Reizen naar de Malediven - Voyage Privé

Reizen naar de Malediven


Sommaire

Reizen naar de Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuiden van India. Het bestaat uit in totaal 1190 eilanden, waarvan er maar 200 bewoond zijn. Toeristen reizen naar de Malediven voor de prachtige stranden, de helderblauwe zee en de schitterende duiklocaties. Deze vindt u voornamelijk op de honderd resort-eilanden.

Wat moet u gezien en gedaan hebben tijdens uw reis naar de Malediven ?

Centara Grand Island Resort And Spa Maldives 5*

1. Malé

Malé is de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Vaak wordt dit eiland overgeslagen door toeristen, maar dat is onterecht. De 17de eeuwse Oude Vrijdagmoskee is het oudste gebouw op het eiland en is met zijn gouden koepel een bezoekje waard. In het National Museum leert u meer over de Malediven.

2. Duiken

De Malediven zijn vooral populair als duikbestemming. Er zijn dan ook diverse prachtige plekken om te duiken, dankzij de uitgebreide koraalriffen en de grote diversiteit aan kleurrijke vissen en andere diersoorten. Bovendien is het water zeer helder en gemiddeld 28 graden.

3. Nalaguraidhoo Island

De stranden van dit eiland worden de mooiste stranden van de Malediven genoemd. Zodra u op dit eiland komt, vallen de parelwitte stranden en de prachtige azuurblauwe zee u ongetwijfeld op. Er staan ligbedden voor u klaar om lekker op te zonnen en 's avonds de zonsondergang te bewonderen.

4. Thoddoo

Op het eiland Thoddoo zijn in de jaren vijftig de overblijfselen van een boeddhistische tempel gevonden. Helaas is de opgraving niet beschermd, waardoor veel verloren is gegaan. Wel kunt u in het National Museum op Malé een hoofd van een Boeddhabeeld bewonderen.

5. Maafushi

Maafushi is een eiland waar vooral locals wonen. Er zijn geen grote toeristenresorts en daarom is dit eiland een fijne plek om even los te komen van de toeristische drukte. Geniet van de lokale specialiteiten in de kleine, gezellige restaurants.

6. Veligandu Island

Dit eiland is vooral populair als romantische bestemming en is dan ook de ideale locatie voor een huwelijksreis. Het witte strand is lang, waardoor het een perfecte plek is voor een romantische strandwandeling. 's Avonds gaat u samen naar het strand om te genieten van de zonsondergang.

7. Dineren onder water

Omdat de helderblauwe zee de grootste attractie is van de Malediven, zijn er diverse attracties op en in de zee te vinden. Zo is er zelfs een restaurant onder water. Hier kunt u van uw diner genieten in een glazen koepel, terwijl u midden in het koraal zit en de vissen langs u ziet zwemmen.

8. Fotteyo Kandu

Fotteyo Kandu behoort tot de mooiste duikplekken ter wereld. U vindt hier koralen in prachtige grotten. Als u 's ochtends vroeg duikt, heeft u een grote kans om hamerhaaien tegen te komen. Later op de dag ziet u andere haaiensoorten, zoals witpunthaaien, en bewondert u kleurrijke koraalvissen en supersnelle barracuda's.

Reizen naar de Malediven : de beste hotels om te verblijven

1. Hotel Ayada Maldives

Hotel Ayada Maldives 5*

Dit luxe privé-eiland heeft alles wat u van de Malediven verwacht. Ruime villa's, sommige zelfs met privézwembad, en comfortabele suites wachten u er op. De restaurants voorzien u graag van allerlei heerlijkheden.

2. Grand Park Kodhipparu Maldives

Grand Park Kodhipparu Maldives 5*

Op dit resort kunt u slapen in een villa aan het strand of op het azuurblauwe water ! Geniet hier niet alleen van de zon, maar laat u ook verwennen in de spa. Duik- of snorkelexcursies behoren ook tot de mogelijkheden.

3. Dhigufaru Island Resort

Dhigufaru Island Resort 5*

Het Dhigufaru Island resort is een kleinschalig resort met slechts 40 villa's, die allemaal uitzicht hebben op zee. Door de kleinschaligheid bent u verzekerd van een persoonlijke service. Ook kinderen zijn hier van harte welkom.

4. Banyan Tree Vabbinfaru

Banyan Tree Vabbinfaru 5*

Met uw overnachting in dit resort steunt u de bescherming van de natuur in de omgeving. Het hotel steunt onder andere acties ter bescherming van schildpadden. Ondertussen geniet u van een heerlijke vakantie.

5. Centara Grand Island Resort And Spa Maldives

Centara Grand Island Resort And Spa Maldives 5*

Dit kindvriendelijke resort heeft witte zandstranden, wuivende palmbomen en traditionele gebouwen. Het hotel ligt boven een prachtig rif. U kunt er duiken en snorkelen. Voor ontspanning gaat u naar de spa.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Malediven

De Malediven hebben alles wat u zich voorstelt bij een tropisch eiland. Denk maar aan parelwitte stranden omringd door palmbomen, een azuurblauwe zee en luxeresorts die van alle gemakken voorzien zijn. De Malediven zijn daarom de perfecte bestemming voor een ontspannende strandvakantie. Als u een enthousiaste snorkelaar of duiker bent, dan vindt u hier eindeloze mogelijkheden om te duiken.

Praktische informatie over reizen naar de Malediven

Centara Grand Island Resort And Spa Maldives 5*

Wat is de beste periode om te reizen naar de Malediven ?

De temperatuur ligt er het hele jaar door rond 30 graden Celsius. De beste tijd voor uw vakantie op de Malediven is van half december tot half april. Dit is namelijk het droge seizoen en tegelijkertijd de beste tijd om te duiken. Van eind april tot begin december spreken we van het natte seizoen. Dan is er veel kans op tropische buien.

Welk budget moet u plannen ?

Een vakantie op de Malediven is duurder dan in de omringende landen. Maar u bent dan ook in een waar paradijs. De overnachtingsmogelijkheden vinden we voornamelijk in luxeresorts, deze zijn niet goedkoop. Buiten het resort eten is goedkoop, in een lokaal restaurant kunt u al voor vijf euro een maaltijd vinden. Voor een vliegticket moet u rekenen op ongeveer 500 euro.

Hoe reist u naar de Malediven ?

Om in de Malediven te komen, vliegt u naar Hulhumale. Dit is een eiland dat vrijwel volledig bestaat uit het vliegveld. Via de brug kunt u vervolgens naar het eiland Malé reizen. Vanaf daar kunt u met de veerboot of een speedboot naar het eiland van uw bestemming reizen.

Welke valuta te gebruiken ?

In de Malediven betaalt u met de Maldivische rufiyaa. De Amerikaanse dollar wordt ook bijna overal geaccepteerd. Geld pinnen kan op het eiland Malé, maar op de meeste kleinere eilanden kan dat niet. Een creditcard wordt bijna overal geaccepteerd.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Malediven