reizen naar botswana aan de beste prijs - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

reizen naar botswana aan de beste prijs


Sommaire

Zin om een van de mooiste landen van het Afrikaanse vasteland te ontdekken tijdens uw volgende vakantie ? Botswana is alvast een goede optie. Dit land in het zuiden van Afrika is niet alleen erg groot, u komt er ook in contact met een ongelofelijk rijke en oude cultuur, heerlijk eten en gastvrije mensen. Het is de ideale bestemming voor een complete rondreis met uw partner, gezin of vrienden. Zeker wanneer u verblijft in een van de hotels geselecteerd door Voyage Privé, geniet u van een onvergetelijke vakantie.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Botswana

1. Het Okavango Delta

het Okavango Delta is een van de bekendste plaatsen van Afrika en dat is niet zonder reden. Naast het feit dat het gaat om een prachtig natuurgebied met een ongelofelijk uitgebreide fauna en flora, speelt het ook een belangrijke rol bij het behoud van de natuurlijke diversiteit van dit deel van Afrika. Dat is dan ook waarom het Okavango Delta al sinds 2014 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

2. De Kalahari woestijn

Wilt u de unieke tradities en cultuur van het haast uitgestorven San-volk leren kennen of kan niets u meer bekoren dan een echte safari door uitgestrekte savannes en woestijnen ? Dan is de Kalahari woestijn een must-visit. Het gebied strekt zich uit over wel drie landen en de enorme diversiteit maken het een van de grootste natuurwonderen van het Afrikaanse continent.

3. Het Makgadikgadi Pans National Park

Het Makgadikgadi Pans National Park is zeker een bezoek waard voor natuurliefhebbers. Het is immers dé plaats waar duizenden diersoorten naar en van migreren, vooral tijdens het regenseizoen, dat van november tot en met maart loopt. In die periode staan de anders nogal barre zoutvlakten vol zoet water en dat lokt onvermijdelijk heel wat wilde dieren.

4. Gaborone

Gaborone, de hoofdstad van het land, is niet alleen de moeite waard vanuit cultureel standpunt, maar ook erg belangrijk vanwege economische redenen. Hij ligt op vijftien kilometer van de grens met Zuid-Afrika en heeft een inwonersaantal van ongeveer 230.000. Dit is meer dan tien procent van heel Botswana.

5. De Tsodilo Hills

De Bosjesmannen, die officieel de San heetten, woonden zo'n 30.000 jaar geleden in de Tsodillo Hills. De heuvels waren een heilige plek voor deze bevolking, omdat ze er in contact konden komen met hun voorouders. De Tsodilo Hills liggen in het noordelijke deel van de Kalahari woestijn.

Wanneer reist u best naar Botswana ?

De beste reistijd voor Botswana is van mei tot midden oktober, aangezien de temperaturen er dan aangenaam hoog liggen, rond de 25° Celsius. Ook geniet u tijdens deze periode van het meeste aantal zonuren en valt er haast geen neerslag.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Botswana

Botswana kent een uitgebreid aanbod aan hotels, lodges en resorts, maar ook talloze avontuurlijke accomodaties zoals safaritenten. De meeste hotels vindt u in de belangrijke steden, zoals Francistown en Gaborone en het varieert van luxueuze vijfsterrenhotels tot goedkopere opties. Een groot aandeel daarvan is echter gericht op zakenreizigers.

In steden als Kasane en Maun zijn er iets meer toeristische hotels, wat vooral te maken heeft met het feit dat u vanuit deze plaatsen gemakkelijk een safari onderneemt in een van de nationale parken. Gaborone heeft enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn voor toeristen. Denk maar aan marktjes, een kathedraal en het nationaal museum. Het Gaborone Game Reserve en het Mokolodi Game Reserve zijn dan weer de plaatsen bij uitstek voor het bezichtigen van wilde dieren. Beide parken liggen aan de rand van de stad en daar vindt u dan ook heel wat uitstekende hotels.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in de buurt van Botswana

1. Royal Livingstone Victoria Falls Zambia Hotel by Anantara

Royal Livingstone Victoria Falls Zambia Hotel by Antara is een waar luxehotel in koloniale stijl en ligt vlak bij enkele indrukwekkende natuurfenomenen, waaronder de Victoria Falls watervallen.

Wat ons bevalt :

U geniet van de mooiste landschappen vanuit dit hotel op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, maar ook van het nodige comfort.

Ontdek dit hotel

2. Rondreis van 10 of 13 nachten door Namibië

rondreis namibie

Tijdens deze rondreis bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië, een ongelofelijk gevarieerd land. Denk maar aan het Etosha National Park.

Wat ons bevalt :

U beschikt over een inbegrepen huurauto om helemaal op eigen tempo door het land te rijden. Daarbij verlengt u uw vakantie probleemloos met een aantal nachten, voor een extra verblijf in de buurt van Fish River Canyon.

Ontdek dit hotel

3. Rondreis van 15 nachten van Windhoek naar de Victoria Falls

Windhoek is de perfecte locatie om de unieke samensmelting van de Duitse bouwkunst en Afrikaanse tradities te proeven. Tijdens uw rondreis door het zuiden van Afrika bezichtig u natuurlijk ook heel wat indrukwekkende dieren en natuurgebieden.

Wat ons bevalt :

De torenhoge Victoria Falls watervallen in Zimbabwe en de vrijheid die u geniet dankzij de inbegrepen huurauto maken uw vakantie helemaal af.

Ontdek dit hotel

Ons praktische advies voor Botswana

Hieronder vindt u wat meer praktische tips voor uw reis naar Botswana

Welke kledingstukken neem ik best mee naar Botswana ?

Vergeet voor uw reis naar Botswana geen katoenen kledij mee te nemen, die ook niet te veel weegt maar toch tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen is. Pak zeker ook iets warmere en winddichte kledingstukken in, want 's avonds wordt het in Botswana een stuk koeler. Hoofdbescherming, zoals een hoed of pet, is ook een must vanwege de felle en warme zon.

Welke talen spreekt men in Botswana ?

Engels is een van de belangrijkste talen van Botswana en het is zelfs de officiële taal, die vanaf het vijfde wordt aangeleerd in de scholen. In het dagelijkse leven spreekt zo'n 90% van de bevolking het Tswana, een Bantoetaal.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Botswana