Vakantie Sardinië - Voyage Privé

Vakantie Sardinië


Sommaire

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland van Italië en de Middellandse Zee. Dit eiland ten zuiden van Corsica is door het mediterrane klimaat een ideale bestemming voor een ontspannen zonvakantie. Maar door de rijke geschiedenis van Spaanse, Romeinse en Turkse overheersing vindt u hier ook uiteenlopende bijzondere architecturale bezienswaardigheden. Geen wonder dat het Italiaanse eiland met onder meer Alghero en Cagliari enkele populaire toeristische vakantiebestemming heeft.

De leukste dingen om te doen op vakantie in Sardinië

1. Grotta di Nettuno

De Grotta di Nettuno, oftewel de Grotten van Neptunus, is een van de populairste bezienswaardigheden van Sardinië. Dit druipsteengrottencomplex ligt net boven zeeniveau en is per boot te bezoeken of via een smal paadje met meer dan zeshonderd treden. In de grot zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te zien.

2. Alghero

Alghero wordt al eens ‘klein Barcelona’ genoemd. Van de veertiende tot halverwege de achttiende eeuw was deze plaats dan ook Spaans en dat is goed te zien aan de architectuur. U kan er onder meer de kathedraal Santa Maria bezoeken.

3. Asinara National Park

Asinara is een klein eiland bij Sardinië. Op het eiland werden zware criminelen opgesloten, waardoor het 112 jaar ontoegankelijk was voor het publiek. Het is dus een soort Italiaanse Alcatraz. Nu leven er vooral ezels, zwijnen en geiten. Op het strand Cala Sabina krijgt u misschien zelfs zeeschildpadden te zien.

4. Costa Smeralda

De Costa Smeralda is een kuststrook in het noordoosten van het eiland. Dit stukje kustgebied werd in de jaren zestig, mede door de financiële hulp van prins Karim Aga Khan IV, omgetoverd tot een waar paradijs. Het richt zich vooral op de rijkere toeristen.

5. Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië. U vindt hier de overblijfselen van een oude burcht en een Romeins amfitheater. Daarnaast is het een gezellige stad met smalle straatjes, authentieke restaurants en bijzondere winkels. Vergeet niet om de botanische tuin en het archeologisch museum te bezoeken.

6. Su Nuraxi di Barumini

Su Nuraxi di Barumini zijn de overblijfselen van een bouwwerk uit de prehistorie. Dit verdedigingsbouwwerk werd waarschijnlijk rond 1500 voor Christus gebouwd. U bewondert er deze toren die nog steeds fier rechtop staat en dat zonder het gebruik van cement.

Top 5 hotels in Sardinië

1. Hotel Brancamaria

Dit hotel staat midden in een nationaal park en biedt u rust, ontspanning en luxe. Uw kamer is modern ingericht in een warme sfeer. Vanaf het hotel bent u in een wip op een prachtig zandstrand. Het hotel beschikt over een zwembad.

2. Hotel Palau

Vanaf dit hotel bent u na slecht 700 meter lopen op het strand en kijkt u uit over de Costa Smeralda. Er zijn twee zwembaden met comfortabele ligbedden en parasols. In het restaurant geniet u van de traditionele keuken.

3. Hotel Pulicinu di Baja Sardinia

Dit viersterrenhotel aan de smaragdgroene zee beschikt over een groot buitenzwembad en een apart kinderzwembad. De comfortabele kamers hebben een balkon en een fenomenaal uitzicht. Met de halfpensionformule geniet u van een heerlijk ontbijt en diner.

4. Hotel Sigillum Monte Turri

In dit zogenaamde ecohotel denkt men aan alles om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Groene stroom en thermodynamische zonnesystemen zijn er voorbeelden van. En de beddenlakens worden niet onnodig ververst, tenzij u dit zelf nodig acht. Voorts biedt men de hele dag door entertainment.

5. Grand Hotel Cannigione

Dit vijfsterrenresort heeft alles voor een ontspannen vakantie. In de sauna of in een van de stoombaden komt u tot rust en in de fitnessruimte spant u zich in. En voorkomt u dat al dat lekkers in overtollige vakantiekilo’s resulteert ! Het uitgebreide ontbijt is inbegrepen en ’s avonds kunt u voor lokale specialiteiten in het restaurant terecht.

Festivals en vieringen in Sardinië

Het Festa di Sant’Antioco werd al meer dan 650 keer gevierd. Dit bijzondere evenement vol folklore vindt plaats in mei en duurt drie dagen. Van 1 tot en met 4 mei vindt ook het Festival de Sant’Efisio plaats in Cagliari. Voor jazzliefhebbers is augustus het beste moment om Sardinië te bezoeken, want dan vindt in Berchidda het Time in Jazz Festival plaats. Fan van reggae ? Dan kunt u uw hart ophalen op het Sardinia Reggae Festival. Het relaxte geluid van reggae in combinatie met een fris drankje tijdens de zonsondergang zorgt voor een ultiem vakantiegevoel !

Cultuur en tradities in Sardinië

De Sardiniërs bevestigen graag hun unieke tradities met festivals en andere vieringen. Ze dragen hierbij traditionele klederdracht en gebruiken traditionele muziekinstrumenten, bijvoorbeeld de launeddas. Verder vindt u op Sardinië nog veel traditionele ambachten. Zo kunt u hier nog handgemaakte sieraden van goud en zilver kopen en handgeweven tapijten en dekens.
En dan hebben we het nog niet gehad over de Sardische keuken. Hoewel Sardinië een eiland is, bestaan de traditionele gerechten niet uit vis, maar voornamelijk uit schapen-, geiten- en varkensvlees.

Do's-and-don'ts in Sardinië

Tijdens uw bezoek aan Sardinië raden we u aan om een auto te huren, zodat u eenvoudig het eiland ontdekt. Het openbaar vervoer is vrij beperkt en de meeste bussen rijden maar twee of drie keer per dag. Als u tijdens het hoogseizoen Sardinië bezoekt, kan het er erg druk zijn. Om zeker te zijn dat u kunt dineren in dat leuke restaurantje, kunt u dan ook maar beter reserveren. Dit kan telefonisch, maar u kunt uiteraard ook gewoon ’s middags even langsgaan. Italianen hebben over het algemeen moeite met Engels en dat is op Sardinië niet anders. Als iemand u niet verstaat, ga dan vooral net zoals een echte Italiaan gesticuleren. Dan komt alles in orde !

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Vakantie Sardinië