Reizen naar Zwitserland - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar Zwitserland

Zwitserland doet het vooral bij wintertoeristen goed, maar ook in de zomer is het een heerlijk vakantieland. De liefhebber van uitgestrekte berglandschappen en natuur kan hier dagenlang wandelen. Naast bergen heeft Zwitserland een aantal prachtige meren, zoals het meer van Genève. Maar ook de liefhebber van cultuur kan zich hier vervrolijken met mooie steden als Bern en Zürich en met de vele kastelen. Bourgondiërs reizen dan weer naar Zwitserland voor de wijngebieden en de heerlijke plaatselijke specialiteiten.

Wat moet je gezien hebben in Zwitserland?

1. Het meer van Genève

Starling Geneva Hotel 4*

Het meer van Genève is met 580 vierkante kilometer enorm te noemen. Voldoende ruimte dus voor een rondvaart of watersportactiviteiten. Door het meer is het klimaat in de omgeving erg mild. Langs de oevers wordt wijn verbouwd en kun je genieten van de steden Genève en Lausanne.

2. Bern

Hotel Schweizerhof Bern & Spa 5*

Bern is de bondsstad van Zwitserland en de plaats waar de regering huist. De oude binnenstad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een verzameling van prachtige oude gebouwen, fonteinen en beelden. Ook kun je een bezoek brengen aan het appartement waar Einstein aan zijn relativiteitstheorie werkte.

3. Rheinfall

De Rheinfall is de grootste waterval van Europa en ligt bij Schaffhausen. Deze spectaculaire waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog. Aan beide kanten van de Rijn zijn er platformen die je een prachtig uitzicht over de waterval opleveren. Het is ook mogelijk om met een boot naar de waterval te varen.

4. Kastelen van Bellinzona

Een van de elf UNESCO-werelderfgoederen van Zwitserland zijn de drie kastelen van Bellinzona. De middeleeuwse kastelen, waarvan het oudste in de 10de eeuw en het nieuwste in de 15de eeuw werd gebouwd, zijn nog bijna volledig in hun originele staat.

5. Ruinaulta

Ruinaulta betekent zoveel als hooggelegen puinhoop en is het resultaat van enorme rotsen die zo’n tienduizend jaar geleden als een lawine naar beneden denderden. Nu is het een bijzonder natuurgebied met grijze rotsformaties, bossen, meren en bijzondere orchideeën. Het is ook een broedgebied voor verschillende zeldzame vogelsoorten.

Overnachten tijdens je reis in Zwitserland

Tijdens je reis in Zwitserland moet je natuurlijk ook ergens slapen. Wij zetten een aantal hotels voor je op een rijtje.

1. Hotel Crans Ambassador in Crans

Hotel Crans Ambassador 5*

Dit vijfsterrenhotel in Crans-Montana is perfect voor de wintersportliefhebber. Het hotel ligt te midden van de skipistes en de langlaufroutes. Het hotel is van alle luxe voorzien, met onder andere een spa.

2. Hotel Schweizerhof Bern & Spa in Bern

Hotel Schweizerhof Bern & Spa 5*

Hotel Schweizerhof is de plek om uit te rusten na een bezoek aan de oude binnenstad van Bern. Je kunt genieten van een drankje in een van de lounges en je kan er heerlijk eten in het restaurant. De spa staat klaar om je de ultieme ontspanning te bezorgen.

3. Starling Geneva Hotel in Genève

Starling Geneva Hotel 4*

Het Starling Geneva Hotel ligt in het centrum van Genève. Het is daardoor een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan de stad en aan het meer van Genève. Een overnachting is inclusief ontbijt. ’s Avonds kun je eten in een van de twee restaurants.

4. Tiffany Hôtel in Genève

Tiffany Hotel 4*

Het Tiffany Hôtel ligt in de kunstwijk van Genève, midden in het centrum. Dit viersterrenhotel is gevestigd in een prachtig gebouw, maar is van alle moderne gemakken voorzien. Vanaf het hotel kun je gewoon naar het meer van Genève wandelen.

5. Alex Lake Zurich in Zürich

Alex Lake Zurich 5*

Een deel van de kamers van dit hotel biedt een prachtig uitzicht over het meer van Zürich. Het hotel is als een architecturaal pareltje aan de oevers van het meer gebouwd. Vanuit het hotel kun je het centrum van Zürich bezoeken en genieten van de verfijnde, lokale keuken.

Praktische informatie voor je reis naar Zwitserland

Hoe is het weer in Zwitserland?

Het weer is in Zwitserland over het algemeen mild. In de zomer ligt de temperatuur vaak rond de 20 tot 25 graden en in de winter rond het vriespunt. Hoewel Zwitserland natuurlijk een populair wintersportland is, vallen er geen grote hoeveelheden sneeuw. In de bergen liggen de temperaturen wel lager.

Welke taal spreekt men in Zwitserland?

Alex Lake Zurich 5*

In Zwitserland wordt vooral Duits, Frans en Italiaans gesproken. Het is echter meestal Zwitserduits, dat behoorlijk verschilt van de taal die in Duitsland wordt gesproken.

Hoe kan ik reizen naar Zwitserland?

Om te reizen naar Zwitserland kun je kiezen voor de trein, het vliegtuig of de auto. Er zijn vier internationale luchthavens en een uitgebreid spoorwegennet. Het openbaar vervoer is er erg goed geregeld. Als je met de auto reist, heb je voor de snelwegen een vignet nodig. Dit kun je thuis of in de buurt van een grensovergang aanschaffen.

Hoe kan ik betalen in Zwitserland?

Hoewel Zwitserland midden in Europa ligt, zijn ze geen lid van de Europese Monetaire Unie en hebben ze dus niet de euro als betaaleenheid. Betalen doe je er met de Zwitserse frank (CHF). Vaak kun je bij winkels en restaurant wel betalen met euro’s, maar houd er rekening mee dat de door hen gehanteerde wisselkoers vaak niet al te gunstig is.

Het oordeel van de Voyage Privé-reisexpert over reizen naar Zwitserland

Hotel Schweizerhof Bern & Spa 5*

Hoewel Zwitserland niet goedkoop is, is reizen naar Zwitserland toch aan te raden. Zwitserland is ontzettend veelzijdig. Het heeft een rijke geschiedenis, wat je merkt aan de prachtige steden met hun bijzondere architectuur. De berggebieden zijn uiteraard perfect voor een wintersportvakantie, maar ook in de zomer kun je terecht in de uitgestrekte berggebieden en bijzondere natuurgebieden. Voor een afwisselende vakantie raden we je dan ook aan om te reizen naar Zwitserland.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Zwitserland
  4. Reis Zwitserland