Reizen naar Turkije - Voyage Privé

Reizen naar Turkije

Reizen naar Turkije betekent meer dan gewoon genieten van het goede weer. Als je je verblijf goed plant, kan je er een onvergetelijke ervaring van maken. Turkije is een vakantieland waar je met het hele gezin, met vrienden of als koppel heen kan. Maar wat valt er nu zoal te doen en te zien? En waarmee houd je best rekening als je naar Turkije op reis gaat? Hieronder lees je alles wat je moet weten!

De 5 beste bezienswaardigheden in Turkije

Reizen naar Turkije, dat houdt in dat je geniet van de prachtige natuur architectuur, de geschiedenis en de cultuur die het land zo uniek maken. Hieronder vind je alvast de vijf mooiste bezienswaardigheden in Turkije.

1. De Hagia Sophia in Istanboel

Sura Hagia Sophia Hotel & Spa 5*

Als er één historisch monument is dat je bezocht moet hebben tijdens je reis naar Turkije, dan is het wel de Hagia Sophia of de Ayasofya. Deze kathedraal was initieel een christelijke kerk, maar tegenwoordig is het in gebruik als moskee. Als je beseft dat de kathedraal bijna duizend jaar lang de grootste ter wereld was, dan weet je meteen dat je het moet gezien hebben.

2. Het Topkapipaleis

Het Topkapipaleis wordt ook wel eens het kanonnenpoortpaleis genoemd. Dit gebouw was heel lang de woonplaats van de Osmaanse sultan en is het bekendste en mooiste voorbeeld van een seraglio. De opdracht om het paleis te bouwen werd in het jaar 1459 gegeven.

3. Yerebatan Cisterne

Bankerhan Hotel Galata 5*

De Basilica Cisterne is het levende bewijs dat de toevoer van proper en gezond water niet enkel iets van deze tijd is. Deze constructie dateert uit de zesde eeuw en diende als wateropslagplaats voor het paleis van de Byzantijnse keizer Justinianus. Zowel de omvang als de prachtige architectuur trekken bezoekers van over de hele wereld.

4. De Bosporus

In het noordwesten van Turkije vind je de Bosporus, de zeestraat die Turkije met de Zwarte Zee verbindt. De zeestraat bevindt zich ten noorden van Istanboel en is 32 kilometer lang. Je kan de Bosporus bevaren, waardoor je de pracht van deze natuurlijke waterweg nog beter kunt aanschouwen.

5. Efeze

Rondreis langs de wonderen van Turkije

Efeze wordt ook wel eens de ruïnestad genoemd. Het gaat om een belangrijk archeologisch gebied waar talloze opgravingen werden gedaan. Enkele van deze bezienswaardigheden zijn de tempel van Artemis, de Herculespoort, de Tombe van de Apostel Johannes en de bibliotheek van Celsus.

Welk hotel moet je kiezen tijdens je verblijf in Turkije?

Klaar om te reizen naar Turkije om er de prachtige sfeer, cultuur en geschiedenis op te snuiven? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede uitvalsbasis hebt. Hier vind je enkele van de beste hotels in Turkije.

1. Senses Hotel

Senses Hotel 4*

Vanuit het Senses Hotel in Bodrum kan je nog beter de wonderen van deze oude stad ontdekken. Het hotel ontvangt reizigers vanaf 13 jaar en bevindt zich nabij het strand. De kamers zijn elegant en verfijnd ingericht, maar niettemin erg modern.

2. Eftalia Ocean Hotel

Eftalia Ocean Hotel 5*

De magische setting en de nabijheid van de zee maken dit hotel aan de Turkse Rivièra een goede keuze, net als de vele moderne voorzieningen. De buitenzwembaden bieden dan weer verfrissing op hele warme dagen, net als het waterpark.

3. Sunrise Resort

Sunrise Resort 5*

Tijdens je verblijf in het Sunrise Resort in Antalya geniet je van een all-in-service, met inbegrip van een à-la-cartediner met lokale gerechten. Ook kan je vanuit dit hotel gemakkelijk het culturele erfgoed van deze Turkse stad ontdekken.

4. Sayara Bodrum Hotel

Saraya Bodrum 5*

Het Saraya Bodrum Hotel ligt langs de rustige baai van de gelijknamige stad Bodrum. Tijdens een rustige wandeling verbaas je je over het lokale moois. Dit hotel heeft vijf sterren en dat betekent dat je je er helemaal in de watten kunt laten leggen.

5. Galata's Hotel

Galata's Hotel 4*

Galata's Hotel in Istanboel is gelegen in het centrale deel van Karakóy. Dit gedeelte van de stad staat vooral bekend omwille van het artistieke karakter met een eigentijdse ondertoon. In het hotel kan je ten volle genieten van de Turkse gastronomie.

Praktische info over Turkije

Heb ik een visum nodig voor een reis naar Turkije?

Turkije is een land dat je als bezoeker enkel met een visum kunt betreden. Voor toeristen is zo'n reisvisum maximaal negentig dagen geldig. Je hebt eveneens een identiteitskaart nodig die nog minstens zes maanden geldig is.

Wat is de beste reistijd?

Turkije, en dan vooral de Turkse Rivièra en de streken rond de Egeïsche Zee, zijn vooral tijdens de zomer erg interessant. Juli en augustus zijn de beste maanden voor een verblijf in dit land. Dit is te danken aan het mediterrane klimaat.

Hoe kan ik betalen in Turkije?

Onthoud dat je in Turkije betaalt met de Turkse lira (TRY). Belangrijk om te weten is dat de waarde van deze munt ten opzichte van de euro sterk schommelt. Houd dus de koers goed in de gaten.

Is er een tijdverschil met België en Nederland?

Tussen Turkije enerzijds en Nederland en België anderzijds is er tijdens de winter een tijdsverschil van één uur. Dit tijdverschil bedraagt twee uur tijdens de zomertijd.

De Voyage Privé-reisexpert over reizen naar Turkije

De combinatie van culturele rijkdom, gastronomie en een prachtige natuur maken van Turkije een boeiend vakantieland. Tegelijkertijd is het klimaat er aangenaam en is het ook een heel betaalbaar vakantieland. De bevolking ontvangt jou met open armen en er zijn heel wat toeristische bezienswaardigheden. Hoewel Turkije net iets verder reizen is, is je verblijf deze verre verplaatsing zeker waard!

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Turkije
  4. Reis Turkije