Peru reizen tegen de beste prijzen - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Peru


Sommaire

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Peru

1. Machu Picchu

Machu Picchu behoort niet zomaar tot de populairste bezienswaardigheden van Peru. Deze eeuwenoude Incastad trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De combi van rotsen van wel 250 miljoen jaar oud, een prachtige architectuur en een groene omgeving die overloopt van de bossen en valleien maakt van Machu Picchu een waar wonder.

2. Het Inca Trail

Het aflopen van het Inca Trail is een ambitie van veel fervente wandelaars, waarschijnlijk omdat op het einde van deze lange weg een van de zeven wereldwonderen ligt : Machu Pichu. De wandeling is een grote fysieke uitdaging, maar zeker de moeite waard.

3. Cuzco

De stad Cuzco ligt in het zuidoosten van Peru en is vooral populair en bekend vanwege zijn unieke ligging. Hij vormt immers het vertrekpunt van talloze wandeltochten naar het bekende Macchu Pichu. Daarbij pakt Cuzco zelf uit met een ongelofelijk aanbod aan oude gebouwen en gezellige plaatsjes.

4. Iquitos

Iquitos, een stad aan de kust van Peru, is enkel te bereiken met het vliegtuig of een boot en het is zelfs de grootste stad ter wereld die niet met landvervoer te bereiken is. Als u de typische atmosfeer van een echte junglemetropool wilt opsnuiven, plan dan zeker een bezoek aan deze stad in. In een van de vele bars en restaurants, pal aan de rivier, geniet u van een heerlijke maaltijd en een drankje.

5. Colca Canyon

Deze enorme kloof heeft niet voor niets de bijnaam 'de Grand Canyon van Peru' gekregen, maar hij wel twee keer zo diep als zijn Noord-Amerikaanse tegenhanger. Neem zeker deel aan een unieke excursie door het natuurgebied in Arequipa tijdens uw bezoek.

Wanneer reist u best naar Peru ?

We raden aan om Peru te bezoeken tijdens de maanden mei tot en met oktober. In feite is dit Zuid-Amerikaanse land het hele jaar door een goede reisbestemming, maar tijdens deze periode geniet u van het beste klimaat. De temperaturen liggen dan weer het hoogst tijdens de zomer, van juni tot augustus.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Peru

Bij de zoektocht naar een hotel in Peru vindt u normaal gezien heel wat goede opties, zeker omdat het overgrote deel van de hotels aan de westerse standaarden voldoet. De meeste accomodaties situeren zich in grote steden, zoals de hoofdstad Lima en Cuzco. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de nabijheid van Machu Picchu, de bekendste bezienswaardigheid van het land.

We raden aan om uw hotel voor een vakantie in Peru tijdig te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen, dat van juni tot begin september loopt. Dit is zeker van belang als u een verblijf plant in een toeristische locatie, zoals Cuzco en rond Machu Picchu. Houd er rekening mee dat er in Peru tijdens de feestdagen en belangrijke festivals doorgaans minder hotels en hostels beschikbaar zijn vanwege de grote drukte. Hetzelfde geldt voor de Semana Santa, de week voor Pasen, en de Fiestas Patrias van 28 tot en met 29 juli. Dan wordt de Peruviaanse onafhankelijk gevierd en zitten de meeste hotels vaak helemaal vol.

Peru telt meer dan 2.500 hotels, vooral in de steden, maar ook aan de kust en bij belangrijke culturele bezienswaardigheden. Het aanbod gaat van luxueuze vijfsterrenhotels tot oude hostels met een gedeelde badkamer. De meeste opties vallen onder de categorie drie of vier sterren, maar via Voyage Privé vindt u ook luxe resorts met al het nodige comfort.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Peru

1. Privérondreis : De schatten van Peru

Tijdens deze rondreis ontdekt u de parels van Peru, de authentieke tradities en meer dankzij een bezoek aan de steden Lima en Cuzco.

Wat ons bevalt :

U geniet van het comfort van de beste door Voyage Privé uitgekozen hotels. Daarbij dompelt u zich onder in lokale geschiedenis tijdens een bezoek aan ruïnes, prachtige natuurgebieden en koloniale gebouwen.

Ontdek de tour

2. Ontdek Peru en het Amazonewoud

Deze reis is perfect voor wie de lange geschiedenis van Peru en de adembenemende natuur van het Amazonewoud wil ontdekken. Ook architecturale schatten, zoals Machu Picchu en meer, staan op de planning.

Wat ons bevalt :

Een bezoek aan koloniale steden als Lima brengt u in contact met de bewogen geschiedenis van Peru. Daarbij wordt u warm ontvangen door de plaatselijke bevolking, die u zeker kan bekoren met zijn eeuwenoude tradities en gastronomische specialiteiten.

Ontdek de tour

3. Privérondreis in Zuid-Peru in 7 of 14 nachten

Op zoek naar de perfecte privé-rondreis door Zuid-Peru ? Dan is deze aanbieding perfect. Vooral de subtiele samensmelting van een oude cultuur en modern comfort maken het de moeite waard. Ook vergaapt u zich aan de indrukwekkende natuur rond het Andesgebergte en de prachtige vergezichten.

Wat ons bevalt :

De Heilige Vallei en Machu Picchu zijn slechts enkele van de vele onmisbare bezienswaardigheden die u ontdekt tijdens deze rondreis. Daarbij smult u elke dag van heerlijke lokale specialiteiten, die uw smaakpapillen verwennen dankzij hun opvallende kruiden en ingrediënten.

Ontdek de tour

Ons praktische advies voor Peru

Hier enkele handige tips voor een onvergetelijke reis naar Peru :

Wat moet u inpakken voor een vakantie naar Peru ?

Vergeet voor uw vakantie naar Peru zeker geen sneldrogende en lichte kledij mee te nemen. Ook een water- en winddichte jas en wandelschoenen zijn onmisbaar. Pak zeker een zaklamp, camera en powerbank in, onmisbare accessoires als u een eerder avontuurlijke vakantie onderneemt. Ten slotte maken ook zonnecrème, een zonnebril en antimuggenspray best deel uit van uw uitrusting.

Welke taal spreekt men in Peru ?

In Peru spreekt men officieel Spaans, maar ook oudere, lokale talen zoals Quechua en Aymara. Quechua is de taal van de plaatselijke Indianen en werd al door de oude Incavolkeren in het Andesgebergte gesproken.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Peru