Lapland Reizen - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Lapland Reizen


Sommaire

Reizen naar Lapland

Lapland is het land van de Kerstman. Geen echt land natuurlijk, maar een regio die zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. In dit gebied wonen de Samen. Door de barre leefomstandigheden vindt u hier nog ongerepte natuur en schitterende winterlandschappen. De bewoners van Lapland heten u graag welkom in dit bijzondere gebied.

Wat u niet mag missen tijdens uw reis naar Lapland

1. Het noorderlicht

Lapland is de ideale plek om het noorderlicht of de aurora borealis te aanschouwen. Gedurende de winter heeft u de meeste kans op succes. Niet onlogisch, want dan is het in Lapland bijna 24 uur donker. En het poollicht krijgt u nu eenmaal enkel te zien bij duisternis.

2. Rovaniemi

Rovaniemi is een stad die zo goed als op de poolcirkel ligt. Het is de hoofdstad van Lapland en meteen ook de toegangspoort tot ruigere poolgebieden. En het is de woonplaats van de Kerstman ! In het Santa Park kunt u zijn werkplaats en de school voor de elfen bezichtigen.

3. Kilpisjärvi

Deze stad in Finland ligt aan het drielandenpunt, met Noorwegen en Zweden aan de andere kant van de grens. U kan de plek bereiken door middel van een gezellig boottochtje. Ook zijn hier veel wandelopties, met onder andere een route naar de berg Saana. Deze berg is heilig voor de Samen.

4. Hondensleesafari

Als u in Lapland bent, mag een safari met de hondenslee niet ontbreken. Op die wijze verkent u samen met een groep husky’s en een gids het schitterende winterlandschap Daarnaast is ook een rendierslee een optie.

5. Utsjoki

In Utsjoki leert u meer over de gebruiken van de inwoners van Lapland, de Samen. In de kleine nederzettingen van de gemeente kunt u de eeuwenoude tradities en rituelen leren kennen. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om de lekker zalm- en visgerechten te proeven.

6. Padjelanta

Padjelanta is een van de nationale parken van Lapland en ligt in het Zweedse gedeelte. Er zijn hier verschillende wandelpaden aangelegd. In het gebied vindt u gletsjers en uitgestrekte vlaktes, maar geen bomen. Het is dan ook een heus toendralandschap.

7. Rendieren

Om zeker te zijn dat u tijdens uw reis naar Lapland rendieren te zien krijgt, kunt u een rendierfarm bezoeken. De Samen en rendieren gaan al langer samen door het leven, waarbij de Samen van oudsher de rendierentrek volgden. Op een rendierboerderij kunt u deze bijzondere dieren van dichtbij aanschouwen.

8. Wintersport

In deze sneeuwrijke omgeving vindt u natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om te wintersporten. Levi is het bekendste Laps wintersportgebied. Met kilometers piste kunt u hier dagen skiën en snowboarden. Verder biedt Lapland u diverse mogelijkheden om met de sneeuwscooter op pad te gaan of om te ijsvissen.

Reizen naar Lapland : de beste hotels en rondreizen

1. Hotel Lapland Luostotunturi

Dit hotel ligt midden in de ongerepte natuur. Ontspan in de thermale baden en geniet in het restaurant van de Lapse keuken. Bij uw verblijf is een sneeuwscootersafari en een tocht met de hondenslee inbegrepen.

2. Arctic Circle Wilderness Lodge

Deze accommodaties aan de rand van de poolcirkel bevinden zich midden in de natuur. In uw studio geniet u van een panoramisch uitzicht over het gebied. Even opwarmen na een winterse wandeling kan in de sauna.

3. Levi Hotel Spa

Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor uw wintersportvakantie in Levi. In de spa kunt u ontspannen in een van de zwembaden, de jacuzzi of in een van de diverse sauna’s. Voor de kinderen is er een bowlingbaan en een speeltuin.

4. Arctic City Hotel

Dit moderne hotel heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Voor uw ontspanning kunt u terecht in een van de twee sauna’s of in de lounge met knappend houtvuur. In het restaurant geniet u van lokale gerechten.

5. Northern Lights Ranch

Geniet van het winterlandschap en de landelijke omgeving. Vanuit het hotel wandelt u zo de natuur in. Omdat het dak van uw hut van glas is, slaapt u onder de sterrenhemel en heeft u met wat geluk een perfect zicht op het noorderlicht.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Lapland

Het winterwonderland van Lapland is de ideale omgeving voor een romantische vakantie. U kunt er overnachten in een ijshotel of op een hondenslee door de natuur razen. De ongerepte natuur in deze regio is uniek en het is dan ook een van de redenen waarom wij Lapland voor iedereen aanraden. Voor een actieve vakantie kunt u er skiën of wandelen. Als u en uw kinderen samen naar Lapland reizen, dan zal een bezoek aan de Kerstman ongetwijfeld het hoogtepunt van hun vakantie zijn.

Praktische informatie over reizen naar Lapland

Hoe is het weer in Lapland ?

Lapland ligt rond de noordpoolcirkel en dat merkt u. In de winter wordt het vaak niet warmer dan -8 graden en ’s nachts kan het afkoelen tot 30 graden onder nul. In de zomer wordt het er warmer, tot wel 20 graden. Er valt weinig neerslag.

Welk budget hebt u nodig ?

Een vakantie in Lapland is niet goedkoop. De accommodaties zijn duurder dan elders in Europa en ook de reis naar Lapland is niet goedkoop. Activiteiten als hondensleeën of een sneeuwscootersafari zijn ook duur, maar zorgen uiteraard wel voor een onvergetelijke ervaring.

Hoe reist u naar Lapland ?

De makkelijkste manier om naar Lapland te reizen, is met het vliegtuig. U kunt ter plekke een auto huren om een rondreis te maken langs alle bezienswaardigheden.

Met welke valuta betaalt men in Lapland ?

In het Finse deel van Lapland kunt u gewoon met de euro betalen. In het Zweedse en Noorse deel niet. Hier betaalt u met de Zweedse of Noorse kroon. Met een creditcard of pinpas is het bijna overal mogelijk om te betalen, zeker bij toeristische attracties.

Is er een tijdsverschil met België ?

De klok in Zweden en Noorwegen staat gelijk met die in België. In het Finse deel is het een uur later.

Welke taal wordt er gesproken in Lapland ?

De officiële taal in Lapland is het Samisch. Deze taal kent elf varianten. De meest gesproken variant is het Noord-Samisch. Daarnaast wordt er Zweeds, Noors en Fins gesproken in Lapland. Veel inwoners van Scandinavië spreken bovendien Engels.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Lapland Reizen