Reizen Schotland - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen Schotland


Sommaire

Schotland is onder meer bekend van de doedelzakken, de Schotse hooglanders en Groundskeeper Willie, maar Schotland heeft nog veel meer te bieden. Het land is rijk aan uitgestrekte natuurgebieden, indrukwekkende kliffen en schitterende meren. Daarnaast vindt u hier diverse kastelen, gezellige steden en kunt u genieten van de beste whisky.

8 niet te missen bezienswaardigheden en locaties in Schotland

1. Loch Ness

Loch Ness is het grootste meer van Schotland en natuurlijk vooral bekend van het monster. Huur een bootje en kijk of u Nessie kunt vinden. En als dat niet lukt, dan kunt u er gewoon genieten van het natuurschoon in en rond het meer. U kunt er bijvoorbeeld ook de sluis in Fort William bezoeken.

2. Isle of Skye

Skye is het grootste eiland van de eilandengroep de Hebriden aan de westkust van Schotland. Op dit ruige eiland vindt u prachtig natuurschoon. U kan er onder meer de Fairy Pools bezoeken, een gebied met watervallen en kleine meren. Ook een boottocht om walvissen te spotten, is mogelijk.

3. Glencoe

Glencoe is een diepe vallei in het hart van een oude vulkaan en is eeuwen geleden ontstaan door gletsjers. U kunt hier genieten van vergezichten over het meer Loch Leven en u kunt er heerlijk wandelen door de heidevelden.

4. Balmoral Castle

Het Balmoral Castle geeft u een mooi kijkje in het leven van de Britse koninklijke familie. De tuinen kunt u van april tot eind juli bezoeken. In het kasteel zelf is alleen de balzaal te bezichtigen, maar die is zeker de moeite waard.

5. John o’ Groats

John o’ Groats is een dorp in het uiterste noorden van Schotland. Door het barre klimaat groeien er geen bomen. Vanaf de haven kunt u met de veerboot of een rondvaartboot de Orkneyeilanden bezoeken.

6. Edinburgh

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is Edinburgh Castle. De weg naar het kasteel wordt de Royal Mile genoemd en voert langs diverse ambachtelijke en toeristische winkeltjes. Mary King’s Close was in de 17e eeuw de armenwijk van de stad en werd gebruikt als fundering voor de huizen van de Royal Mile. De huizen zijn te bezoeken en geven een mooi beeld van het leven in die tijd.

7. Stirling

Stirling is een belangrijke geschiedkundige plek. Hier vond de veldslag plaats waarbij de Engelsen werden verslagen door William Wallace. Het Wallace Monument gedenkt deze veldslag en bovendien is de wandeling naar het monument, met de oude straatjes en kerken, schitterend.

8. Glenfinnan

De echte Harry Potter-fan moet wel een bezoek brengen aan Glenfinnan. Hier rijdt namelijk de echte Zweinsteinexpress, of de Jacobite Express, zoals de trein echt heet. Maar ook zonder Harry Potter is de reis dwars door de Schotse Hooglanden fenomenaal.

Reizen naar Schotland : de beste hotels om te verblijven

1. G&V Royal Mile Hotel

Dit vijfsterrenhotel ligt aan de bekende Royal Mile van Edinburgh en is dus de perfecte uitvalsbasis voor uw bezoek aan de stad. Uw kamer is comfortabel en van alle gemakken voorzien.

2. The Scotsman Hotel

Dit hotel combineert eigentijds design met sferen uit vervlogen tijden. In de wellness van het hotel komt u heerlijk tot rust. U dineert hier met uitzicht over de belangrijkste bezienswaardigheden van Edinburgh.

3. The Bonham Hotel

Dit vijfsterrenhotel staat in de historische George Street. In deze rustige, groene buurt kunt u even ontsnappen aan de drukte van de stad Edinburgh. Dankzij het uitgebreide ontbijt heeft u meteen voldoende energie voor een boeiende uitstap.

4. Shieldaig Lodge

Dit hotel op een groot landgoed ligt midden in de West Highlands. Het is een heerlijke plek om te ontspannen in de natuur. Het interieur bestaat uit veel hout en warme kleuren. U zult u hier direct op uw gemak voelen.

5. Brooks Hotel Edinburgh

Het Brooks Hotel ligt op een loopafstand van het centrum van Edinburgh. Dit boetiekhotel is gezellig ingericht met vintage meubels. Op de binnenplaats van dit romantische hotel kunt u in de zomer genieten van een drankje.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Schotland

Schotland is een land dat alles te bieden heeft. De uitgestrekte gebieden met de ongerepte natuur zijn de ideale omgeving voor een actieve wandelvakantie. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de steden en de vele kastelen die Schotland rijk is. Ook voor kinderen is er van alles te beleven met de dierentuin van Edinburgh, een bezoek aan het strand of een leuke boottocht over een van de vele meren.

Praktische informatie over reizen naar Schotland

Hoe is het weer in Schotland ?

Schotland is geen zonnige bestemming. Vooral de Schotse Hooglanden zijn erg nat, met meer dan 250 regenachtige dagen en tot wel 3000 millimeter regen per jaar. In België is dat gemiddeld 800 millimeter per jaar, en daar klagen ze al godganse dagen over het weer. De zomers zijn dan weer fris.

Hoe reist u naar Schotland ?

Het beste kunt u naar Schotland reizen met het vliegtuig. Om rond te trekken, kunt u vervolgens een auto huren. Wilt u liever met uw eigen auto naar Schotland, dan kunt u met de veerboot van IJmuiden in Nederland naar Newcastle varen en van hieruit verder reizen naar Schotland.

Welke valuta gebruikt men in Schotland ?

Schotland hoort bij het Verenigd Koninkrijk en u kunt hier dan ook met de Britse pond betalen. De Schotten gebruiken hun eigen biljetten en munten, maar u kunt hier ook met Engelse ponden betalen. Omgekeerd worden ook de Schotse ponden in Engeland geaccepteerd. Pinnen of met de creditcard betalen kan bijna overal. Contant geld opnemen eveneens.

Welke taal wordt er gesproken in Schotland ?

Vrijwel alle Schotten spreken Engels. Ook wordt er Schots gesproken, een taal die op het Engels lijkt. Op de eilanden wordt vooral Schots-Gaelisch gesproken. Schotten zijn echter vriendelijke mensen en zullen altijd hun best doen om ervoor te zorgen dat u ze kunt verstaan.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen Schotland