiode zal de drukte op de feestdagen, waaronder de Kerstdagen, Oud- en Nieuwjaar en Chanukah (een belangrijke Joodse feestdag) ook toenemen. Interessant om te weten is dat het plaatsje Eilat, dat in het verre zuiden van Israël ligt, juist tijdens de wintermaanden erg in trek is bij toeristen. Het is er dan immers erg zonnig en warm.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Israël

1. Hotel Saul Tel Aviv

Hotel Saul Tel Aviv

Vanuit Hotel Saul Tel Aviv dompelt u zich helemaal onder in de historische rijkdom van het Midden-Oosten. Ook liggen talloze bezienswaardigheden en het strand op slechts een steenworp afstand.

Wat ons bevalt :

Dit intieme boetiekhotel ligt in het centrum van de stad en beschikt over een heerlijk dakterras. Perfect voor een momentje in de zon.

Ontdek dit hotel


2. Carlton Tel Aviv on the Beach 5* of BY14 TLV Hotel

Carlton Tel Aviv on the Beach

In het Carlton Tel Aviv hotel geniet u van de luxe van een heus zwembad en een adembenemend uitzicht op Tel Aviv. Het BY14 TLV hotel ligt dan weer in het hart van de stad en vlakbij de markt, het strand en meer.

Wat ons bevalt :

Vooral de hotelrestaurants van deze accomodaties, die uitpakken met heerlijke specialiteiten, zijn de moeite waard. Daarbij valt het BY14 TLV Hotel meteen op door zijn unieke design.

Ontdek dit hotel


3. Fly & Drive Israel - De ontdekking van het Heilige Land

Fly & Drive Israel

Tijdens deze rondreis door het oude Israël bezoekt u de belangrijkste steden van het land. Ook beschikt u over een huurauto, zodat u helemaal op eigen tempo reist.

Wat ons bevalt :

De elegante hotels in deze aanbieding verwennen u elke ochtend met een heerlijk ontbijt. Voor een compleet avontuur door een historisch land met het hele gezin of uw partner is deze vakantie perfect.

Ontdek dit hotel


Ons praktische advies voor Israël

Hieronder wat handige info en tips voor uw reis naar Israël :

Welke talen wordt er gesproken in Israël ?

De officiële talen in Israël zijn Arabisch en Hebreeuws, maar ook andere talen worden er gesproken. Denk maar aan Frans, Russisch en zelfs Spaans. Interessant om te weten is dat de meeste Israëliërs ook Engels spreken, dus als buitenlandse bezoeker kunt u zich zeker redden. Zeker in hotels en toeristische locaties.

Hoe reist u best naar Israël ?

Vakantie in Israël

Talloze luchtvaartmaatschappijen organiseren vluchten naar Israël, waaronder KLM, TUIfly en bijvoorbeeld Transavia. Daarnaast zijn ook EL AL, de Israëlische maatschappij, en het Duitse Lufthansa goede opties. Houd bij uw vliegreis naar Israël zeker rekening met een extra lange wachtrij, vooral omdat de veiligheidsprocedure erg streng en grondig is bij de heenreis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Israël