Reizen naar Parijs - Voyage Privé

Reizen naar Parijs


Sommaire

Reizen naar Parijs

Parijs is de stad van de liefde. Het is al eeuwenlang de hoofdstad van Frankrijk. De lichtstad is rijk aan prachtige architectuur, biedt een rits aan musea en theaters en het heeft een bruisend nachtleven. Geen wonder dat elk jaar miljoenen toeristen deze stad bezoeken.

Top 8 bezienswaardigheden in Parijs

Hotel 15 Montparnasse 4*

1. Eiffeltoren

U kunt niet naar Parijs zonder de Eiffeltoren te hebben gezien. Dit symbool van Parijs werd gebouwd tussen 1887 en 1889 en is 317 meter hoog. U kunt omhoog met een trap, maar gelukkig is er ook een lift. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

2. Louvre

Het Louvre is vooral bekend als de plek van de Mona Lisa, maar u vindt hier nog veel meer bijzondere kunstwerken. Trek minimaal een volle dag uit voor uw bezoek, want het is een van de grootste musea van de wereld. U vindt er kunstwerken uit de Griekse oudheid, Islamitische kunst en klassieke schilderkunst.

3. Basilique du Sacré-Coeur

De Basilique du Sacré-Coeur is een prachtige kerk, gelegen op de heuvel Montmartre. Het is gebouwd uit wit kalksteen en het is een opvallend bouwwerk. Binnen zijn er diverse schilderijen en beeldhouwwerken te zien. Vooral het plafond boven het altaar is prachtig.

4. Montmartre

Als u bij de basiliek bent geweest, kunt u meteen de wijk Montmartre een bezoekje brengen. Deze wijk was populair bij schilders als Van Gogh en Picasso. Ze logeerden en schilderden er. Ook nu vindt u er nog steeds veel schilders, maar treft u ook cafés en bistro's aan waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

5. Jardin du Luxembourg

Dit enorme stadspark is een rustpunt in het drukke Parijs. In de tuinen vindt u een grote vijver, terrassen, een muziektent en zelfs een poppentheater. Ook kunt u fijn wandelen langs de standbeelden, waaronder het eerste exemplaar van het vrijheidsbeeld.

6. Seine

Parijs wordt doorkruist door de rivier de Seine. Er worden diverse rondvaarten over deze rivier aangeboden, waarmee u de stad vanuit een ander perspectief kunt bekijken. U kunt ook heerlijk wandelen langs de oevers van de rivier en de vele bruggen bewonderen.

7. Notre-Dame

Deze prachtige kathedraal werd in de twaalfde eeuw gebouwd en is natuurlijk bekend van de verhalen over de klokkenluider. De twee torens, de luchtbogen en de waterspuwers zijn architectonische hoogstandjes. Tijdens de brand in 2019 werd een gedeelte verwoest, maar gelukkig kon een groot deel van de kunstschatten gered worden.

8. Versailles

Hoewel het 19 kilometer buiten Parijs ligt, mag het kasteel van Versailles niet ontbreken tijdens uw reis naar Parijs. In dit gigantische paleis van Lodewijk XIII en XIV wordt u overspoeld door alle pracht en praal. Ook de tuinen van het kasteel zijn mooi om te bezoeken. U kunt er zelfs roeien op de hofvijver.

Reizen naar Parijs : de beste hotels om te verblijven

1.?VIP Paris Yacht Hotel

VIP Paris Yacht Hotel

Dit kleinschalige hotel met slechts 24 kamers is gevestigd op een schip. Het unieke hotel met comfortabele kamers vaart tijdens het diner over de Seine en biedt u een prachtig zicht op de uitgelichte monumenten.

2. Hotel Juliana Paris

Hotel Juliana Paris 5*

Dit vijfsterrenhotel in het hartje van Parijs is zeer luxueus en smaakvol ingericht. Geniet 's ochtends, voordat u de stad bezoekt, van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ook kunt u sporten of ontspannen in het wellnesscentrum.

3. Seven Hotel

Seven Hotel 4* Parijs

Dit hotel ligt op een steenworp afstand van Jardin du Luxembourg en dichtbij een metrostation, zo kunt u makkelijk de hele stad bezichtigen. De kamers zijn luxueus en comfortabel. De architectuur en het ontwerp betoveren en werken ontspanning in de hand.

4. Hotel Flanelles

Hotel Flanelles 4*

Het Hotel Flanelles ligt net buiten het centrum in een rustig deel van Parijs. Fijn om even tot rust te komen na een drukke dag in de stad. Voor extra ontspanning kunt u gebruikmaken van het wellnesscentrum van het hotel.

5. Hotel 15 Montparnasse

Hotel 15 Montparnasse 4*

Dit hotel met slechts 29 kamers is kleinschalig, waardoor u verzekerd bent van een persoonlijke service. Het ligt vlakbij het metrostation Montparnasse. Vanaf dit metrostation kunt u heel Parijs bereiken. U komt helemaal tot rust in dit hotel. Geniet ook van de geheime tuin van het hotel.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en misschien wel de culturele hoofdstad van Europa. Met alle bezienswaardigheden en musea zult u zich hier geen moment vervelen. Als u even genoeg hebt van alle kunst en cultuur, geniet dan van de gezellige winkelstraten. Gaat u vooral ook even lekker op een terrasje zitten om te genieten van de heerlijke Franse cuisine. Parijs is het walhalla voor de cultuurliefhebber en daarmee de perfecte bestemming voor een romantische stedentrip.

 

Praktische informatie over reizen naar Parijs

Hotel 15 Montparnasse 4*

Hoe is het weer in Parijs ?

Parijs heeft een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met het klimaat in België. In de zomermaanden is het er het warmst en is de kans op regen het kleinst. Maar omdat de meeste bezienswaardigheden in Parijs binnen zijn, hoeft u uw bezoek aan de stad niet van het weer te laten afhangen.

Met welk budget moet u rekening houden ?

Een verblijf in Parijs is zeker niet goedkoop te noemen, maar als u buiten het hoogseizoen reist, zijn de hotels vaak voordeliger. De toegangsprijzen voor musea en bezienswaardigheden zijn relatief hoog. De kosten kunnen rond 60 euro per persoon per dag liggen, afhankelijk van wat u wenst te ondernemen. Met een studentenpas krijgt u vaak korting bij musea.

Hoe bereikt u vlot Parijs ?

Parijs is gemakkelijk te bereiken met de auto. In ongeveer vier uur reist u vanaf Antwerpen naar Parijs. Met de Thalys kost het u zelfs maar twee uur om Parijs te bereiken. Boek zo vroeg mogelijk, want dan is de reis vaak goedkoper. Eenmaal in Parijs reist u het gemakkelijkst met de metro.

Welke taal wordt er gesproken in Parijs ?

In Parijs spreekt een groot deel van de bevolking Frans. In de meeste winkels en hotels doen ze wel hun best om Engels te spreken.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Parijs