Privérondreis door Sri Lanka in 12 nachten - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Trakteer uzelf op een complete rondreis door Sri Lanka en bezoek onder andere Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla en Kandy
  • Wissel culturele bezoeken aan koninklijke steden af met natuurlijke momenten in thee- of kruidenplantages of in het park van Udawalawe
  • Treed buiten de gebaande paden en verken de weinig gekende Tamil-regio Jaffna
  • En ook... Sluit uw vakantie af met enkele dagen strandvakantie in Wadduwa

De beoordeling van onze klanten

Welkom in... Sri Lanka

Er was eens... Een eiland van culturele, natuurlijke en immateriële schatten!
 
Sri Lanka, het oude Ceylon, lijkt op een kostbare groene diamant in het midden van de Indische Oceaan. Het is een rijke plaats van een duizend jaar oude beschaving waar de tijd geen vat op heeft. Kleurrijke tempels, weelderige vegetatie, kruidenplantages en een ongelooflijk gastvrije bevolking... 
Er staat u een onvergetelijke reis in een magische omgeving te wachten in Sri Lanka! 

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving
Deze rondreis in 12 nachten neemt u mee voor een ontdekkingstocht door Sri Lanka. Fenomenale culturele sites, onbekende regio's en zelfs een strandverblijf... Deze reis heeft het allemaal! Tijdens uw bezoek aan Jaffna leert u meer over de Tamil-cultuur en ervaart u zelf het contrast met de rest van het land. Na uw passage van noord naar zuid, kunt u gedurende 2 tot 5 nachten ontspannen aan het strand in Wadduwa.

U kunt zelf de lengte van uw reis bepalen:
- Aanbieding 1: Rondreis van 12 nachten, met of zonder vluchten
- Aanbieding 2: Rondreis van 12 nachten + strandvakantie van 2, 3, 4 of 5 nachten in Wadduwa, met of zonder vluchten

Klaar voor vertrek?

Uw reisroute

Rondreis in 12 nachten:
Dag 1: Luchthaven van Colombo - Chilaw - Anuradhapura
Dag 2: Anuradhapura - Vavuniya - Jaffna
Dag 3: Jaffna
Dag 4: Jaffna - Polonnaruwa
Dag 5: Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 6: Sigiriya - Habarana - Sigiriya
Dag 7: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 8: Kandy
Dag 9: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela - Ella
Dag 10: Ella - Udawalawe
Dag 11: Udawalawe - Galle - Wadduwa
Dag 12: Wadduwa
Dag 13: Vertrek uit Wadduwa

Programma van 14, 15, 16 of 17 nachten (rondreis van 12 nachten + strandvakantie van 2, 3, 4 of 5 nachten):
Dag 13 en 14, 13 tot 15 , 13 tot 16 of 13 tot 17: Vrije tijd aan zee in de regio rond Wadduwa
Dag 15, 16, 17 of 18: Vertrek uit Wadduwa

Uw reisprogramma

Dag 1: Luchthaven van Colombo - Chilaw - Anuradhapura
Op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw chauffeur en naar Anuradhapura gebracht. Aankomst en check-in in uw hotel. De rest van de dag bent u vrij en kunt u gebruikmaken van de hotelvoorzieningen.
Transfer: privévoertuig - 4 uur 

Dag 2: Anuradhapura - Vavuniya - Jaffna
Ochtendbezoek aan Anuradhapura. Deze heilige stad werd gebouwd rond de "boom van verlichting", de vijgenboom van Boeddha, die hier naartoe werd gebracht in de 3e eeuw voor Christus door Sanghamitta, stichter van een boeddhistische orde. Deze politieke en religieuze hoofdstad van Ceylon werd in 993 verlaten ten gevolge van invasies. Anuradhapura is lang bedekt geweest door een dichte jungle en toont nu zijn indrukwekkende paleizen en kloosters. In de namiddag neemt u de beroemde route naar het noorden van het land, het voormalige bolwerk van de Tamil Tijgers: Jaffna. Meteen is het culturele contrast met de rest van het land zichtbaar.
Check-in in uw hotel, diner en overnachting.
Transfer: privévoertuig - 4 uur en 30 minuten
Dag 3: Jaffna
In Jaffna (waar men Tamil spreekt) is de aanwezigheid van de hindoes het meest zichtbaar in het land. Vanwege de recente geschiedenis zijn er weinig buitenlandse bezoekers; de inwoners heten u dus van harte welkom! U maakt een eerste kennismaking met de stad, waaronder de lokale markt, het grote fort, de kleurrijke koloniale gebouwen en één van de grootste hindoetempels van het land, Nallur Kandaswamy Kovil. In de late namiddag keert u terug naar het hotel voor de nacht.
Transfer: privévoertuig, anderhalf uur tot 2 uur en 30 minuten

Dag 4: Jaffna - Polonnaruwa
U vervolgt uw bezoek aan Jaffna en de omliggende regio. Vertrek naar de culturele driehoek over de oude strategische plaats "Elephant Pass". Aankomst en check-in in het hotel en vrije middag om te genieten van de hotelvoorzieningen.
Transfer: privévoertuig, 5 uur en 30 minuten 

