Reizen naar de Filipijnen voor de beste prijzen - Voyage Privé

Reis naar de Filipijnen


Sommaire

De Top 5 lokale bezienswaardigheden op de Filipijnen

1. Visaya’s

De Visaya's zijn een kleinere eilandengroep die tot de Filipijnen behoort en vooral populair vanwege de prachtige stranden met groene palmbomen die u er vindt. Daarnaast is het de ideale vertrekplaats als u tijdens uw reis naar de Filipijnen wilt eilandhoppen.

2. Mindanao

Ook Mindanao is een eilandengroep die de moeite waard is en ligt in het zuiden van de Filipijnen. Het grootste eiland met dezelfde naam is omringd door een aantal kleinere, waaronder Tawa Tawa, Sulu en Basilan. Interessant om te weten is dat er op Mindanao heel wat moslims wonen en dat toont zich dan ook in de plaatselijke manier van leven.

3. Banaue

Banaue wordt met zijn indrukwekkende rijstterrassen ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De bijnaam 'trappen naar de hemel' geeft het visuele karakter van deze terrassen alvast goed weer en u kunt dus zeker zijn van een adembenemend landschap tijdens uw bezoek.

4. Luzon

Luzon is het grootste eiland van de Filipijnen, maar ook het belangrijkste. Dit komt natuurlijk doordat de hoofdstad Manila erop ligt, alsook de voorgenoemde rijstterrassen van Banaue. Daarnaast komt u er in contact met nog heel wat andere symbolen van de Filipijnse cultuur.

5. Manila

Manila is een ware metropool, die een opvallende balans inhoudt tussen een kosmopolitische drukte en een traditionele gezelligheid. Naast wolkenkrabbers vindt u er heel wat Spaanse kathedralen, rijke villa's en natuurlijk ook sombere sloppenwijken. Hoewel het niet de ideale locatie is voor een strandvakantie, is een bezoek aan deze grote stad onmisbaar voor wie de chaotische atmosfeer van een echte metropool wel kan waarderen.

Wanneer reist u best naar de Filipijnen ?

We raden aan om de Filipijnen te bezoeken van november tot april, omdat dan het droge seizoen valt. Deze eilandengroep kent immers een tropisch klimaat, wat betekent dat de moessonregens er een grote invloed op hebben. Houd er rekening mee dat de meeste neerslag valt tussen juni en september. Afhankelijk van waar u precies verblijft, regent het dan vaak een paar dagen aan een stuk.

Zo vindt u de beste verblijfplaats op de Filipijnen

De Filipijnen bieden heel wat overnachtingsmogelijkheden, waaronder luxueuze vijfsterrenhotels en goedkope hutjes aan de kust. U vindt heel wat chique resorts op de kleine en grotere eilanden, maar ook comfortabele hostels die perfect zijn voor de avontuurlijke reiziger en backpacker.

Het spreekt voor zich dat de meeste luxehotels in de hoofdstad Manila te vinden zijn, maar ook in Cebu City en op de vele toeristische eilanden. Denk maar aan het brede aanbod resorts en hotels op Boracay, Mactan en Palawan. Als u daarbij vertrouwt op het aanbod van Voyage Privé, bent u zeker van een comfortabele vakantie.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels op de Filipijnen

1. Hotel Jen Manila & Bluewater Panglao Resort

Dit hotel beschikt over een prachtig privéstrand, maar ook de twee Laguna-zwembaden en de all-round spa brengen u tijdens uw reis naar de Filipijnen helemaal tot rust. U komt vervolgens in contact met de natuurpracht van Pangalo Island en zijn weelderige onderwaterwereld. De ideale verblijfsplaats dus voor natuurliefhebbers en duikers.

Wat ons bevalt :

De nabijheid van de imposante Chocolate Hills en het gratis diner dat u krijgt bij aankomst in het hotel maken deze optie zeker de moeite waard.

Ontdek de handset

2. Sofitel Philippine Plaza Hotel 5* en Crimson Boracay Resort 5*

Dit vijfsterrenhotel aan een van de mooiste stukjes strand van Manila biedt al het nodige vermaak en ontspanning. Hetzelfde kan gezegd worden van het zwembad en de plaatselijke spa. U geniet daarbij van het comfort van een Luxury Kamer.

Wat ons bevalt :

Beide hotels zijn de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis op het eiland Boracay. Het heldere water van het privéstrand brengt u daarbij ongetwijfeld helemaal in vervoering.

Ontdek de handset

3. Hotel Crimson Resort & Spa

Hotel Crimson Resort & Spa pakt uit met een hoge mate van luxe, zowel qua inrichting als bediening. De unieke ligging op het eiland Mactan maakt het natuurlijk nog beter.

Wat ons bevalt :

U blijft zelfs op vakantie op de Filipijnen in vorm dankzij de plaatselijke fitnessruimte, waar u op eigen tempo sport of een yogales volgt. Ga vervolgens op avontuur uit en ontdek de zeepracht al snorkelend.

Ontdek het hotel

Ons praktische advies voor de Filipijnen

Hieronder vindt u het beste advies voor uw reis naar de Filipijnen :

Welkte taal spreekt men op de Filipijnen ?

De officiële taal op de Filipijnen is het Filipino, dat ook de voertaal is van ongeveer een derde van alle inwoners. Men spreekt de taal vooral rond en in de stad Manila, maar ook Engels is een officiële taal. Daarnaast kent deze eilandengroep ruim 170 dialecten en andere talen. Enkel in de zeer afgelegen regio's kunt u zich niet redden in het Engels, maar voor een luxevakantie in een toeristische regio vormt dat dus geen probleem.

Welke valuta gebruikt men op de Filipijnen ?

Op de Filipijnen gebruikt men de Filipijnse peso, die ook wel als PHP wordt weergegeven. De peso is onderverdeeld in 100 centavo's en wordt uitgegeven door de centrale bank van de Filipijnen. Betalen met PHP kan gemakkelijk in de meeste grote steden door middel van een gewone bankkaart bij een ATM. Enkele populaire banken zijn de Banco de Oro, Bank of the Philippine Island, Metrobank en HSBC. Creditcards en andere veelvoorkomende betaalmethodes worden over het algemeen aanvaard.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Filipijnen