Reis naar Londen - Voyage Privé

Reis naar Londen


Sommaire

Reis naar Londen

Londen is een van de grootste steden van Europa en dus ook de ideale reisbestemming als u wel kunt genieten van de gezellige drukte van een metropool. De stad kent een ongelofelijk rijke geschiedenis en cultuur, met talloze eeuwenoude monumenten en een aantal rustige stukjes natuur. Bij Voyage Privé helpen we u graag bij de organisatie van uw reis naar Londen met het beste advies, handige tips en uitstekende hotels.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Londen

1. Buckingham Palace

Buckingham Palace

Buckingham Palace behoort zonder twijfel tot de belangrijkste symbolen van de hoofdstad van Britannië en lokt jaarlijks heel wat bezoekers. Hier verblijft de Britse koninklijke familie al sinds de kroning van koningin Victoria in 1837. Het complex werd echter al in de 18e eeuw opgetrokken en aangekocht door George II, die het zijn vrouw koningin Charlotte deed.

2. Het Palace of Westminster en The Big Ben

Het Palace of Westminster en The Big Ben

Net achter de bekende Westminster Abbey ligt het befaamde Palace of Westminster, met onder andere de Houses of Parliament. Dit gedeelte omvat de House of Commons en de House of Lords, waar het Britse parlement politieke zaken afhandelt. Het paleis zelf omvat niet minder dan 1000 kamers, 3 kilometer aan gangen en wel 100 trappen. De grote klokkentoren The Big Ben maakt er eveneens deel van uit.

3. Tower Bridge

Tower Bridge

Deze in gotische stijl gebouwde brug heeft twee opvallende torens en is haast net zo bekend als de Tower of Londen, hoewel hij pas van het einde van de 19e eeuw dateert. Eind de jaren tachtig van vorige eeuw werd de brug rood, blauw en wit geverfd ter ere van het zogenaamde Zilveren Jubileum van Elizabeth II, de koningin van Engeland.

4. St Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral

Waar de St Paul's Cathedral nu pronkt, heeft al in de 17e eeuw een kerk gestaan die verwoest werd door een brand. Interessant om te weten, maar al even jammer, is dat alle kerken die sindsdien op diezelfde plaats hebben gestaan ook allemaal zijn afgebrand.

5. London Eye

London Eye

Recht tegenover het London Eye en aan de zuidkant van de rivier de Theems ziet u een enorm reuzenrad dat boven alle omliggende gebouwen uitstijgt. Dit is het Coca-Cola London Eye en maakt een belangrijk deel uit van de skyline van de stad.

Wanneer reist u best naar Londen ?

De beste reistijd voor een reis naar Londen is van midden mei tot midden september, omdat de kans op zonnig weer er dan het grootst is. Ook liggen de temperaturen in die periode iets hoger. Dit brengt met zich mee dat u aan heel wat buitenactiviteiten kunt meenemen tijdens uw verblijf, wat vooral leuk is als u reist met kinderen.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Londen

Londen kent talloze aantrekkelijke wijken en stadsdelen waar u meer dan genoeg hotels en ander verblijfplaatsen vindt. Tot de belangrijkste behoren Soho, Southbank, Covent Garden en Camden.

Houd bij de zoektocht naar een hotel voor een reis naar Londen vooral rekening met de nabijheid van bekende bezienswaardigheden. Denk maar aan Trafalgar Square, The Big Ben en meer. Een andere goede locatie voor een hotel is King's Cross, aangezien het station St Pancras International daar vlak bij ligt. Dit is een belangrijke halte voor de Eurostar en dat maakt King's Cross de perfecte uitvalsbasis voor een korte of iets langere vakantie naar Londen.

Net zoals dat bij de meeste grote toeristische reisbestemmingen het geval is, vindt u in Londen heel goedkope, maar ook iets duurdere verblijfsmogelijkheden. Juist door die enorme variatie op het vlak van prijs is Londen een must-visit voor iedereen, van gezinnen tot koppels en studenten.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Londen

1. J Hotel London 4*

J Hotel London

Dit hotel ligt in de meest natuurrijke wijk van Londen en werd onlangs gerenoveerd, voor een optimaal comfort en een tijdloze uitstraling.

Wat ons bevalt :

Tijdens uw verblijf in dit hotel geniet u van de luxe van een Superior Kamer. De nabijheid van het bekende Hyde Park maakt het helemaal af.

Ontdek het hotel


2. Town Hall Hotel & Apartments

Town Hall Hotel & Apartments

Town Hall Hotel & Apartments ligt in het hippe East End in Londen en biedt toegang tot zowel het openbaar vervoer als het centrum van de stad. U vindt er in de buurt talloze restaurants, winkels, West-Endshows, culturele en geschiedkundige bezienswaardigheden en meer.

Wat ons bevalt :

Dit hotel is gebouwd in een historisch pand dat op unieke wijze getransformeerd werd in een eigentijdse constructie.

Ontdek het hotel


3. Holmes Hotel London

Holmes Hotel London

Dit hotel ligt op een steenworp en wandelafstand van Baker Street en in het hart van Marylebone. Het pakt uit met een stijlvolle en moderne inrichting.

Wat ons bevalt :

Aan sport doen tijdens uw reis naar Londen is geen enkele uitdaging dankzij de complete fitnessruimte van dit hotel. Ook de charmante bar nodigt u uit, vooral na een dagje sightseeing. Vervolgens kiest u tussen talloze faciliteiten en twee luxueuze kamersoorten.

Ontdek het hotel


4. Londen Mystery Hotel

Londen Mystery Hotel

Londen Mystery Hotel ligt vlak aan de rivier de Theems en beschikt over een heus terras, waar u op uw gemak van een drankje of hapje smult.

Wat ons bevalt :

Het hotel ligt pal in het centrum van een bruisende wijk. Als lid van Voyage Privé geniet u gegarandeerd van een upgrade naar een luxueuze Premium King River View Kamer.

Ontdek het hotel


5. The Portobello Hotel

The Portobello Hotel

Dit hotel bestaat in feite uit twee in neoklassieke stijl opgetrokken herenhuizen, waardoor u tijdens uw verblijf van een luxueuze atmosfeer geniet. Niettemin ligt het in een rustige straat in Notting Hill, West-Londen, zodat u ook helemaal ontspant tijdens uw vakantie.

Wat ons bevalt :

The Portobello Hotel ligt in een van de meest hippe wijken van de stad en is dus de ideale uitvalsbasis als u deze moderne metropool op eigen tempo wilt ontdekken.

Ontdek het hotel


Ons praktische advies voor Londen

Hieronder vindt u wat meer praktische info voor uw volgende vakantie naar Londen :

Welke valuta te gebruiken in Londen ?

In Londen gebruikt men de Britse pond, ook wel pound sterling genaamd. Een pond bestaat uit 100 pence. Geld afhalen tijdens uw reis naar Londen kan gemakkelijk bij een van de vele geldautomaten.

Hoe lang blijft u het beste in Londen ?

Londen is een van de grootste steden van Europa en zelfs van de wereld. Dit betekent dat u het beste voldoende tijd vrijmaakt voor een vakantie en verblijf. Als u enkel de meest bekende bezienswaardigheden wilt bezoeken, reken dan op een verblijf van minstens drie dagen. Natuurlijk is een iets langere vakantie dan weer aangeraden wanneer u ook de minder bekende parels van Londen of de omgeving wilt ontdekken.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Londen