Reis naar Oman - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Oman


Sommaire

Reis naar Oman

Oman : een betoverend, gastvrij en heerlijk land dat de laatste decennia heel wat toeristen heeft weten te bekoren. Deze parel in het Midden-Oosten pakt uit met eeuwenoude culturele bezienswaardigheden en tradities, die iedereen van over de hele wereld in hun greep krijgen. Boek daarbij een Voyage Privé hotel en u bent zeker van een onvergetelijke vakantie.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Oman

1. De Sultan Qaboos-moskee

Sultan Qaboos-moskee

Deze moskee in de stad Muscat behoort tot de bekendste bezienswaardigheden van het land. Het is de grootste moskee van Oman en hij werd geïnaugureerd in 2001. Vergaap u aan de minaretten, gouden koepel, geëtste muren en het rijkelijk gedecoreerde interieur met mozaïeken.

2. Wadi Shab

Wadi Shab

Als u graag actief bent op vakantie en vooral graag wandelt en zwemt, dan is Wadi Shab, dat op slechts twee uurtjes van Muscat ligt, een must-visit. Het is de populairste wadi van het land en kenmerkt zich door rotskloven, waterpoelen die aan een paradijs doen denken en zelfs een verborgen grot met bijhorende waterval.

3. Wahiba Sands

Wahiba Sands

Wahiba Sands is dan weer waar u moet zijn als u houdt van ongerepte woestijngebieden. De enorme zandduinen strekken zich hier kilometers ver uit en vertonen verschillende kleurschakeringen, afhankelijk van het tijdstip van uw bezoek. In deze woestijn leven treft u ook nomadenvolkeren aan, de bedoeïenen, die op traditionele wijze leven in het onherbergzame gebied.

4. Nizwa Fort

Nizwa Fort

Het land kent talloze kastelen en forten, maar het Nizwa Fort is toch wel een van de bekendste. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en fungeerde als versterkt fort voor Imam Sultan Bin Saif Al Y'aribi, die er de Portugezen mee uit het land wist te verdrijven. Wandel er tussen de kasteelmuren en bewonder zowel de rijke geschiedenis als de architectuur van het fort.

5. Jebel Akhdar

Ook Jebel Akhdar is een woestijn die u zeker moet bezoeken, vooral omdat hij in feite deel uitmaakt van het Hadjargebergte. Daardoor geldt het als een van de mooiste natuurgebieden van het land. De naam betekent 'groene berg' (Djabal Achdar).

Wanneer reist u best naar Oman ?

De beste periode om naar Oman te reizen is tussen november en april, ten minste als u van plan bent de kustvlaktes in het noorden of het binnenland te bezoeken. Reken dan op gemiddelde temperaturen tussen de 25° en 30° Celsius. Houd er wel rekening mee dat het in de woestijn 's nachts erg koud kan worden.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Oman

In Oman vindt u een ongelofelijk breed aanbod aan hotels in alle grote steden en dorpen, variërend van 1 tot 5 sterren. Het toerisme is alvast in stijgende lijn en dat betekent dat ook in afgelegen plaatsen steeds meer hotels het daglicht zien. Denk maar aan de streek rond de bergen van Nizwa of aan zee bij Sur.

Belangrijk om te weten is dat u voor een kamer in een goed hotel doorgaans evenveel betaalt als in het westen. Een paar jaar geleden was Muscat de duurste stad van het land voor een overnachting. Het aanbod aan verblijfplaatsen is er erg uitgebreid, maar tegenwoordig vindt u vooral zakelijke hotels.

Aan de kust is het een ander verhaal. Aan luxueuze hotels geen gebrek, alsook unieke resorts voor toeristen die wat meer geld willen uitgeven. Interessant om te weten is dat de prijs voor een kamer tijdens de zomer soms 30% lager ligt dan in de winter, het hoogseizoen van Oman.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Oman

1. Hotel Shangri La Al Bandar

Hotel Shangri La Al Bandar

Dit hotel pakt uit met de allerbeste luxe en ligt pal aan zee. U ontdekt de plaatselijke cultuur in de vele souks van de grote stad.

Wat ons bevalt :

Vooral het hotelrestaurant, dat een uitgebreide en heerlijke menukaart heeft, is de moeite waard. Ook liggen talloze bezienswaardigheden, zoals moskeeën en paleizen, er op slechts een steenworp van.

Ontdek dit hotel


2. Grand Hyatt Muscat

Grand Hyatt Muscat

Grand Hyatt Muscat is een waar luxehotel boordevol faciliteiten voor een complete vakantie. Geniet van het comfort van een View Kamer en de uitstekende specialiteiten in het bekroonde hotelrestaurant.

Wat ons bevalt :

U ontspant meteen aan het hotelzwembad en ontdekt enkele van de mooiste stukjes Oman vanuit deze prachtige verblijfplaats.

Ontdek dit hotel


3. Fanar Hotel & Residences

Fanar Hotel & Residences

Het Fanar Hotel & Residences ligt in Salalah en geeft u een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan. Daarnaast liggen de vele lagunes, met hun grote schildpadden en warm water, er vlak bij.

Wat ons bevalt :

Dit hotel beschikt over een eigen Al Waha spa, zodat u zelfs na een drukke dag vol activiteiten snel tot rust komt.

Ontdek dit hotel


4. Crowne Plaza Hotels & Resorts Salalah 5* met optionele stopover in Dubai

Crowne Plaza Hotels

U geniet gegarandeerd van de rust van uw kamer in dit charmante vijfsterrenhotel in Salalah. Daarbij maakt u een optionele stop in Dubai.

Wat ons bevalt :

Behoefte aan een paar uurtjes rust tijdens uw reis naar Oman ? Laat u verwennen in de heerlijke spa van het hotel.

Ontdek dit hotel


5. Dunes by Al Nahda 5* & Al Nahda Resort & Spa

Dunes by Al Nahda

Vanuit dit hotel met bijhorende spa is het ontdekken van Oman en al zijn cultureel erfgoed een waar plezier. De nabijheid van glooiende zandduinen en bergen maakt uw verblijf nog onvergetelijker.

Wat ons bevalt :

U sluit elke vakantiedag af met een paar uurtjes rust in het Al Nahda Resort, op een betoverende locatie in het midden van de tropische tuinen.

Ontdek dit hotel


Ons praktische advies voor Oman

Hieronder wat nuttige info en tips voor uw reis naar Oman :

Wat moet u inpakken voor uw reis naar Oman ?

Let bij het inpakken voor een reis naar Oman vooral op kledij. Niet alleen omdat het er erg warm kan worden, maar ook uit respect voor de plaatselijke cultuur en klederdracht. Neem dus voldoende kleding mee die de schouders en knieën bedekt. In toeristische hotels zijn die regels een stuk minder streng, dus dan is badkledij zeker mogelijk.

Hoe lang blijft u best in Oman ?

Vakantie in Oman

Oman is erg groot en dus perfect voor een iets langere reis van twee of drie weken. Het is wel degelijk mogelijk om de mooiste delen van het land te bezoeken met de auto in tien dagen. De beste verblijfsduur hangt natuurlijk grotendeels af van uw persoonlijke voorkeuren en het doel van uw reis naar Oman.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Oman