Reizen naar Zuid Afrika - Voyage Privé

Reizen naar Zuid Afrika


Sommaire

Zuid-Afrika is natuurlijk een populaire safaribestemming. Maar het land heeft meer te bieden dan uitgestrekte vlaktes en de big five. Bijvoorbeeld het levendige Kaapstad of Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang in de gevangenis heeft gezeten. De Zuid-Afrikaanse gebergtes bieden schitterende, groene natuur. Veel toeristen reizen naar Zuid-Afrika voor een vakantie vol natuur en geschiedenis.

8 plekken om te ontdekken tijdens uw reis naar Zuid-Afrika

Lindiwe Safari Lodge 4*

1. Krugerpark

In dit wildpark van meer dan 20.000 vierkante kilometer kunt u de zogenaamde big five spotten. De leeuw, de buffel, de neushoorn, de luipaard en uiteraard de olifant behoren bij deze grote vijf. Met een gids maakt u de meeste kans om uw favoriete dieren ook effectief te zien te krijgen.

2. Kaapstad

In Kaapstad kunt u onder andere het oude stadhuis bezoeken. In Kasteel de Goede Hoop leert u meer over de VOC en de geschiedenis van de stad. Voor wat groen om u heen bezoekt u de botanische tuin en de Company's Garden.

3. Robbeneiland

Op Robbeneiland is de gevangenis gevestigd waar ooit Nelson Mandela werd opgesloten. Oorspronkelijk werd ze gebruikt door de VOC. Later werd de gevangenis gebruikt om antiapartheidsstrijders vast te zetten. Tegenwoordig is het Unesco-werelderfgoed en kan de gevangenis worden bezocht.

4. Tafelberg

In de buurt van Kaapstad kunt u met een kabellift naar de top van de Tafelberg. Op 1000 meter hoogte krijgt u een uniek panorama over Kaapstad en de oceaan. Een wandeling is eveneens mogelijk. De tocht is pittig, maar de beloning is dan ook de moeite.

5. Tsitsikamma

Het Tsitsikammagebergte is een schitterend natuurgebied aan de Tuinroute. Door de ligging van het gebergte valt hier veel regen, waardoor het landschap prachtig groen is. U kunt er via hangbruggen en houten paden over de kliffen wandelen.

6. Hermanus

Hermanus is een van de beste plekken om zuidkapers te spotten. Deze grote walvissen kunt u met wat geluk vanaf enkele meters afstand aanschouwen. Een walvisomroeper blaast op een hoorn wanneer er walvissen in de buurt zijn.

7. Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. In het Apartheid Museum ontdekt u de lugubere gevolgen van rassensegregatie. Soweto is het bekendste township van Johannesburg en de plek waar Nelson Mandela en Desmond Tutu gewoond hebben.

8. Stellenbosch

In de plaats Stellenbosch bevindt u zich meteen ook in het middelpunt van de Zuid-Afrikaanse wijnproducten. U kunt er genieten van een wijnproeverij en van de beste producten van deze regio. De landhuizen bij de wijngaarden langs de wijnroute zijn in Kaaps-Hollandse stijl gebouwd en zijn ook een bezoekje waard.

Reizen naar Zuid-Afrika : de beste hotels om te verblijven

1. Lindiwe Safari Lodge

Lindiwe Safari Lodge 4*

Dit kleine paradijs ligt vlak bij het Krugerpark en is dus de perfecte plek om uw safari te beginnen. Uw kamer is stijlvol ingericht met natuurlijke materialen. Na een warme dag kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad.

2. Royal Kruger Nature Lodge

Royal Kruger Nature Lodge 4*

Midden in het wild, maar toch veilig en comfortabel met een spa, een zwembad en een luxerestaurant, vindt u deze lodge. Deze herberg is de ideale plek om het Krugerpark te ontdekken. Na een dagje savannedieren spotten, kunt u er relaxen met een heerlijke massage.

3. Park Inn Radisson Cape Town Foreshore

Park Inn Radisson Cape Town Foreshore 4* met inbegrepen excursies

Dit hotel midden in Cape Town is het ideale toevluchtsoord om de stad te bezichtigen. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol ingericht. Op het terras van het hotel geniet u van een drankje met zicht op de Tafelberg.

4. Sebatana Private Reserve

Sebatana Private Reserve 5*

U overnacht in een bungalow in het privéreservaat van de Sebatana Lion Lodge. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een Afrikaanse brunch. Na een drukke dag op safari neemt u een duik in het zwembad of kunt u relaxen in de jacuzzi.

5. Moondance Villa

Moondance Villa

In dit schitterende herenhuis wordt u bijgestaan door een persoonlijke butler en een privé-chef. De villa biedt plaats aan acht personen en is ideaal voor wie zich tijdens een vakantie in Zuid-Afrika eens goed in de watten wil laten leggen.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Zuid-Afrika

De meeste toeristen reizen naar Zuid-Afrika om te genieten van de uitgestrekte savannes en de wilde dieren. In het Krugerpark maakt u dan ook kans om bijvoorbeeld giraffen, zebra's en leeuwen te zien. Maar Zuid-Afrika heeft meer te bieden dan dieren alleen. Zo ontdekt u in het Apartheid Museum of op Robbeneiland de roerige Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Mag het wat luchtiger ? Dan combineert u toch gewoon luxeresorts met de vele wijnroutes waar u kennismaakt met heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Dit alles is voor ons ruim voldoende reden om Zuid-Afrika te selecteren als vakantiebestemming.

Praktische informatie over reizen naar Zuid-Afrika

Hoe is het klimaat in Zuid-Afrika ?

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn omgedraaid. Voor een safarivakantie zijn de maanden juli en augustus het beste. Dit zijn namelijk de droge maanden, waardoor de savanne minder groen is en de dieren samenkomen bij de waterplaatsen. Zo heeft u meer kans om de big five te zien.

Hoe reist u naar Zuid-Afrika ?

U reist het beste naar Zuid-Afrika met het vliegtuig. In ongeveer elf uur vliegt u naar een van de grote luchthavens, zoals Kaapstad of Johannesburg. In Zuid-Afrika kunt u gebruikmaken van een georganiseerde rondreis. Maar u kunt ook zelf een auto huren om door het land te reizen.

Met welke munt betaalt u in Zuid-Afrika ?

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse rand. In de steden kunt u meestal betalen met een pinpas of creditcard. In meer afgelegen gebieden kunt u alleen met contant geld betalen. Hierop bent u dus maar beter voorbereid.

Is er een tijdsverschil ?

Zuid-Afrika bevindt zich ongeveer op dezelfde breedtegraad als België en Nederland. Tijdens onze zomer is er geen sprake van een tijdsverschil. Als het bij ons wintertijd is, is het in Zuid-Afrika één uur later dan hier.

Welke taal wordt er gesproken in Zuid-Afrika ?

Zuid-Afrika heeft maar liefst elf officiële talen. De meest gesproken taal is het Afrikaans. Dit is een zustertaal van het Nederlands, maar is ook beïnvloed door het Portugees, het Frans en andere talen. Engels is er ook een officiële taal.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Zuid-Afrika