Dag 5: Polonnaruwa - Sigiriya
Na het ontbijt wordt u naar Polonaruwa gebracht. Ontdekking van deze archeologische site gesticht in de twaalfde eeuw. Het is het werk van een enkele koning, Parakrama Bahu (1153 - 1186), die zowel de wedergeboorte van de Singalese beschaving geboren in Anuradhapura en de laatste lichten symboliseert. Aan het einde van de 12e eeuw gaat de monarchie ten onder door de invallen van de Maleisische piraten en de oorlogen tussen troonopvolgers.
De site is onderverdeeld in verschillende delen:
- Het koninklijk paleis
- De Shiva-tempel en het boeddhistische tempelcomplex waar de Vatadage (de circulaire kamer van relikwieën) zich bevindt
- De Gal Viharae-grotsite en de drie Boeddhabeelden

Vervolgens reist u door naar Sigiriya voor het diner en overnachting in het hotel. In de namiddag kunt u relaxen aan het zwembad van het hotel.
Transfer: privévoertuig, 1 uur en 30 minuten

Dag 6: Sigiriya - Habarana - Sigiriya
's Ochtends reist u eerst per tuk-tuk en vervolgens met ossen door het landschap en aan boord van een vissersboot door lotus- en waterlelies op een klein meer. Deze boot wordt catamaran genoemd (Engelse term afgeleid van twee Tamil-woorden, katta en maran).
Vervolgens bezoekt u een plantage voordat u naar een dorpshuis gaat voor een kookdemonstratie en aansluitende lunchh.
In de namiddag bezoekt u de bekende Sigiriya-rots, ook wel leeuwenrots genoemd. 
Sigiriya is een citadel uit de 5e eeuw na Christus. Via trappen en stenen trappen bereikt u de top van de rots, een adelaarsnest dat 180 meter boven de blauwe bergen uitsteekt die verdrinken in de groene oceaan van de jungle.
In de late namiddag keert u terug naar het hotel voor diner en overnachting. 
Transfer: privévoertuig, 1 uur en 30 minuten

Dag 7: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Rit van ongeveer een half uur om Dambulla en zijn rotsklooster te bereiken. De grotten zijn gegraven in een enorm granieten blok op meer dan 160 m hoogte. De site bevat vijf rotstempels. De muren van de eerste waren bedekt met bladgoud, waardoor hij "the golden rock" werd genoemd. In deze vijf "grotten" zijn verschillende Boeddha's, evenals fresco's, die ongeveer 1.800 vierkante meter beslaan en beeltenissen of afleveringen van het leven van Boeddha weergeven.Ga verder naar Matale en bezoek een kruidentuin in Matale aan de poort van de oude hoofdstad van Kandy. Sri Lanka was ruim voor de thee beroemd om zijn specerijen en vooral om zijn kaneelbomen, die zijn naam hebben gegeven aan een van de mooiste tuinen van Colombo: de Cinnamon-tuinen. Hervat uw reis en arriveer 's middags in Kandy. In de late namiddag neemt u deel aan een show met Kandy-dansen waarvan een legende zegt dat ze 2500 jaar geleden ontstonden uit een magische ceremonie die een bezeten koning moest genezen.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer: privévoertuig, 3 uur


Dag 8: Kandy
Bezoek de Kandy stad, gelegen aan de voet van de hooglanden aan de oever van een meer, omgeven door bomen. Kandy was de laatste koninklijke hoofdstad van het land tot 1815 en de gehechtheid aan de Britse kroon. Vandaag de dag is Kandy het culturele en spirituele hart van Sri Lanka en werd het in 1988 als zodanig geregistreerd door Unesco als werelderfgoed.
U bezoekt de Dalada Maligawa-tempel, beter gekend als de Tempel van de Tand van Boeddha omwille van het relikwie dat deze herbergt. Laat u overweldigen door de ijver van de pelgrims, beladen met geurende bloemen en geschenken.
U bezoekt ook de botanische tuinen van Peradeniya, aan de rand van Kandy. Deze tuinen zijn de grootste in Sri Lanka en zeker één van de mooiste ter wereld. Voor de komst van de Britten waren dit parken van meer dan 60 hectare groot, met 300 soorten orchideeën in indrukwekkende vijgenbomen, waarvan de takken zich tot over bijna 2500 m² uitstrekken.
In de late namiddag bezoekt u een edelsteenworkshop.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer: privévoertuig, 1 uur

