Reizen naar IJsland - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar IJsland


Sommaire

Reizen naar IJsland

Als dunstbevolkte land van Europa is IJsland een land vol natuurschoon. Ontdek er de tot de verbeelding sprekende gletsjers, geisers en vulkaankraters. Met een beetje geluk treft u er zelfs een poolvos aan. Zowel in de winter als in de zomer is de natuur er prachtig. In de hoofdstad Reykjavik kunt u terecht in gezellige straatjes en restaurants. Geen wonder dat elk jaar veel toeristen naar IJsland reizen.

Wat moet u echt gezien hebben tijdens uw reis naar IJsland ?

Hotel Holt 4*

1. Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Het is een kleine stad, waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand liggen. Bezoek de oude haven met de vissersboten en wandel door de straatjes met de gezellige kleurrijke huizen. De Hallgrímskirkja is niet te missen. Deze imposante kerk torent boven de stad uit.

2. Thingvellir

Als een van de drie nationaal parken van IJsland is dit een prachtige plek om urenlang te vertoeven. In dit natuurgebied vindt u verschillende watervallen en weidevlaktes. Bovendien loopt hier de scheur tussen het Euraziatische en Noord-Amerikaanse continent. Hier kunt u dus bij wijze van spreken van Europa naar Amerika springen en terug.

3. Geisers

IJsland is uiteraard geliefd door zijn wonderlijke en woeste natuur, zoals de vele geisers die op het eiland te vinden zijn. Doordat het water door de aardwarmte wordt opgewarmd, bouwt druk zich op. Hierdoor spuit er regelmatig stoom en water uit de grond. Het is een indrukwekkend gezicht. Andere geisers op IJsland zijn de Strokkur, Grýla en Ystihver.

4. Húsavík

Húsavík wordt ook wel de walvishoofdstad van IJsland genoemd. Doordat in de baai bij deze havenstad een draaikolk ligt en er twee rivieren in de zee uitmonden, komen walvissen hier graag om te eten. U heeft hier dus een grote kans om walvissen te spotten. Papegaaiduikers zijn er haast niet te missen, ze brengen er namelijk de zomer door.

5. De Blauwe Lagune

De Blauwe Lagune is een kunstmatig meer, waarvan het water door de aardwarmte wordt verwarmd tot een aangename 39 graden. Doordat het water rijk is aan silicaten en blauwwieren heeft het een unieke blauwe kleur. De mineralen in het water hebben een helende werking die vooral mensen met huidziektes, zoals psoriasis, aantrekt.

6. De Gullfoss-waterval

De Gullfoss is een van de populairste watervallen van IJsland. De naam betekent gouden waterval. Die naam heeft het te danken aan de mooie regenbogen die ontstaan als de zon op het opstuivende water schijnt. De waterval ligt in de witte rivier, de Hvítá. Het water valt in twee trappen van in totaal 32 meter naar beneden.

7. Vulkanen

Op IJsland zijn er nog actieve vulkanen te vinden. Maar of de vulkanen nu wel of niet actief zijn, ze zijn altijd een bezoekje waard. Bezoek bijvoorbeeld eens de stratovulkaan Hekla of de Hverfjall, een kegelvulkaan.

8. Vatnajökull

Vatnajökull is een nationaal waar u de grootste gletsjer van IJsland terugvindt. In het nationaal park kunt u een wandeling over de gletsjer maken. Uw vakantie in IJsland is eigenlijk niet compleet als u niet op een gletsjer hebt gestaan. Verder bestaat het nationaal park uit rivieren, moerassen en prachtige watervallen.

Reizen naar IJsland : de beste hotels om te verblijven

1.?Hotel Holt

Hotel Holt 4*

Dit hotel in de IJslandse hoofdstad Reykjavik verzekert u van een zorgeloos verblijf. U kunt hier genieten van het beste van de IJslandse keuken. In de loungeruimte komt u helemaal tot rust na een intensieve dag in de stad.

2. Hotel Husafell

Hotel Husafell 4*

In dit hotel kunt u genieten van de ruige natuur. De Scandinavische inrichting is warm, met natuurlijke materialen. Bij uw verblijf in het hotel zit de huur van een auto inbegrepen. Zo kunt u zelf naar alle mooie plekken die IJsland te bieden heeft.

3. Skuggi Hotel

Skuggi Hotel

Het Skuggi Hotel ligt in het hart van Reykjavik. U loopt de deur uit en kunt meteen alle bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Het hotel organiseert verschillende excursies, zodat u gemakkelijk de omgeving kunt verkennen.

4. Hotel Grimsborgir

Hotel Grimsborgir 5*

In dit hotel op het platteland kunt u heerlijk relaxen in de geothermische jacuzzi's. Het hotel ligt aan de zogenaamde Golden Circle, een 300 kilometer lange route waarmee u langs veel hoogtepunten van IJsland rijdt.

5. Hotel Borg

Hotel Borg by Keahotels 4*

Hotel Borg is prachtig ingericht in art-decostijl. Het hotel is voorzien van een spa waar u lekker kunt ontspannen. In dit hotel bevindt zich een restaurant van Jamie Oliver. U wordt er verwend met Italiaanse heerlijkheden.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar IJsland

IJsland is de perfecte vakantiebestemming voor de liefhebbers van rust en natuur. Dit dankzij de uitgestrekte natuurgebieden, waar u kilometerslang geen levende ziel zult bekennen. Een IJslandse vakantie kan ook een actieve vakantie zijn, want de natuurgebieden zijn ook zeer geschikt om te hiken. Na een inspannende wandeling kunt u vervolgens ontspannen in een van de geothermische baden. Kortom, tijdens uw reis naar IJsland komt u helemaal tot rust.

Praktische informatie over reizen naar IJsland

Hotel Borg by Keahotels 4*

Hoe is het weer in IJsland ?

Ondanks de naam is het in IJsland helemaal niet ijzig koud. Door het zeeklimaat ligt de temperatuur in de winter rond het vriespunt. Behalve tijdens de winter vriest het er vrijwel nooit. In de zomer klimt de temperatuur meestal niet boven de 15 graden.

Wanneer kunt u het best naar IJsland reizen ?

De meeste toeristen reizen tussen juni en augustus naar IJsland, omdat er dan lang daglicht is en het landschap groen is. Veel accommodaties zijn alleen van mei tot en met september geopend. Als u wilt genieten van het noorderlicht, dan moet u tussen eind september en begin mei naar IJsland reizen. Dan kunt u er overigens ook skiën.

Hoe naar IJsland reizen ?

De makkelijkste manier om naar IJsland te reizen is met het vliegtuig. In IJsland kunt u vervolgens een auto huren, waarmee u zich over het eiland kunt verplaatsen. Als u tussen de verschillende eilanden wilt reizen, kan dat met de veerboot. U kunt ook met uw auto naar IJsland. Dan neemt u in Denemarken de ferry.

Met welke munt betaalt u in IJsland ?

In IJsland betaalt u met de IJslandse kroon in plaats van met euro's. Een euro is ongeveer 150 kronen waard. Het is bijna overal mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen IJsland