Reizen naar Nederland - Voyage Privé

Reizen naar Nederland

Nederland is een klein, maar prachtig en zeer gevarieerd land. Dat maakt van een reis naar Nederland een onvergetelijke ervaring. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk uitwaaien op de uitgestrekte stranden, wandelen in uitgestrekte natuurgebieden en kuieren door de smalle steegjes van eeuwenoude dorpen. Tussendoor snuif je de cultuur op en word je ondergedompeld in een wonderlijke geschiedenis. Afsluiten doe je ten slotte met een boottocht naar een van de Waddeneilanden waar je talloze vogels spot.

Top 5 dingen om te ontdekken in Nederland

1. Amsterdam

Sir Adam Hotel 4*

In Amsterdam kun je diverse musea bezoeken. Hier bewonder je onder andere de werken van Nederlandse schilders als Van Gogh, Rembrandt, Albert Cuyp en Piet Mondriaan. In het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam komen kunstliefhebbers volop aan hun trekken. Verder zijn er het beroemde Anne Frank Huis, Madame Tussauds en het Paleis op de Dam. En dan zijn er natuurlijk nog die wereldberoemde grachten.

2. De grote Nederlandse steden

Als je van variatie houdt, zal je aan de Nederlandse steden veel plezier beleven. Naast Amsterdam is bijvoorbeeld Rotterdam, met de wereldhaven en de supermoderne skyline, een bezoekje waard. Ook Den Haag, met onder meer Paleis Noordeinde en het Binnenhof, moet je hebben gezien. Breng meteen ook een bezoekje aan de aangrenzende, bruisende badplaats Scheveningen.

3. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg 4*

Fenomenale landschappen, architectuur en cultuur, dat is wat je van Nationaal Park De Hoge Veluwe mag verwachten. Het is een schitterend natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Je vindt er ook het indrukwekkende Jachthuis Sint-Hubertus en het wereldberoemde Kröller-Müller museum. Dit museum wordt ook wel eens het tweede huis van Vincent van Gogh genoemd.

4. Deltapark Neeltje Jans

Na de Watersnoodramp van 1953 werden de Deltawerken gebouwd. De allergrootste stormvloedkering ter wereld trekt nog steeds reportagemakers van overal ter wereld aan. In de Delta Experience, een panoramische 4D-animatie, ervaar je wat voor een kracht het water kan hebben. Verder kun je hier een boottocht maken over de Oosterschelde, wat al een heerlijke ervaring op zich is! En misschien spot je er wel een paar vinnige zeehonden of een glibberige bruinvis!

5. Historische Hollandse sites

Riviercruise door Nederland en België

Heel bekend is Kinderdijk, het dorpje met zijn vele molens. Ook erg leuk zijn de oude plaatsjes, zoals de hanzesteden Elburg en Hattem. Of ga naar het pittoreske vissersdorp Volendam, met de kenmerkende houten huisjes. In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem krijg je dan weer een mooi beeld van het leven in Nederland. Ook Giethoorn, het Venetië van Nederland, moet je eigenlijk gezien hebben.

Welk hotel kies je in Nederland?

Sir Adam Hotel

Sir Adam Hotel 4*

Het Sir Adam Hotel is een uniek en modern hotel in de A'DAM Toren. Het heeft een strategische ligging, net achter het Centraal Station en biedt uitzicht over de rivier IJ. Vanaf het dakterras heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Hotel Nassau

Hotel Nassau Breda Autograph Collection 4*

Een verblijf in Hotel Nassau in de charmante stad Breda is een unieke ervaring. Het is gevestigd in een voormalig klooster en er heerst altijd een bijzondere sfeer. Het gebouw ademt charme uit en het combineert luxe met een uitzicht op verschillende nationale monumenten.

Hilton Den Haag

 Hilton Den Haag 5*

Bij het Hilton Den Haag overnacht je in het historische centrum van Den Haag, op enkele minuten lopen van het Binnenhof. De kamers en suites staan garant voor een aangename nachtrust, terwijl de uitmuntende bediening een vlekkeloze vakantie garandeert.

Praktische informatie over Nederland

Hoe is het weer in Nederland?

In Nederland is er niets zo veranderlijk als het weer! Reis je in de zomerperiode naar het koude kikkerlandje? Pak dan niet alleen zomerkleding in. Het weer kan zomaar omslaan en de temperatuur kan wisselen tussen 15 en 35 graden. Naast zomerkleding komt ook een regenjas van pas! De winters zijn meestal vrij zacht, al kan het ook 10 graden onder nul worden. Maar dan kan je wel schaatsen!

Hoe is het openbaar vervoer in Nederland?

Het openbaar vervoer en de algehele weginfrastructuur in Nederland is zeer uitgebreid en efficiënt. Vanaf de diverse luchthavens kun je bijna alle plaatsen gemakkelijk bereiken. Om gebruik te maken van het openbaar vervoer heb je een OV-chipkaart nodig. Je kunt gebruikmaken van stad- en streekbussen, de trein en in sommige steden ook van de tram of de metro. In Arnhem spring je op de trolleybus en in Rotterdam kun je de waterbus nemen.

Bezienswaardigheden in Nederland

Behalve de sites die we al genoemd hebben, zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Madurodam, de Keukenhof, de grotten in Valkenburg, de kunst van Jheronimus Bosch en de grachten in Den Bosch. En dan zijn er nog de vele dierentuinen en pretparken!

De mening van je Voyage Privé-reisexpert over reizen naar Nederland

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg 4*

Een reis naar het veelzijdige Nederland is zeker de moeite waard. Iedere reiziger kan er op zijn eigen manier genieten. Het is een must-see voor de cultuurtoerist, de place to be voor foodies en een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. Je geniet er van indrukwekkende kastelen en paleizen, schitterende musea, eeuwenoude dorpen en gezellige steden. Nederland is klein maar fijn en geschikt voor zowel een korte als een langere vakantie.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Nederland
  4. Reis Nederland