Reizen naar Luxemburg - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar Luxemburg


Sommaire

Luxemburg is het kleinste land van de Benelux en na Malta ook het kleinste land van de Europese Unie. Maar dit kleine land kent desondanks toch een boeiende en welvarende geschiedenis, wat u nog steeds kunt zien aan de vele kastelen. Bovendien ligt een deel van de Ardennen in Luxemburg, waardoor fietsen, wandelen en sporten in de Luxemburgse natuurgebieden zeker de moeite waard is.

De beste plekken om te bezoeken tijdens uw reis naar Luxemburg

Hotel Koener 4*

1. Müllerthal

Müllerthal is een prachtig natuurgebied. Met meer dan honderd kilometer aan wandelpaden kunt u uw wandeling door dit gebied zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Tijdens uw wandeling bewondert u de indrukwekkende steenformaties en de Schiessentümpel-waterval.

2. De Kazematten

De Kazematten zijn een ondergronds gangenstelsel. Als onderdeel van de vesting van Luxemburg werden deze gangen gebruikt voor de verdediging van de stad. U kunt door de gangen wandelen en door de schietgaten kijken.

3. De Moezel

In het zuidoosten vormt de oever van de Moezel de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Ook aan de Luxemburgse kant wordt er heerlijke wijn geproduceerd. Met de auto kunt u de Route du Vin afleggen, waarbij u langs de wijngaarden rijdt.

4. De stad Luxemburg

Deze hoofdstad is een van de rijkste steden van Europa en dat is te zien aan de schitterende kerken en architectuur. De binnenstad is dan ook op de Unesco-werelderfgoedlijst opgenomen. Bezoek de 42 meter hoge Adolfsbrug, die u een mooi uitzicht geeft over het stadpark en de Pétrusse.

5. De Vallei van de Zeven Kastelen

Voor fanatieke wandelaars is de wandelroute de Vallei van de Zeven Kastelen een mooie uitdaging. In zeven etappes voert deze in totaal 37 kilometer lange wandeling u langs kastelen uit de 13de tot en met de 17de eeuw.

6. Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean

Dit museum voor moderne kunst, afgekort MUDAM, staat in de stad Luxemburg en werd in 2006 geopend. U vindt hier verschillende moderne kunstwerken van internationale kunstenaars. De kunstcollectie bevat schilderkunst, maar ook foto's, beeldhouwwerken en meubels.

7. Kasteel Vianden

Dit kasteel in gotische stijl werd gebouwd tussen de 11de en de 14de eeuw. Het uitzicht vanaf dit kasteel is schitterend. De ridderzaal in het hoofdgebouw is meer dan dertig meter lang en is behoorlijk indrukwekkend.

8. Parc Merveilleux

Parc Merveilleux is de enige dierentuin van Luxemburg en leuk om met kinderen te bezoeken. Het is namelijk niet alleen een dierentuin, maar ook een speelpark. Behalve dieren is er ook een sprookjesbos met bekende sprookjesfiguren, zoals Sneeuwwitje.

Reizen naar Luxemburg : de beste hotels om te verblijven

1. Légère Hotel Luxembourg

Légère Hotel Luxembourg

Dit hotel ligt net buiten de stad Luxemburg. Het moderne hotel is uitgerust met comfortabele kamers met een modern design. Het ademt gewoon een aangename sfeer. U komt er heerlijk tot rust. Het ontbijt is inbegrepen.

2. Hotel Martha

Hotel Martha 4*

Dit viersterrenhotel is modern en gezellig tegelijk. Het is gebouwd in de stijl van een boerderij. Het ligt in Beringen, op slechts zestien kilometer van de stad Luxemburg. Na een bezoek aan de stad kunt u ontspannen in de sauna van het hotel.

3. Hotel Le Royal Luxembourg

Hotel Le Royal Luxembourg 5*

In dit vijfsterrenhotel zal het u aan niets ontbreken. Het hotel is omringd door een park en biedt u alle mogelijkheden om tot rust te komen. In Club Santé kunt u terecht voor de sauna en vindt u een schoonheidssalon.

4. Romantik Hotel Bel-Air Sport & Wellness

Dit hotel ligt in het natuurgebied Müllerthal. Het hotel beschikt over gratis wifi en parkeergelegenheid. Tijdens uw verblijf heeft u onbeperkt toegang tot de spa, waar u kunt genieten in het zwembad, de sauna en de jacuzzi.

5. Hotel Koener

Hotel Koener 4*

In dit hotel kunt u niet alleen gebruikmaken van de comfortabele kamers, maar ook van de uitgebreide wellnessfaciliteiten. Ideaal voor een ontspannen verblijf. Het inbegrepen ontbijt bezorgt u een goed begin van de dag.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Luxemburg

Luxemburg heeft het imago van een stoffige vakantiebestemming, maar dit klopt niet. Door de geschiedenis boordevol welvaart heeft het land prachtige oude kastelen en is het oude centrum van de stad Luxemburg adembenemend. Maar er zijn ook genoeg leuke dingen te doen met de kinderen. Voor een actieve vakantie kunt u terecht in de Ardennen of het natuurgebied Müllerthal. De dag kunt u er afsluiten met een wijntje aan de Moezel. Luxemburg is een klein land, maar het is toch groots in het bieden van een heerlijke vakantie.

Praktische informatie over reizen naar Luxemburg

Hoe is het weer in Luxemburg ?

Het klimaat in Luxemburg is een mild zeeklimaat en is te vergelijken met het weer in België en Nederland. In de zomer rekent u er vaak op warm en droog terrasjesweer. Maar ook in de winter kunt u naar Luxemburg reizen, bijvoorbeeld om te langlaufen en de kerstsfeer in de Ardennen op te snuiven.

Welk budget moet u voorzien ?

Luxemburg wordt vaak gezien als een duur land voor een vakantie, maar eigenlijk valt dan wel mee. Luxemburg staat uiteraard bekend als goedkope tanklocatie door de lage accijnzen. De prijs voor een overnachting is dan weer vergelijkbaar met andere plaatsen in Europa. Uit eten gaan, is vaak iets duurder.

Hoe kunt u naar Luxemburg reizen ?

Vanuit België is Luxemburg eenvoudig te bereiken met de auto. De Thalys stopt in de stad Luxemburg, dus ook met de trein is Luxemburg goed bereikbaar. In Luxemburg is het openbaar vervoer goed geregeld, maar u kunt ook een auto huren voor meer vrijheid.

Met welke valuta betaalt men in Luxemburg ?

In Luxemburg gebruikt men de euro. Creditcards worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Daarnaast kunt u vrijwel overal pinnen en zijn er voldoende pinautomaten aanwezig om contant geld op te nemen.

Welke taal wordt er gesproken in Luxemburg ?

Er zijn drie officiële talen in het Groothertogdom Luxemburg : Luxemburgs, Frans en Duits. Als u deze talen niet machtig bent, kunt u met Engels ook uit de voeten. Veel Luxemburger spreken en verstaan namelijk ook Engels.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Luxemburg