Ameland: hotels, campings, activiteiten en meer voor een complete vakantie - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Ameland: hotels, campings, activiteiten en meer voor een complete vakantie


Sommaire

Tijdens een vakantie op de Waddeneilanden ervaart u pas echt waarom deze eilandengroep tot de mooiste stukjes Nederland behoren, maar alles wordt natuurlijk nog beter als u ook in een luxehotel of compleet uitgeruste camping verblijft. Bij de zoektocht naar een goede accommodatie moet u met een aantal zaken rekening houden en bij Voyage Privé helpen we u daar graag bij.

Ameland is een van de mooiste Waddeneilanden van deze eilandengroep en behoort ook tot de populairste reisbestemmingen voor wandelaars en fietsers. De unieke vergezichten, de rustgevende natuur en de glooiende duinen brengen elke bezoeker in vervoering en zorgen voor een vakantie die voor altijd in het geheugen gegrift staat... Lees snel verder voor meer tips bij het zoeken naar de beste luxehotels en andere verblijven op dit onvergetelijke Waddeneiland !

Zo vindt u de beste luxehotels en andere verblijven op Ameland

Ameland is een van de meest toeristische reisbestemmingen van Nederland, dus dat betekent dat er ook heel wat hotels te vinden zijn. Interessant om te weten is dat de meeste van deze hotels gericht zijn op familieverblijven en dus ook veel activiteiten organiseren voor jong en oud.

Zo vindt u langs de kustlijn verschillende campings, pal op het strand, zodat u elke ochtend wakker wordt met uitzicht op het water. Andere familieparken liggen iets verder van de kust, maar laat ons eerlijk zijn : op Ameland is de zee nooit ver te zoeken.

Op de meeste campings kunt u een staanplaats huren voor een caravan of zelfs een tent. Als u liever zo licht bepakt mogelijk reist, kunt u ter plaatse zelfs een tent huren ! Vervolgens behoren ook nog andere verblijfsmogelijkheden tot de opties als u naar Ameland reist :

  • complete chalets met een moderne inrichting, voor meer privacy
  • extra stevige en comfortabele 'Bell' tenten of Saharatenten
  • gehuurde caravans met alle nodige comfort

Hoewel er een aantal luxehotels op Ameland te vinden zijn, ligt de focus bij de meeste accommodaties toch op een actieve, avontuurlijke vakantie. U vindt trouwens ook verschillende hotels van bekende hotelketens, zoals Fletcher en WestCord, die garant staan voor een uitstekende service en alle nodige faciliteiten bieden voor een verblijf met de familie of een adults-onlyvakantie.

Veel luxehotels op Ameland zijn gericht op zon, zee en natuur, maar er zijn er ook bij die zich focussen op wellness en u vindt zelfs een aantal kuurhotels. U kiest met andere woorden helemaal zelf hoe u verblijft : avontuurlijk en vooral buitenshuis of juist in alle denkbare luxe.

Wat valt er te beleven en te doen op Ameland ?

Uw verblijf op Ameland is natuurlijk pas compleet als u ook een beetje weet wat er zoal op dit prachtige eiland te beleven valt ! Ameland is het tweede grootste Waddeneiland en perfect voor een kortere vakantie of weekend. Het eiland staat vooral bekend vanwege zijn lange kustlijn, de vele gezellige dorpjes, mooie stukjes natuur en de heerlijke campings. Fan van watersport ? Zoek dan niet verder, want tijdens een verblijf op Ameland komt u aan uw trekken. Kitesurfen, golfsurfen of iets anders, hier kan alles.

Als u het toch liever (relatief) droog houdt, zijn er ook nog heel wat andere leuke activiteiten die u kunt ondernemen met vrienden, gezin of partner :

1. Wadlopen op Ameland

Wadlopen op Ameland is een van de beste manieren om het unieke karakter van het landschap op te snuiven. Wadlopen houdt in dat u tijdens eb over het droge wad wandelt, onder begeleiding van een gids. Hij of zij vertelt alles over de plaatselijke natuur, zoals de vele vogels die er leven, de cyclische bewegingen van het water, enzovoort.

Op Ameland vindt u verschillende aanbieders die wadlopen organiseren, waaronder VVV Ameland of Wadloopcentrum Fryslâ. Zorg alvast dat u ook een goed hotel of staanplaats op een camping boekt, want zo keert u na een hoogstwaarschijnlijk natte dag buiten terug naar een comfortabele thuisbasis.

2. Wandelen, fietsen en meer, op Ameland

Wie Ameland bezoekt, doet dat zonder twijfel vooral om er te wandelen en te fietsen. Maak urenlange wandelingen over het strand, maar bezoek ook zeker 't Oerd natuurgebied, met zijn verschillende wandelroutes tussen het groen. De perfecte manier om bij te leren over de plaatselijke fauna en flora !

Ook leuk om te weten : u kunt ter plaatse fietsen huren en het eiland zo op een compleet andere manier ontdekken. Ameland is trouwens niet heel groot, dus op een dag tijd heeft u al veel van de pittoreske dorpjes en een groot stuk van de indrukwekkende kustlijn gezien.

Een van de bekendste bezienswaardigheden op Ameland is de vuurtoren, die u trouwens zelf kunt beklimmen. Bovenaan gekomen, heeft u een adembenemend uitzicht op het eiland. Fan van golf of wilt u de sport eens proberen ? Op Ameland vindt u een prachtige, complete golfbaan, waar zowel beginners als gevorderden terechtkunnen om een balletje te slaan. Veel hotels en campings liggen vlak bij deze en andere belangrijke toeristische faciliteiten. Houd dus altijd rekening met bereikbaarheid als u een verblijfsplaats zoekt !

3. Zeehonden spotten op Ameland

Op Ameland zijn heel wat zandbanken te vinden, die droog komen te liggen zodra de eb opkomt. De zeehonden maken daar maar al te graag gebruik van en zoeken dan direct een droog stukje land om even uit te rusten.

Tijdens uw vakantie op Ameland heeft u de mogelijkheid om een boottochtje te maken langs deze zandbanken en de zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien. Heel leuk om te doen met de familie ! Het is zelfs toegelaten om de dieren te fotograferen, dus dat betekent dat u wel héél mooie souvenirtjes mee naar huis neemt.

Een dag op het water achter de rug ? Dan geniet u zonder twijfel nog meer van het comfort van een compleet ingerichte hotelkamer of de privacy van uw eigen chalet. Wat u ook van uw reis naar Ameland verwacht, u keert altijd opgeladen en ontspannen naar uw hotel of camping terug...

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ameland: hotels, campings, activiteiten en meer voor een complete vakantie