Reis naar Albanië - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Albanië


Sommaire

Reis naar Albanië

Hoewel Albanië misschien niet het allerbekendste reisland is, heeft het heel wat in petto voor elk type bezoeker. Van adembenemende natuurlandschappen tot heerlijke stranden, lekker eten en een rijke cultuur, hier vindt u alles. Ook de enorme variatie op het vlak van natuur en de overduidelijke aanwezigheid van een traditionele cultuur maken Albanië de moeite waard. Bent u nog op zoek naar een goed hotel ? Dan helpen we u bij Voyage Privé maar al te graag.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Albanië

1. Tirana

Tirana

Tirana is de hoofdstad van Albanië en meteen ook de grootste. Hier huizen het parlement, de regering en de president van Albanië, maar ook op het vlak van bezienswaardigheden valt er heel wat te ontdekken.

2. Durrës

Durrës

Durrës is de tweede grootste stad van het land en ligt aan de kust. Vooral de oude, vervallen gebouwen, goedkope kustrestaurants en luxehotels maken het een unieke locatie. Op het eerste zicht is de stad niet de mooiste van het land, maar u vindt er wel talloze geschiedkundige bezienswaardigheden, zoals het grootste amfitheater van de Balkan.

3. Berat

Berat

Berat, dat ook wel de Stad met Duizend Vensters genoemd wordt, is gebouwd tegen een heuvel met daarop het Kasteel van Berat. De heuvel bestaat uit verschillende plateaus en niveaus en biedt plaats voor talloze witte huisjes met nog meer ramen. Berat staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en heeft die titel zeker niet gestolen.

4. Ksamil

Ksamil

Ksamil, een enorm toeristisch resort dat aan de Albanese Rivièra ligt, trekt jaarlijks talloze toeristen van over heel Europa. Hier vindt u meer dan genoeg hotels, die vaak geboekt worden door de Albanezen zelf, maar ook door Italianen en Kosovaren. Kuier langs de promenade en de oude kermisattracties, maar brengt vooral een bezoek aan het strand van Ksamil. Van hieruit heeft u een mooi uitzicht op Corfu, het Grieks eiland, dat er net voor de kust ligt. Ook geniet u langs het strand van heerlijke visgerechten in een van de vele restaurants.

5. Syri i Kaltër

Syri i Kaltër

Siri i Kaltër is een prachtige natuurlijke bron waarvan het water een haast toverachtige, helderblauwe kleur heeft. Daarom wordt het ook wel het Blauwe Oog genoemd. De waterbron is omgeven door rotsen en wilde begroeiing, maar het water zelf is zo helder dat u er heel diep in kunt kijken. Een deel van de bron is zo diep dat de bodem zelfs op 50 meter diepte nog niet bereikt is.

Wanneer reist u best naar Albanië ?

De beste tijd om te reizen naar Albanië is van midden mei tot en met september, aangezien het weer er dan erg aangenaam is. Vooral in de periode tussen mei en juni liggen de temperaturen er hoger en dat is dan ook meteen het hoogseizoen. Natuurlijk reist u probleemloos ook gedurende de andere maanden van het jaar naar Albanië. Houd in dat geval wel rekening met wat minder hoge temperaturen en meer neerslag.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Albanië

In Albanië vindt u heel wat goedkope hotels, vooral in minder toeristische steden en dorpen. De meeste daarvan zijn in feite bedoeld voor de Albanezen zelf, die bijvoorbeeld moeten overnachten voor hun werk. Denk maar aan buschauffeurs en vertegenwoordigers.

Hoewel u zelf ook een kamer in zo'n hotel of hostel kunt boeken voor een lagere prijs, kiest u voor een complete vakantie best voor een iets beter en toeristisch hotel. In de hoofdstad Tirana en andere grote steden is daar alvast geen gebrek aan. Veel hotels die u via Voyage Privé vindt, voldoen aan de internationale standaarden, vooral als het gaat om resorts aan de kust.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Albanië

1. Premium Beach Hotel

Premium Beach Hotel

Premium Beach Hotel is gloednieuw en modern ingericht en beschikt over uiterst vriendelijk personeel. U heeft er meteen toegang tot het strand en geniet er van de prachtige natuur. De kamers zijn vervolgens erg comfortabel en ruim.

Wat ons bevalt :

Dit hotel beschikt over twee hotelrestaurants, waar u van zowel lokale als internationale specialiteiten geniet. Ook liggen enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Albanië er vlak bij.

Ontdek het hotel


2. Bougainville Bay Resort & Spa

Bougainville Bay Resort & Spa

Het hotel is prachtig gesitueerd in een van de mooiste badplaatsen van de Albanese Rivièra. Vooral de inrichting van dit hotel, dat kunst en elegantie combineert, valt meteen op.

Wat ons bevalt :

De spa van het Bougainville Bay Resort & Spa nodigt u uit voor een verwenmoment. Daarbij geniet u van een prachtig groene omgeving, een betoverend uitzicht op zee en dus een heerlijke vakantie met het gezin of uw partner.

Ontdek het hotel


3. Rondreis door Albanië & Noord-Macedonië

Rondreis door Albanië & Noord-Macedonië*

Tijdens deze rondreis ontdekt u zowel Albanië als Noord-Macedonië en de rijke cultuur, natuur en geschiedenis van beide landen.

Wat ons bevalt :

Zowel Albanië als Macedonië zijn populaire toeristische bestemmingen vanwege hun ongerepte natuurgebieden. Tijdens uw verblijf op deze rondreis komt u daar zelf achter.

Ontdek deze reis


Ons praktische advies voor Albanië

Hieronder vindt u handige info voor een geslaagde reis naar Albanië :

Albanië : Welk budget moet ik plannen voor mijn reis ?

Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa, althans als het gaat om eten, overnachten en vervoer. Het is dus wel degelijk mogelijk om voor een 10-daagse reis slechts 1000 euro te betalen voor uw vliegticket, accommodatie en autokosten. Natuurlijk hangen de kosten grotendeels af van het soort hotel dat u kiest en hoeveel u uitgeeft aan maaltijden, souvenirs, enzovoort.

De omgeving in Albanië : is Albanië een mooi land ?

Albanië is een prachtig land met een al even prachtige natuur en dus de perfecte bestemming voor een familievakantie of een rustige reis. De lange kustlijn, de bergen in het noorden en de verfijnde cultuur garanderen dat u zich tijdens uw reis naar Albanië nooit verveelt.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Albanië