Reizen naar Dubai - Voyage Privé

Reizen naar Dubai


Sommaire

Reizen naar Dubai

Dubai wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Als rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten is het dan ook een bijzonder land. Met extravagante gebouwen en bezienswaardigheden kunt u uw ogen hier de kost geven, maar ook de traditionele wijken en markten zijn een bezoekje waard. U ondervindt meteen waarom er elk jaar veel toeristen naar Dubai reizen.

Wat u niet mag overslaan tijdens uw reis naar Dubai

V Hotel Dubai Curio Collection by Hilton 5*

1. Burj Khalifa

Als u in Dubai bent, kunt u het hoogste gebouw ter wereld niet missen. De Burj Khalifa torent met bijna 830 meter boven alles en iedereen uit. Op de 124ste verdieping vindt u een uitzichtplatform, waar u het beste uitzicht over Dubai heeft. Op de 122ste verdieping kunt u vanuit een chic restaurant genieten van het prachtige uitzicht.

2. Dubai Mall

Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld en ligt aan de voet van de Burj Khalifa. In het winkelcentrum zijn niet alleen 1300 winkels te vinden, maar u kunt er ook genieten van een fonteinshow. Er is genoeg te doen voor een hele dag vermaak, zo kunt u er ook schaatsen en karten.

3. Dubai Miracle Garden

Ook de bloementuin in Dubai is de grootste ter wereld. Deze bijzondere oase aan de rand van de woestijn is voorzien van meer dan 150 miljoen bloemen en planten. De tuin is overigens alleen van november tot april te bezichtigen, omdat het in de zomer te warm is voor de bloemen.

4. Dubai Aquarium & Underwater Zoo

In het Dubai Aquarium met meer dan tien miljoen liter water kunt u enorme haaien, roggen en scholen van diverse vissen bezichtigen. Via de Underwater Zoo loopt u door een tunnel in dit aquarium. Ook zijn hier nog meer aquaria met onder meer otters, zeepaardjes en krokodillen.

5. Bur Dubai

Bur Dubai is het oude centrum van Dubai. Hier vindt u het historische Dubai, met onder andere verschillende prachtige moskeeën, waaronder de Grote Moskee en de mooie blauwe Iraanse Moskee. Ook kunt u een van de traditionele markten, ook wel soeks genoemd, bezoeken om uw inkopen te doen. Ontdek ook het Al Fahidi Fort, wat het oudste gebouw van Dubai is.

6. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een eiland in de vorm van een palmboom. De aanleg van dit eiland was een grootschalig project, waarbij miljoenen kubieke meters zand zijn opgespoten. U komt op het eiland met een monorail. Op Palm Jumeirah vindt u onder andere het Aquaventure-waterpark en verschillende luxeresorts.

7. Rub al-Khali

Rub al-Khali is Arabisch voor het lege kwartier. Hier kunt u nog de uitgestrekte woestijn intrekken. Rij met een kameel naar de kampen van de bedoeïenen en slaap onder de sterrenhemel. De gastvrije bedoeïenen zullen u verwelkomen met allerlei Arabische lekkernijen en u kennis laten maken met het unieke bestaan in de woestijn.

8. Ski Dubai

Het lijkt onmogelijk, maar u kunt zelfs skiën in Dubai. Al is het buiten meer dan 40 graden, in deze enorme skihal is het altijd maximaal twee graden en ligt er altijd sneeuw. U kunt skiën op een van de vijf skipistes of klimmen op de klimtorens. Er zijn zelfs pinguïns te bewonderen !

Reizen naar Dubai : de beste hotels om te verblijven

1.? C Central Resort The Palm

C Central Resort The Palm 5*

Dit luxueuze vijfsterrenhotel ligt op Palm Jumeirah. Na een drukke dag in het bruisende Dubai komt u hier tot rust in het zwembad. Voor de ultieme ontspanning kunt u ook terecht in de spa.

2. The H Dubai

The H Dubai 5*

The H Dubai ligt midden in het centrum van Dubai en is dus de perfecte basis voor uw bezoek aan de bezienswaardigheden van deze stad. Het hotel heeft 33 verdiepingen die zijn ingericht met marmer.

3. Fairmont Dubai

Hotel Fairmont Dubai 5*

Dit luxehotel ligt in het hart van Dubai. In tien metrominuten bent u vanaf het hotel in de Dubai Mall. Er zijn diverse restaurants en bars waar u kunt genieten van verschillende internationale gerechten en drankjes.

4. Caesars Palace Dubai

Caesars Palace Dubai 5*

Op het privéstand van het Caesars Palace komt u heerlijk tot rust na een drukke dag in Dubai. Als u geen strandliefhebber bent, maakt u gebruik van een van de zwembaden. Het resort heeft bovendien meerdere restaurants.

5. V Hotel Dubai Curio Collection by Hilton

V Hotel Dubai Curio Collection by Hilton 5*

Dit vijfsterrenhotel verzekert u van een zorgeloos verblijf in alle luxe. Ga naar de dertigste verdieping voor een drankje aan de bar en geniet van een fenomenaal uitzicht over de stad.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Dubai

Dubai is de stad waar alles het grootst, het best en het mooist is. U komt superlatieven tekort tijdens uw verblijf. Het grootste aquarium, het hoogste gebouw en de grootste bloementuin, u vindt het allemaal in Dubai terug. Bovendien is Dubai uitermate geschikt voor een strandvakantie, want het is er warm en het regent er bijna nooit. De meeste toeristen reizen naar Dubai om hun vakantie in alle luxe door te kunnen brengen.

Praktische informatie over reizen naar Dubai

V Hotel Dubai Curio Collection by Hilton 5*

Hoe is het weer in Dubai ?

Dubai heeft een woestijnklimaat, dit betekent dat het weer droog en warm is. Zelfs in de winter ligt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 24 graden. In de zomer kan de temperatuur tot boven de 40 graden oplopen. Het beste moment om naar Dubai te reizen, is dan ook tijdens de periode van de herfst tot de lente. Dan is het heerlijk warm, maar nog niet te heet.

Hoe reist u naar Dubai ?

Vanuit België en Nederland gaan er rechtstreekse vluchten naar Dubai. Eenmaal in Dubai kunt u gebruikmaken van de metro. Er zijn twee metrolijnen waarmee u overal in de stad komt. Ook kunt u gebruikmaken van een taxi, maar als u van de ene naar de andere kant van de stad wilt reizen, moet u rekening houden met files.

Hoe betaal ik in Dubai ?

In Dubai betaalt u met de dirham, de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Betalen met een creditcard of pinnen is vrijwel overal mogelijk, zeker in de moderne winkelcentra en hotels.

Is er een tijdsverschil ?

In de zomer is het twee uur later dan in België en Nederland, in de winter is het tijdsverschil drie uur. In Dubai kennen ze geen zomertijd.

Welke taal wordt er gesproken in Dubai ?

In Dubai wordt door de oorspronkelijke bewoners Arabisch gesproken. Maar omdat 75% van de inwoners van Dubai uit het buitenland komt, is de gebruikte voertaal heel vaak Engels.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Dubai