Beste reis naar Kreta - Voyage Privé

Beste reis naar Kreta


Sommaire

Reis naar Kreta

Op zoek naar een reisbestemming met een prachtig klimaat en een rijke geschiedenis ? Dan hoort Kreta zeker thuis op uw lijstje met kandidaten. Dit Griekse eiland kent haast altijd prachtig weer, maar pakt ook uit met heerlijke stranden en een duizenden jaren oude cultuur. Hierdoor is het de ideale vakantiebestemming voor een reis met uw partner, gezin of vrienden. Boekt u een hotel bij Voyage Privé ? Dan wordt uw verblijf pas echt onvergetelijk.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden op Kreta

1. Lassithi Hoogvlakte

Lassithi Hoogvlakte

De Lassithi Hoogvlakte ligt tussen de Dhikti- en Selenaberg. De weg ernaartoe is op zich al prachtig dankzij het adembenemende uitzicht. Daarbij kenmerkt deze streek zich door de honderden windmolens, die vroeger door inwoners werden gebruikt om water uit de grond te krijgen. Tegenwoordig dienen ze echter vooral als decor.

2. Het Arkadi klooster

Het Arkadi klooster

Dit klooster speelde een centrale rol bij de onafhankelijkheidsstrijd van Kreta tegen hun onderdrukkers, de Turken. Tegenwoordig wonen er nog altijd Grieks-Orthodoxe monniken, maar het is ook een populaire trekpleister onder toeristen. Het gaat om een van de belangrijkste monumenten van het eiland, dat ook door de Kretenzers zelf erg gewaardeerd wordt.

3. Preveli

Preveli

Dit dorp met zijn prachtige palmenstrand ligt aan de zuidelijke kust van Kreta. Er vlakbij mondt een rivier in zee uit en ook het plaatselijke zestiende-eeuwse klooster maakt het een populaire bestemming bij toeristen.

4. De Samariakloof

De Samariakloof is de smalste kloof ter wereld, maar u moet wel eerst meer dan een kilometer afdalen om hem te bereiken. Daarna volgt een wandeling van net geen 20 kilometer door de kloof, die op sommige plaatsen slechts vier meter breed is. De rotswanden zelf zijn aan de andere kant vaak bijna een halve kilometer hoog. Tijdens de zomer is het riviertje dat door de kloof loopt en in het voorjaar meteen zorgt voor natte voeten helemaal opgedroogd en is het aangenaam wandelen.

5. Heraklion

Heraklion

Heraklion, de hoofdstad van het eiland, is tevens de centrale vertrek- en aankomstlocatie van de meeste toeristen. U vindt er ook heel wat overblijfselen van de Venetiaanse overheersing van Kreta tussen 1200 en 1667, waaronder het Castello del Molo. Deze oude haven is omringd door muren die op bepaalde plaatsen ruim neger meter dik zijn en dus meteen de aandacht trekken.

Wanneer reist u best naar Kreta ?

De beste tijd om naar Kreta te reizen is van midden mei tot eind september, aangezien de temperaturen er dan het aangenaamst zijn. Ook in oktober kan het nog mooi weer zijn, maar in de tweede helft van deze maand wordt het al snel een stuk koeler en donkerder. Wel is het zeewater er in die periode een stukje warmer, aangezien het de hele zomer lang heeft kunnen opwarmen.

Zo vindt u de beste verblijfplaats op Kreta

Reis naar Kreta

Op Kreta zijn er ongelofelijk veel accomodaties te vinden, van luxe resorts tot adult-only hotels, kleine vakantiehuisjes in het midden van de natuur, boetiekhotels en villa's met zwembad. In het noorden van het eiland vindt u talloze toeristische badplaatsen, met heel wat privé resorts maar ook iets kleinschaligere verblijfplaatsen.

Daarnaast kenmerkt het binnenland van Kreta zich door pittoreske hotels met eigen zwembad, wat vooral interessant is als u de rust van de Griekse natuur opzoekt. Verkiest u een all-inclusivehotel met alles erop en eraan ? Dan zijn er meer dan genoeg opties op dit prachtige Griekse eiland, zowel aan de kust als in het binnenland.

Houd bij het zoeken naar een hotel vooral rekening met de nabijheid van bezienswaardigheden, maar ook eventueel een luchthaven of andere vormen van openbaar vervoer. Voor een leuke zomervakantie met het gezin is een hotel of resort aan de kust zeker aangeraden.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels op Kreta

1. I Resort Beach Hotel & Spa

I Resort Beach Hotel & Spa

I Resort Beach Hotel & Spa is een waar luxe resort met prachtig ingerichte kamers, van waar u een adembenemend uitzicht heeft op de azuurblauwe zee.

Wat ons bevalt :

U neemt vrijblijvend deel aan de georganiseerde activiteiten of gaat helemaal op eigen tempo op ontdekkingstocht door het eiland. Hoe dan ook leert u heel wat bij over de plaatselijke cultuur en geschiedenis.

Ontdek dit hotel

2. Savus Boutique Hotel - Adults Only

Savus Boutique Hotel

Dit adult-only hotel pakt uit met een intieme inrichting en ligt pal aan het strand. Ook geniet u er van meer dan comfortabele en erg ruime kamers, die volledig eigentijds zijn ingericht en natuurlijk uitzicht bieden op zee.

Wat ons bevalt :

Het gezellige terras van dit hotel is de perfecte plaats om te genieten van een fris drankje. Ook de heerlijke stranden van Rethymnon, die er op een steenworp van liggen, zijn het bezoeken waard.

Ontdek dit hotel

3. Krini Beach Hotel

Krini Beach Hotel

Het Krini Beach Hotel beschikt over weelderige mediterrane tuinen en ligt vlak aan het strand. U geniet er van een aantrekkelijke halfpensionformule, voor een zorgeloos verblijf.

Wat ons bevalt :

Culinaire liefhebbers doen zich zeker te goed aan de vele mediterraanse gerechten van het hotelrestaurant. De prachtige bezienswaardigheden van Rethymnon zorgen dan weer voor een welgekomen stukje cultuur en geschiedenis.

Ontdek dit hotel

Ons praktische advies voor Kreta

Hieronder wat meer handige info voor een deugddoende reis naar Kreta :

Kreta : welk budget moet ik plannen ?

Houd er rekening mee dat u voor een vakantie naar Kreta vooral betaalt voor de vlucht en uw verblijfsplaats. Op het vlak van eten vallen de prijzen goed mee, aangezien u voor een gewone maaltijd inclusief drankje vaak niet meer betaalt dan €15 in gewone restaurants. Ook voor extra activiteiten rekent u best wat meer budget, maar dat heeft u natuurijk zelf in de hand.

Heeft Kreta een mooie natuur ?

reizen Kreta

Kreta is een wonderbaarlijk mooi eiland ten zuiden van het Griekse vasteland en is vooral populair vanwege de prachtige natuur. Interessant om te weten dat het eiland in drie verschillende klimaatzones ligt : van besneeuwde bergen tot haast tropische stranden en een gematigd klimaat in het binnenland. Naast zandstranden en heel wat groen ontdekt u tijdens uw reis naar Kreta ook mysterieuze grotten en kloven en een glooiend heuvellandschap in het binnenland.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Beste reis naar Kreta