Reizen naar Polen - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar Polen


Sommaire

Reizen naar Polen

Polen is misschien niet de populairste vakantiebestemming. Maar dit wil nog niet zeggen dat het niet alles te bieden heeft wat toeristen aantrekt, integendeel zelfs. Polen heeft namelijk een schat aan cultuur en schitterende steden te bieden. Tegelijkertijd heeft het land uitgestrekte natuurgebieden met oerbossen en schitterende meren. Door naar Polen te reizen, ontdekt u deze vaak nog ongerepte gebieden die niet door het massatoerisme zijn aangetast.

Ontdek de volgende acht toppers tijdens uw reis naar Polen

INX Design Hotel 4*

1. Krakau

In Krakau kunt u het historische centrum bewonderen met de 13de-eeuwse Sint-Andreaskerk en de Grote Markt. Bezichtig tevens de renaissancepaleizen. Of u brengt een bezoekje aan het museum in de voormalige Schindler-fabriek, bekend van de film Schindler's List.

2. Woud van Bialowie?a

Het woud van Bialowie?a is een van de laatste oerbossen van Europa. Dit bijzondere gebied is een nationaal park en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. U komt hier midden in de natuur helemaal tot rust. U vindt er unieke fauna en flora.

3. Zoutmijnen

Ook de zoutmijnen in Wieliczka en Bochnia zijn een bezoekje waard. In de gangen van deze mijnen vindt u indrukwekkende kapellen en beelden. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken door een ondergelopen gedeelte van de mijn.

4. Auschwitz

Het concentratiekamp van Auschwitz is geen leuke plek om te bezoeken, maar wel een indrukwekkende plek. Het is een van de beste bewaarde herinneringen aan de gruwelen van Nazi-Duitsland. Een bezoek aan Auschwitz zal zeker een onuitwisbare indruk maken.

5. Slot Mariënburg

Slot Mariënburg in Malbork is een van de grootste kastelen van Europa. Het was in de middeleeuwen het hoofdkwartier van de Duitse Orde, een ridderorde. In de Tweede Wereldoorlog werd het grotendeels verwoest, maar het kasteel is weer in ere hersteld.

6. Toru?

Toru? is misschien wel de mooiste stad van Polen. De middeleeuwse binnenstad is bijzonder goed bewaard gebleven. De prachtig versierde huizen laten zien dat Toru? vroeger een belangrijke en rijke havenstad was. Ook vindt u hier het geboortehuis van de beroemde astronoom Copernicus.

7. Stare Miasto

Stare Miasto is het historische centrum van Warschau, de hoofdstad van Polen. De gebouwen in het centrum stammen uit de 13de tot 20ste eeuw. Bezoek onder andere het koninklijk kasteel met twee schilderijen van Rembrandt van Rijn en de Sint-Johanneskathedraal, met het graf van de laatste Poolse koning.

8. Mazurië

Mazurië wordt ook het land van duizend meren genoemd, hoewel het er eigenlijk tweeduizend zijn. Voor een actieve vakantie kunt u hier onder meer kajakken en wandelen. In de bossen spot u misschien wel een beer. Ook vindt u er diverse middeleeuwse kastelen en ruïnes.

Reizen naar Polen : de beste hotels om te verblijven

1. Hotel M29

Hotel M29 4*

Dit hotel ligt in de buurt van de grote markt en het paleis van Krakau. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw, met uiteraard een luxueus en modern interieur. Er zijn 28 kamers en u kunt er rekenen op een persoonlijke service.

2. Hotel Westin

Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een modern gebouw met een glazen lift. Het interieur is warm. Na uw bezoek aan Warschau gaat u naar de sauna voor uw welverdiende portie ontspanning of u kiest voor een heerlijke massage.

3. Yarden Hotel by Artery Hotels

Yarden Hotel by Artery Hotels

Op korte afstand van de historische binnenstad van Krakau vindt u dit hotel. Het beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u de drukte van de stad even ontvluchten. Bovendien biedt het hotel schoonheidsbehandelingen en massages aan.

4. IBB Hotel D?ugi Targ

Dit hotel werd in 2018 geopend en ligt midden in het centrum van Gdansk. Uw kamer is comfortabel ingericht met rustige natuurtinten. Om stoom af te blazen, kunt u in het fitnesscentrum terecht.

5. INX Design Hotel

INX Design Hotel 4*

Het eigentijdse en kleurrijke design zorgt ervoor dat u zich hier direct thuis voelt. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel. In de sauna kunt u terecht voor uw welverdiend relaxmomentje.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Polen

Polen is een land dat rijk is aan prachtige steden met middeleeuwse gebouwen, gotische architectuur en indrukwekkende kerken. Bovendien staat het land vol kastelen die toegankelijk zijn voor bezoekers. De natuurliefhebber zal zich helemaal thuis voelen in het oerbos van Bialowie?a. Als u toe bent aan een actieve vakantie, kunt u bijvoorbeeld zeilen of kajakken in Mazurië. Polen is met andere woorden het land bij uitstek voor een afwisselende vakantie.

Praktische informatie over reizen naar Polen

INX Design Hotel 4*

Hoe is het weer in Polen ?

Polen is een groot land, met in het oosten en in het zuiden een klimaat met koude winters en warme zomers. Elders is het klimaat dan weer gematigder. De beste tijd om Polen te bezoeken, is het voorjaar en het einde van de zomer. Zo vermijdt u de hitte van de zomermaanden, maar profiteert u toch van het droge weer.

Welk budget moet u plannen ?

In vergelijking met West-Europa is Polen een vrij goedkoop land. Overnachtingen, uit eten gaan en het openbaar vervoer is goedkoop. Natuurlijk geldt ook hier dat toeristisch drukkere plekken net wat duurder zijn.

Hoe reist u naar Polen ?

Er gaan meerdere vluchten per dag naar de bekende steden van Polen, zoals Krakau, Warschau en Gdansk. Ook de trein is een goede optie. Door met de ICE naar Berlijn te reizen en van daaruit naar Polen bent u binnen veertien uur al op uw vakantiebestemming. Uiteraard kunt u ook met de auto naar Polen reizen.

Met welke valuta betaalt u in Polen ?

Hoewel Polen lid is van de Europese Unie, is het geen onderdeel van de eurozone. U betaalt hier met de Poolse zloty. In toeristische gebieden wordt de euro vaak geaccepteerd, maar tegen een ongunstige wisselkoers. In de steden zijn voldoende pinautomaten aanwezig om contant geld op te nemen.

Welke taal wordt er gesproken in Polen ?

De officiële taal in Polen is Pools. De oudere lagen van de bevolking spreken doorgaans ook Duits en Russisch. De jongere generatie spreekt dan weer een aardig mondje Engels.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Polen