Hotel dicht bij Pairi Daiza - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Hotel dicht bij Pairi Daiza


Sommaire

De top 3 hotels dicht bij Pairi Daiza

Pairi Daiza hoort thuis op het lijstje met mooiste en meest onvergetelijke natuur- en familieparken van België, dat is zeker. Wilt u ten volle van uw vakantie met het gezin genieten ? Dan is een hotel dicht bij Pairi Daiza onmisbaar. Bij Voyage Privé helpen we u op weg met de beste hotels, bezienswaardigheden en tips.

Pairi Daiza : selectie hotels van Voyage Privé

1. Van der Valk Congres Hotel Mons

Het Van der Valk Congres Hotel in Bergen (Mons) ligt vlak bij het bruisende centrum van deze oude stad. Naast de comfortabele kamers en uitstekende service geniet u natuurlijk ook van de uitnodigende nabijheid van het Pairi Daiza dierenpark.

2. Royal Hainaut Spa & Resort Hotel

Dit hotel is dan weer uniek door het feit dat het een soort van remake is van een historisch monument. Geniet van de luxe van een viersterrenhotel in opvallende barokstijl. De elegant ingerichte suites en kamers maken het, samen met de luxueuze spa van wel 1200 m2, helemaal compleet.

3. Novotel Charleroi Centre

Novotel Charleroi Centre is een ander goed voorbeeld van een luxueus hotel dat helemaal niet ver van Pairi Daiza ligt. De gezinsvriendelijke dienstverlening en moderne inrichting maken het daarbij nog gemakkelijker om deze verblijfplaats te kiezen.

Voordelen van de hotels dicht bij Pairi Daiza

Het boeken van een hotel is op zich helemaal geen ingewikkelde opdracht. Aan de andere kant doet u natuurlijk graag wat onderzoek naar de mogelijkheden en wat ze te bieden hebben. Van hotels dicht bij Pairi Daiza die u via Voyage Privé boekt, weet u in elk geval zeker dat ze aan uw verwachtingen voldoen. Hieronder enkele troeven.

1. Op vakantie met het hele gezin

Wie denkt aan Pairi Daiza, denkt natuurlijk aan een vakantie met de familie of het gezin. Veel hotels in de streek van Mons, Brugelette en Charleroi zijn kind- en gezinsvriendelijk ingericht.

2. Geniet van een heerlijk drankje

Verscheidene hotels, zoals Novotel Charleroi Centre, beschikken over een gezellige bar waar u de benen onder tafel steekt na een drukke dag in het park.

3. Oud en nieuw komen samen

Hotels dicht bij Pairi Daiza als het Royal Hainaut Spa & Resort Hotel pakken dan weer uit met een adembenemende combinatie van nieuwe en oude architectuur en inrichting. Zo krijgen ook uw ogen de kost tijdens uw verblijf.

4. Kamers met het beste comfort

Van luxueuze suites tot comfortabele kamers die u ondanks hun eenvoud toch een echt vakantiegevoel geven, hotels via Voyage Privé voldoen aan al uw voorkeuren en verwachtingen.

5. Geen ontspanning zonder spa

Hoe leuk het ook is om een dagje actief door Pairi Daiza te wandelen, af en toe wat ontspanning kan een welgekomen afwisseling betekenen. In hotels als Royal Hainaut Hotel geniet u van het comfort van een grote spa, om lichaam en geest tot rust te brengen.

Activiteiten en bezienswaardigheden dicht bij Pairi Daiza

Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Pairi Daiza, Bergen en andere omliggende plaatsen :

De klokkentoren van het Belfort

In Bergen laat u zich betoveren door het Belfort de Mons, dat midden de 17e eeuw werd gebouwd als vervanging voor de oude klokkentoren. Met zijn 87 meter biedt hij een prachtig uitzicht op de stad. Bij mooi weer ziet u in de verte zelfs Brussel liggen.

The Passenger

Ook The Passenger, een enorm kunstwerk van Arne Quinze dat ergens tussen het Justitiepaleis en de Elisabethkerk ligt in Mons, is zeker het bezichtigen waard. Het is zo imposant en groot dat het al vanaf de Grote Markt van de stad uw aandacht trekt.

St. Symphorien Militaire begraafplaats

In tegenstelling tot veel kerkhoven ligt de St. Symphorien Militaire Begraafplaats op een uiterst rustige plaats, ergens tussen bos en landbouwgrond. Hier vindt u talloze graven, gewijd aan Britse en Duitse soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Château de l'Estriverie

Het Kasteel van L'Estriverie ligt in het Lessenbos in Henegouwen, vlak bij het Akrenbos. Vooral het historische belang van dit gebouw maakt het een bezoekje waard : zijn belangrijkste functie was immers de verdediging van het twistgebied - het zogenaamde Debattenland - tussen het Henegouwse en Vlaamse graafschap.

Château de Beloeil

Ten slotte is ook het Château de Beloeil een opmerkelijk kasteel, vooral omdat het heel wat gelijkenissen vertoont met het Paleis en de tuinen van Versailles. U heeft er een prachtig uitzicht op het water en u wandelt er dromerig door het prachtige groen.

Tips van Voyage Privé

Een hotel boeken dicht bij Pairi Daiza is een must voor zij die alles uit de kast willen halen tijdens een familievakantie. Het gaat immers om een van de grootste natuurparken van België. Het feit dat Pairi Daiza de meest gerenommeerde dierentuinprijs won tijdens de Diamand Theme Park Awards in 2018 getuigt daar mede van.

Natuurlijk is de streek rond Pairi Daizi eveneens het ontdekken waard. Daarom vindt u bij Voyage Privé heel wat hotels in omliggende plaatsen als Mons, Charleroi en Valencienne. Zo doet u tijdens een gezinsvakantie een stukje cultuur op en geniet u tegelijkertijd van de gezellige drukte van oude, maar bruisende steden.

Informatie over Pairi Daiza

Pairi Daiza, dat vroeger Paradisio of Parc Paradisio genoemd werd, is een groot vakantiepark in de provincie Henegouwen en ligt in Cambron-Casteau. Het park opende zijn deuren op 11 mei 1994 en biedt tegenwoordig plaats voor meer dan 4.000 verschillende dieren. Daarbij draagt het park bij aan wel 89 EEP's (speciale kweekprogramma's) om bedreigde diersoorten te helpen behouden en beschermen.

U bereikt Pari Daizi via het station van Cambron-Casteau, langs de lijn Aat-Bergen. De ingang van het park ligt aan het einde van een 900 meter lang wandelpad. Houd er rekening mee dat er geen openbaar vervoer is tussen het station en Pairi Daiza zelf. Wel vindt u bij de NMBS, de Belgische Spoorwegmaatschappij, speciale reistickets inclusief toegang tot het park.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Hotel dicht bij Pairi Daiza