Dag 9: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela - Ella
Vanochtend verlaat u Kandy om het Nuwara Eliya-gebied en de uitgestrekte theeplantages te bezoeken. Na een stop bij Ramboda Falls, blijft u uw weg naar Nuwara Eliya vervolgen door een weelderig berglandschap. Bezoek een theeplantage en een fabriek waar u meer leert over het productieproces van thee. Ondanks de beperkte oppervlakte is Sri Lanka nu één van de top 3 theeproducenten, na China en India. 
Het zomerhuis van de voormalige Britse gouverneur, gelegen op 1900 meter boven zeeniveau, Nuwara Eliya, lijkt op een stukje Engeland dankzij zijn Victoriaanse villa's, rozentuinen, ongerepte gazons, golfbaan en vooral het koele en mistige klimaat . Rondleiding door de stad en vrije tijd om door de stad te wandelen.
Aansluitend gaat u naar Ella voor het diner en overnachting in het hotel.
Transfer: privévoertuig, 5 uur

Dag 10: Ella - Udawalawe
U laat Ella achter zich en gaat richting het nationaal park van Udawalawe. U wandelt 45 minuten naar "Small Adam's Peak", waar het uitzicht op de vallei en de "kloof van Ella" adembenemend is. U maakt een korte stop bij Ravana Falls en maakt in de late namiddag een jeeptocht van ongeveer 2 uur en 30 minuten tot 3 uur. U kunt onder andere vogels, krokodillen, gevlekte herten, wilde buffels en kuddes wilde olifanten spotten.
Na de safari wordt u naar uw hotel gebracht voor diner en overnachting. 
Transfer: privévoertuig, 3 uur

Dag 11: Udawalawe - Galle - Wadduwa
Na het ontbijt vertrekt u naar de zuidkust naar Tangalle. U neemt de weg langs de kust en vertrekt naar Galle om deze oude Nederlandse haven gebouwd rond het fort uit de zestiende eeuw te bezoeken, met uitzicht op de zee. Galle is een prachtige natuurlijke haven aan de zuidpunt, die de wallen en herenhuizen die door de Nederlanders in de XVIIe eeuw werden gebouwd, intact houdt. Rijd vervolgens richting Waskaduwa en maak een stop aan een schildpaddenboerderij.
Aankomst en check-in in het hotel voor twee nachten.
Transfer: privévoertuig, 4 uur en 30 minuten

Dag 12: Wadduwa
Vrije dag in Wadduwa.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 13: Vertrek uit Wadduwa
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
Transfer: privévoertuig, 2 uur

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Tijdens deze prachtige rondreis logeert u in een mooie Standaard Kamer in zorgvuldig geselecteerde 4* hotels (lokale normen).
In Wadduwa zet u uw koffers neer in een Standaard Kamer in een 4* hotel.Uw hotels tijdens de rondreis:

- Anuradhapura: Hotel Rajarata (of gelijkwaardig)
- Jaffna: Fox Resorts Jaffna (of gelijkwaardig)
- Polonnaruwa: Ruins Chaaya (of gelijkwaardig)
- Sigiriya: Kaveri Resort (of gelijkwaardig) 
- Kandy: Hotel Topaz (of gelijkwaardig) 
- Ella: Morning Dew (of gelijkwaardig)
- Udawalawe: Centauria Wild (of gelijkwaardig)
- Wadduwa: Coco Royal Beach (of gelijkwaardig)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension en restaurants

Deze aanbieding is voor een verblijf in halfpension (exclusief drankjes).

Proef van witte rijst en pittige bijgerechten (linzen, groenten, vis of vlees), waaraan vaak kokosmelk wordt toegevoegd om het geheel wat te verzachten. Hierbij kunt u een papadam eten, een dunne cake gemaakt van linzenmeel en soms op smaak gebracht met komijn. Heerlijk!

Uw optionele verlenging in Wadduwa

Uw optionele verlenging in Wadduwa
Indien u kiest voor de optionele verlenging aan zee, ziet de rest van uw programma er als volgt uit:

Dag 13 en 14, dag 13 tot 15, dag 13 tot 16 of dat 13 tot 17: vrije tijd aan zee in de regio van Wadduwa
Dag 15, 16, 17 of 18: vertrek uit Wadduwa

Wadduwa is een klein vissersdorp aan de westkust van Sri Lanka op ongeveer 40 km van Colombo. Op uw programma: totale ontspanning op het gouden en met palmbomen omzoomde zandstrand!

Details over de rondreis:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Vertrek is toegestaan vanaf minimaal 2 deelnemers
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Check-in: 15.00u
- Check-out: 12.00u

Inbegrepen in de prijs:
- Transport in voertuig met airconditioning, van begin tot einde (voor 2 tot 3 personen 1 wagen, voor 4 tot 6 personen 1 minivan)
- Accommodatie in een tweepersoonskamer in de vermelde 4* hotels of gelijkwaardig
- Accommodatie in het vermelde 4* hotel of gelijkwaardig tijdens het strandverblijf
- Halfpension (exclusief drankjes) tijdens de rondreis
- Engelstalige gids tijdens de rondreis
- Toegangskosten en bezoeken zoals in het programma vermeld
- Fotolicentie

Niet inbegrepen in de prijs:
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Drankjes, maaltijden en niet in het programma vermelde bezoeken
- Visums
- Opties

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief. 

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team van experts voor u klaar, van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 – 18.00 uur, via +32 2 808 32 16.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis door Sri Lanka in 12 nachten