Reis naar Zuid-Korea - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Zuid-Korea


Sommaire

Reis naar Zuid-Korea

Zuid-Korea trekt jaarlijks heel wat Europese bezoekers aan en dat is ook niet verwonderlijk. Naast een prachtig landschap met glooiende rijstvelden, groene valleien en hoge bergen vindt u in dit land ook levendige steden en een rijke cultuur. Ondanks de modernisering van Zuid-Korea blijven de tradities hier toch intact en dat maakt een reis naar het land zeker de moeite waard. Bij Voyage Privé krijgt u daarbij de mogelijkheid om te genieten van het comfort van een heerlijk hotel, met een deugddoende vakantie als resultaat.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Zuid-Korea

1. Seoul

Seoul

Seoul, de hoofdstad van het land, bruist van het leven en er valt op elke straathoek wel iets te ontdekken. De geur van vers bereide traditionele gerechten, maar ook de aanblik van een betoverende architectuur en meer komen op u af tijdens uw verblijf. Om nog maar te zwijgen van het gezellig drukke geluid van de vele karaokebars.

2. Jeju-Do

Deze kleine provincie in Zuid-Korea ligt helemaal in het zuiden, naast de provincie Jeollanam-do. het omvat onder andere het eiland Jeju en een aantal kleinere eilandjes eromheen. Een prachtige fauna en flora gegarandeerd als u het bezoekt.

3. Busan

Busan, ook wel Poesan of Pusan genaamd, ligt in het zuidoosten van het land in de provincie Zuid-Gyeongsang. Op zich is het niet de meest toeristische trekpleister van Zuid-Korea, maar juist daarom is het de ideale plaats om te ontspannen op het nabijgelegen strand.

4. Bulguksa

Dit enorme tempelcomplex in Gyeongju heeft de bijnaam 'meesterwerk van de gouden eeuw van de Boeddhistische kunst' gekregen. Niet zomaar, want het is inderdaad prachtig. De rijkelijke tempels zijn dan ook de meest bezochte van het land.

5. Pyeongchang County

Pyeongchang County, niet te verwarren met Pyongyang, is een district in de Gangwon-doprovincie in Zuid-Korea en een waar paradijs voor fervente wandelaars die zich helemaal willen onderdompelen in de natuur van het land.

Wanneer reist u best naar Zuid-Korea ?

De beste periode om te reizen naar Zuid-Korea is het voorjaar, van maart tot en met mei. Ook tijdens de herfst is het land erg mooi, vooral van september tot november. Tijdens de lente geniet u van prachtige, bloeiende kersenbloesems, terwijl een reis naar Zuid-Korea in de herfst dan weer onvergetelijk is vanwege de typische kleuren die het landschap dan teweegbrengt. Houd tijdens deze periode wel rekening met een grotere drukte.

naar Zuid-Korea

U kunt Zuid-Korea bezoeken tijdens de zomermaanden, maar het is er dan wel erg vochtig vanwege de moessonregens. Daarbij ligt de prijs voor een slaapplaats tijdens deze periode het hoogst en is het er ook erg druk.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Zuid-Korea

In Zuid-Korea is er alvast geen gebrek aan hotels, dus op zich is het niet moeilijk om een comfortabele accommodatie te vinden. Een leuk weetje : er zijn in het land meer hotelbeden dan mensen, aangezien Zuid-Korea niet alleen toeristen maar ook zakelijke reizigers aantrekt. Naast gewone hotels kunt u ook verblijven in een guesthouse, hostel, appartement of motel, hoewel deze laatste niet helemaal hetzelfde zijn als de Amerikaanse motels.

Accommodaties in Zuid-Korea bieden vaak dezelfde mate van luxe als westerse hotels, maar kosten ook meer dan goedkope opties. Avontuurlijke toeristen en backpackers vinden aan de andere kant zonder probleem eenvoudige, avontuurlijke verblijfplaatsen.

In steden als Busan, Gyeongju, Jeju City en Daejon vindt u de meeste hotels en als u hier verblijft, raden we aan om al op voorhand een kamer te boeken. Zo hoeft u bij aankomst niet urenlang te zoeken naar een plaats om te overnachten.

De beste Voyage Privé hotels in Zuid-Korea

1. Cruise op de Zuid-Chinese Zee

Cruise op de Zuid-Chinese Zee

Wilt u de mooiste steden van Zuid-Azië ontdekken in al hun pracht en glorie ? Dan is deze cruise perfect. U begint uw reis in Singapore en sluit hem af in Peking, maar ontdekt heel wat parels van Zuid-China tijdens uw vakantie.

Wat ons bevalt :

Vooral de luxe van de cruise die u onderneemt en het uitzicht op zee vanaf uw kajuit met eigen balkon maken deze aanbieding te moeite waard. Ook geniet u van een culinaire verrassing tijdens uw cruise in de vorm van Chinese specialiteiten.

Ontdek deze cruise


Meer over hotels in Zuid-Korea

U vindt talloze hotels in alle grote en kleinere steden van Zuid-Korea, die worden aangeduid met het karakter (??). Het overgrote deel daarvan ligt aan de kust. Zuid-Koreaanse hotels zijn qua prijs en comfort te vergelijken met verblijfplaatsen in andere landen en worden onderverdeeld in vijf klassen, van 1 tot 5 sterren.

Het goede nieuws is dat u in elke stad wel minstens één vijfsterrenhotel vindt. Een goed voorbeeld is het Singel Seoul Hotel in de Koreaanse hoofdstad, waar u geniet van een heerlijke uitzicht. Veel hotels bevinden zich in enorme wolkenkrabbers als de Lotte World Tower en beschikken over een eigen zwembad, een wellnesscentrum, een restaurant (vaak bekroond) en meer faciliteiten.

Ons praktische advies voor Zuid-Korea

Hieronder wat handige info en tips voor een geslaagde reis naar Zuid-Korea :

Hoe lang gaat u best op vakantie naar Zuid-Korea ?

Als u naar Zuid-Korea wilt reizen, heeft u voor een vakantie van ten hoogste 90 dagen geen visum nodig. Zodra u er langer verblijft of er wilt werken, is een visum verplicht. U vindt meer info over visa en de maximale verblijfsduur in Zuid-Korea bij de ambassade.

Typische gerechten van Zuid-Korea

Vakantie in Zuid-Korea

Zuid-Korea deelt zijn culinair erfgoed met veel andere Aziatische (buur)landen, wat betekent dat heel wat gerechten gebaseerd zijn op rijst, groenten en vis of vlees. Een standaard maaltijd bestaat doorgaans uit rijst, soep, kimchi, een hoofdgerecht en eventueel een bijgerecht. Hierdoor wordt de tafel vaak volgezet met allemaal kleine schaaltjes.

Typische gerechten van Zuid-Korea zijn onder andere Beondegi, een populaire snack, en Bulgogi(??)?), dat bestaat uit rundvlees of varkensvlees gemarineerd in sojasaus met knoflook, pepers en sesamolie.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Zuid-Korea