Reizen naar Marokko - Voyage Privé

Reizen naar Marokko


Sommaire

Reizen naar Marokko

Marokko : dit land in het noorden van Afrika lokt jaarlijks tienduizenden toeristen van over heel Europa en zelfs de wereld en dat is niet zonder reden. Marokko loopt over van de bezienswaardigheden en de ongerepte natuur en kenmerkt zich door een unieke cultuur met gastvrije inwoners. Meer van uw reis naar Marokko genieten, dat kan als u daarbij kiest voor een Voyage Privé hotel.

Wilt u meer weten over dit prachtige land met zijn moskeeën, paleizen, adembenemende kustlijn en woestijn ? Lees snel verder en ontdek het advies en de tips van Voyage Privé.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Marokko

1. Dadès du Gorges

De Dadès du Gorges, ook wel de Dadès vallei genaamd, is een enorme kloof die tot de mooiste bezienswaardigheden van het land behoort. Vooral doorwinterde wandelaars en natuurliefhebbers kijken er hun ogen uit. Aan weerskanten van de vallei liggen enorme rotsen, die op natuurlijke wijze een grote stenen muur vormen.

2. De nomaden van de Sahara

Natuurlijk is ook de Sahara-woestijn een must-see als u Marokko bezoekt. Naast kilometers en kilometers zand komt u er in contact met de nomaden, die op een traditionele manier leven van het land. Maak een ritje op de rug van een kameel, slaap er onder de sterrenhemel en beleef een dag zoals de bedoeïenen dat doen.

3. Rabat

Rabat, de hoofdstad van het land, brengt een opvallend contrast teweeg met de Sahara. Hij is immers moderne en hip ingericht, met een centrum dat bruist van het leven. Aan de andere kant ontdekt u hier even goed talloze oude gebouwen, botanische tuinen en levendige oases.

4. Casablanca

Ook Casablanca is een moderne stad, waar u vooral prachtige foto's kunt maken. De naam zelf betekent 'wit huis' in het Spaans en is zeker niet gestolen : gecombineerd met de nabijgelegen azuurblauwe zee geven de witte gebouwen van de stad een paradijselijke indruk.

5. Fès

Ten slotte is er Fès, een middeleeuwse stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en tot de vier koningssteden van Marokko behoort. Sla er de ezeltjes gade die langs winkeltjes en door een van de 9500 kleine straten passeren en geniet van de afwezigheid van auto's, die er verboden zijn.

Wanneer reist u best naar Marokko ?

Marokko is prachtig in april en mei, aangezien de temperaturen dan aangenaam hoog liggen. Aan de andere kant geniet u ook in oktober en november van de pracht van dit land. Houd er rekening mee dat de temperaturen van juni tot augustus wel erg hoog kunnen liggen, dus tref extra maatregelen als u in deze periode een reis naar Marokko plant.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Marokko

Zoekt u een hotel aan het strand in Marokko ? Dan zijn juni, juli en augustus de drukste maanden. Het Atlasgebergte is eveneens populair als reisbestemming tijdens de zomer, aangezien het er dan juist wat minder koud is.

Houd er rekening mee dat u de beste luxehotels doorgaans in grote steden vindt en dan vooral in de nieuwe wijken. Populaire badplaatsen, zoals Agadir, pakken dan weer uit met talloze resorts. Ten slotte wordt het aantal sterren dat een hotel krijgt vooral bepaald door de faciliteiten die er aanwezig zijn.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Marokko

1. Hotel & Ryads Naoura Barriere

Hotel & Ryads Naoura Barriere

Dit vijfsterrenhotel combineert traditie en modern comfort op een onvergetelijke manier. Het beschikt over een ruim privézwembad voor ontspannen momenten met de familie of uw partner.

Wat ons bevalt :

In dit hotel vindt u een massageruimte en spa, maar ook een hotelrestaurant met heerlijke gerechten. Vervolgens zorgen een golfbaan en de nabijheid van een echte medina voor het nodige vermaak.

2. Hotel Kenzi Rose Garden

Hotel Kenzi Rose Garden

Hotel Kenzi Rose Garden ligt in het centrum van Hivernage, een prestigieuze wijk in Marrakech. U geniet er van de Marokkaanse keuken in een van de vele vooraanstaande restaurants.

Wat ons bevalt :

Ook hier heeft u toegang tot een spa met sauna en hammam. Daarbij liggen de pittoreske straatjes van Marrakech zelf net buiten de deur van het hotel.

3. Hotel Banyan Tree Tamouda Bay

Hotel Banyan Tree Tamouda Bay

Dit Banyan Hotel beschikt over uitstekende luxueuze faciliteiten, waardoor u helemaal tot rust komt tijdens uw vakantie in Marokko. Ook de ligging aan het strand en de intieme inrichting van het hotel maken een verblijf de moeite waard.

Wat ons bevalt :

Het hotel beschikt over een zwembad en villa's, perfect voor een samensmelting tussen comfort en privacy. Bezienswaardigheden als de plaatselijke medina maken uw verblijf ten slotte helemaal af.

4. Atlas Amadil Beach Hotel

Atlas Amadil Beach Hotel

Atlas Amadil Beach Hotel ligt pal aan het strand en de aantrekkelijke boulevard van Agadir. De vele hotelrestaurants bieden daarnaast tal van lokale gerechten voor een gastronomisch verblijf.

Wat ons bevalt :

Vooral het aquapark met vijf glijbanen van dit hotel is de moeite waard, zeker als u met kinderen reist. De nabijgelegen haven en de oude Kasbah, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad tijdens zonsondergang, maken het helemaal compleet.

5. Hotel Be Live Grand Saïdia

Hotel Be Live Grand Saïdia

Hotel Be Live Grand Saïdia ligt pal aan het water en beschikt over een rasechte Marokkaanse keuken boordevol nationale lekkernijen.

Wat ons bevalt :

Tijdens uw verblijf in dit hotel geniet u van goedkope toegang tot de spa dankzij een exclusieve korting. Daarbij ligt de stad Oujda op slechts een steenworp en koopt u prachtige souvenirs in de souks.

Ons praktische advies voor een reis naar Marokko

Hier vindt u wat meer praktische info voor een reis naar Marokko :

Welke gastronomische specialiteiten kent Marokko ?

Marokko is een land dat mede bekend staat vanwege zijn vele culinaire verrassingen. Goede voorbeelden van populaire nationale gerechten zijn tajine, couscous, pastille, mrouza en r'fissa. Elke gastronomische bezoeker doet zich te goed aan deze en meer gerechten in een van de vele restaurants.

Vakantie in Marokko

Wat mee te nemen van Marokko ?

Tot de leukste Marokkaanse souvenirs behoren producten van Marokkaans leer, potjes tajine en aardewerk, maar ook ambachtelijk vervaardigde sieraden, nougat en natuurlijk heerlijke dadels.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Marokko