Reizen naar Engeland - Voyage Privé

Reizen naar Engeland


Sommaire

Reizen naar Engeland

Engeland krijgt ook wel de bijnaam 'land van het groen' en dat is niet overdreven. Zij die op zoek zijn naar een reisbestemming vol natuur en rust zijn in dit eiland ten noordwesten van Europa alvast aan het goede adres. Van glooiende heuvels tot een vriendelijke bevolking, een eeuwenoude cultuur en nog veel meer, er zijn genoeg redenen om een reis naar Engeland te ondernemen.

Daarbij wordt uw vakantie in Engeland nog zo veel beter als u een goed hotel boekt via Voyage Privé. Hieronder geven we u wat handige informatie en tips over Engeland en ons aanbod aan hotels.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Engeland

1. Bath

Bath is een adembenemende stad met een ongelofelijk groot historisch erfgoed. De plaats staat vooral bekend vanwege zijn natuurlijke warmwaterbronnen, maar ook de opvallende 18e-eeuwse woningen trekken heel wat bezoekers. Zowel de stad als de bijhorende abdij bestaan voornamelijk uit zogenaamde Bathsteen, een honingkleurige steensoort. In het plaatselijke museum leert u wat bij over de oorspronkelijke Romeinse badhuizen.

2. Londen

Londen bevindt zich in het zuidoosten van het land en wordt doorkruist door de rivier de Thames, of Theems. Het centrum van Londen pakt uit met heel wat geschiedkundige bezienswaardigheden, maar u vindt er ook opvallend veel financiële instellingen. Kuier er door de straten en geniet van de gezellige drukte van deze miljoenenstad.

3. Stonehenge

Wie Engeland bezoekt, bezoekt ook Stonehenge, een van de meest mysterieuze historische monumenten ter wereld. Hier ontdekten archeologen immers sporen van 5000 jaar oude nederzettingen, hoewel de stenen cirkel zelf uit het jaar 2500 voor Christus stamt.

4. Lake District

Dit indrukwekkende nationale park ligt in Cumbria, een graafschap in het noorden van Engeland. Met zijn ruim 2500 m2 is het een van de grootste parken van het land. Daarbij kenmerkt het landschap zich ook door de vele hoge bergtoppen, waarvan vele 900 meter of hoger zijn. Scafell Pike, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, is de hoogste met 978 meter.

5. Old Harry Rocks krijtformaties

Deze krijtformatie bij Handfast Point bestaat in feite uit drie delen en bevindt zich op Purbeck-eiland. Hij vormt het uiteinde van de Jurassic Coast aan de oostkant en trekt heel wat vogels en andere diersoorten. Ook bezoekers genieten er gegarandeerd van een onvergetelijk uitzicht.

Wanneer reist u best naar Engeland ?

De beste periode om naar Engeland ligt tussen september en oktober. Dit komt vooral doordat de temperaturen er dan relatief aangenaam zijn en de hoeveelheid neerslag beperkt blijft. Een winterreis naar Engeland kan zeker ook leuk zijn, maar tussen oktober en januari valt er wel heel wat regen.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Engeland

Zoekt u een hotel of andere verblijfsplaats in Engeland ? Dan heeft u meer dan genoeg keuze. Dit eiland loopt over van de hotels en bed & breakfasts, maar ook aan luxe resorts is er geen gebrek. Daarbij kunt u logeren in (hotels die gevestigd zijn in) oude kastelen, landhuizen en natuurlijk in het centrum van de grote steden.

Houd bij de zoektocht naar een hotel in Engeland vooral rekening met de bereikbaarheid van het openbaar vervoer. In de meeste grote steden vormt dat gelukkig geen probleem. Daarbij stemt u uw keuze natuurlijk ook best af op het soort reis dat u onderneemt. Voor een vakantie in het platteland of de wijde natuur van Engeland is een landelijk gelegen hotel een goede optie, terwijl u voor een modern verblijf met alle comfort best in een stad logeert.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Engeland

1. Ellenborough Park

Ellenborough Park

Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een oud gebouw dat volledig gerenoveerd is. De comfortabele kamers garanderen een goede nachtrust.

Wat ons bevalt :

Ellenborough Hotel pakt uit met verschillende restaurants met een uitgebreide menukaart. Ook de plaatselijke spa en de prachtige, groene omgeving zorgen voor een rustig verblijf.

2. Macdonald Bath Spa Hotel

Macdonald Bath Spa Hotel

Bath is zeker het ontdekken waard vanuit dit hotel voor de culturele reiziger. U verblijft in het centrum van de stad, op een steenworp van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Wat ons bevalt :

In dit hotel vindt u een luxueuze spa en zelfs een zwembad, perfect voor een namiddag helemaal relaxen.

3. The Royal Horseguards Hotel

The Royal Horseguards Hotel

Bij uw verblijf in dit hotel krijgt u een panoramische bustour door Londen en dus de mogelijkheid om heel wat prachtige foto's te maken.

Wat ons bevalt :

The Royal Horseguards Hotel heeft vijf sterren en beschikt over een uiterst gezellige lounge. Geniet er van uw favoriete afternoon tea na een voormiddag kuieren door de stad.

4. Hotel Dorsett Shepherds Bush

Hotel Dorsett Shepherds Bush

Hotel Dorsett Shepherds Bush valt meteen op door de Aziatische invloeden in het interieur. Ook geniet u hier van al het nodige comfort, waaronder een 24/7 spa en fitnessruimte.

Wat ons bevalt :

U begint elke dag tijdens uw verblijf in dit hotel met een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarbij bevindt u zich op slechts vijf minuutjes van het enorme Westfield winkelcentrum.

5. Solent Hotel & Spa

Solent Hotel & Spa

Solent Hotel & Spa bevindt zich aan de prachtige zuidkust van het land en biedt enkel comfortabele en charmant ingerichte kamers.

Wat ons bevalt :

Ook het restaurant in dit hotel legt u in de watten met een uitgebreide menukaart. De steden Southampton en Portsmouth liggen er trouwens vlak bij en nodigen uit voor een dagje sightseeing.

Ons praktische advies voor een reis naar Engeland

Hieronder vindt u handige informatie en tips voor uw reis naar Engeland :

Hoe lang te blijven in Engeland ?

In Engeland valt er heel wat te ontdekken : van imposante, middeleeuwse steden tot ongerepte natuur en meer. Het is aangeraden om toch een weekje in het land te verblijven, zodat u alvast heel wat mooie steden en andere plaatsen kunt bezichtigen. Houd er wel rekening mee dat u maximaal zes maand in Engeland mag blijven zonder visum.

Vakantie in Engeland

Populaire gerechten in Engeland

Tot de populairste nationale specialiteiten van Engeland behoort ongetwijfeld fish and chips, maar ook het bekende full English breakfast met ham, eieren en bonen. Ten slotte is Beef Wellington, een gerecht op basis van runderbiefstuk, paddenstoelen en bladerdeeg zeker het proberen waard tijdens uw reis naar Engeland.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Engeland