Reis naar Australië - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Australië


Sommaire

Reis naar Australië

Australië is een enorm land met een al even grote diversiteit op het vlak van cultuur en natuur en daarom een uitstekende reisbestemming als u graag het avontuur opzoekt. Het vasteland van Australië, maar ook de verscheidene eilanden die errond liggen in de Indische Oceaan en de Grote Oceaan, trekken elk jaar talloze bezoekers van over de hele wereld. Wilt u alles halen uit uw reis naar Australië ? Dan helpen we u bij Voyage Privé graag bij de zoektocht naar de beste hotels en met handige tips.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Australië

1. Tasmanië

Tasmanië is zowat het grootste eiland van Australië en ongeveer even groot als Zwitserland. Er valt ongelofelijk veel te beleven : van Wineglass Bay met zijn turqsuoise wateren tot de jungle rondom de befaamde Gordon River, dit eiland pakt uit met een fauna en flora om van te dromen.

2. Kings Canyon

Kings Canyon

In de Northern Territories van Australië vindt u Kings Canyon, dat omgeven is door een woestijn met opvallend rood en oranje zand. Het landschap wordt er gevormd door hoge rotsen en Kings Canyon zelf is al even indrukwekkend als zijn Amerikaanse tegenhanger de Grand Canyon.

3. Great Barrier Reef

Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en wel duizenden kilometers lang. U komt er in contact met de typische fauna van Australië, waaronder unieke vissoorten in talloze kleuren, maar ook andere zeedieren en opvallende (water)planten, vooral rond Cairns.

4. Fraser Island

Fraser Island

Op Fraser Island vindt u de enige tropische jungle ter wereld die helemaal op zand groeit. Het eiland is gigantisch en telt meerdere stranden van honderd kilometer lang. De ideale locatie dus, voor een rustige vakantie onder de zon en een stukje avontuur.

5. Sidney

Sidney

Sidney is een must-visit als u Australië bezoekt, al is het maar vanwege de vele enorme malls of winkelcentra die er te vinden zijn. Ook de kleine, pittoreske boetiekjes die de stad sieren, zijn het bezoeken waard. Tijdens uw verblijf waant u zich tegelijkertijd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, wat ook niet verwonderlijk is gezien het koloniale verleden van de stad.

Wanneer reist u best naar Australië ?

De beste periode om naar Australië te reizen is in oktober en november, maar ook februari, maart en april. Dan valt er minder regen en liggen de temperaturen aangenaam hoog. Daarbij valt de drukte tijdens deze periodes meestal mee en betaalt u ook wat minder voor een overnachting.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Australië

Australië loopt over van de luxe hotels en unieke resorts, maar u vindt ook heel wat appartementen en complete vakantieparken met verblijfplaatsen. Als u het wel heeft voor een backpackvakantie of goedkoop wilt overnachten, kunt u zeker terecht in een van de vele pubs of hostels. Op het platteland, in de Australische outback, vindt u dan weer heel wat veeboerderijen die bezoekers ontvangen en een slaapplaats aanbieden tegen betaling in de vorm van werk.

Bent u aan de andere kant op zoek naar een complete all-invakantie met het beste comfort ? Dan zoekt u best een hotel in grotere steden als Sydney en Brisbane, via Voyage Privé. Zo geniet u van een all-inclusiveformule, de nabijheid van talloze bezienswaardigheden en de beste service.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Australië

1. Ontdekking van Australië in 4* hotels in 9 of 14 nachten

Ontdekking van Australië

Tijdens deze langere reis ontdekt u het landschap van het Australische platteland en proeft u van de heerlijkste wijnen. Ook beschikt u over een huurauto, voor een heerlijke roadtrip.

Wat ons bevalt :

De hotels waar u verblijft tijdens deze vakantie hebben minstens vier sterren en bevinden zich op de mooiste plekken van het land, zoals Kangaroo Island.

Ontdek deze reis


2. Ontdekking van Australië in 4* en 5*

Ontdekking van Australië

U organiseert uw reis helemaal naar wens en ontdekt Australië zo op eigen tempo. Daarnaast bezoekt u probleemloos de grotere steden van het land, boordevol culturele en natuurlijke parels.

Wat ons bevalt :

Overnacht in een van de vele vier- of vijfsterrenhotels en proef de heerlijkste lokale wijnen tijdens een excursie naar de Barossa Valley.

Ontdek deze reis


3. Roadtrip Nieuw-Zeeland en Australië - 19 nachten

Roadtrip Nieuw-Zeeland en Australië

Tijdens deze roadtrip door Nieuw-Zeeland en Australië snuift u de unieke cultuur van twee prachtige landen op, helemaal op eigen tempo, met een gehuurde auto.

Wat ons bevalt :

Alle hotels waar u tijdens uw vakantie overnacht, zijn zorgvuldig geselecteerd en comfortabel. Ook neemt u vrijblijvend deel aan leuke excursies.

Ontdek deze reis


4. Rondreis door Australië van Melbourne naar Brisbane

Rondreis door Australië van Melbourne naar Brisbane

U ontdekt de culturele rijkdom van de grootste steden van Australië tijdens deze langere vakantie, zoals Melbourne en Brisbane. Ook kiest u helemaal zelf het ritme van uw reis.

Wat ons bevalt :

Geniet van de vele lokale specialiteiten in de restaurants van uw hotels of bezoek de plaatselijke wijngaarden.

Ontdek deze reis


5. De essentie van Australië

De essentie van Australië

Deze reis brengt u in nauw contact met de verschillende facetten van Australië. Ook geniet u van het comfort en de ruimte van zorgvuldig geselecteerde viersterrenhotels.

Wat ons bevalt :

Verwen uzelf met een optionele excursie en beleef onvergetelijke ervaringen met uw gezin, partner of vrienden tijdens uw reis naar Australië.

Ontdek deze reis


Ons praktische advies voor Australië

Hieronder wat meer praktische info voor een onvergetelijke reis naar Australië :

Typische gerechten van Australië

Australiërs zijn gek van ontbijten en genieten 's morgens dan ook graag van de heerlijkste en meest uitgebreide gerechten. Naast traditionele Britse ontbijten met gebakken eieren, worstjes, toast en bacon vindt u ook heel wat internationale lekkernijen. Typisch Australische dranken zijn dan weer Bundaberg Ginger Beer en Cascade's Tasmanian appelsap.

Is Australië een goede reisbestemming voor gezinnen met kinderen ?

Een reis naar Australië met de kinderen, dat staat garant voor een onvergetelijk avontuur. Hoewel de vliegtijd naar het land natuurlijk erg lang is, is het de ideale reisbestemming voor een langere vakantie. De combinatie van grote, hippe steden met talloze luxe resorts en de ongerepte natuurgebieden van de Australische outback maakt een verblijf down under met de jongsten zeker de moeite en afstand waard.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Australië