Reizen naar Zweden - Voyage Privé

Reizen naar Zweden


Sommaire

Reizen naar Zweden

Zweden is het land van de IKEA, ABBA en Pipi Langkous. Maar het is ook een land met prachtige steden, uitgestrekte natuur en tienduizenden meren. Dit land is perfect voor een actieve vakantie. Wandelen, kajakken of fietsen, het is er allemaal mogelijk. In steden als Göteborg en Stockholm kan de cultuurliefhebber zich dan weer vermaken in de historische wijken.

De mooiste plekken om te bezoeken in Zweden

Steam Hotel 4*

1. Drottningholm

Net buiten Stockholm ligt het koninklijk domein Drottningholm. Dit slot met schitterende tuinen en bijgebouwen is nog steeds een residentie van de koninklijke familie van Zweden, maar een groot gedeelte van het slot en de tuinen zijn te bezoeken. Bewonder het Chinese Paviljoen, het theater en het prachtig aangelegde park van dit Unesco-werelderfgoed.

2. Padjelanta

Padjelanta is Samisch voor het hoge land. Het is het grootste nationaal park van Zweden en het grootste oerlandschap van Europa. U zult er nauwelijks bos vinden, omdat het grootste gedeelte boven de boomgrens ligt, maar de bergen, gletsjers en meren zijn zeker de moeite waard.

3. Rotstekeningen

Op zes plekken rond de plaats Tanum zijn rotstekeningen van 3000 jaar oud gevonden. Er zijn afbeeldingen van mensen, dieren, wapens en boten. Zo krijg u een mooi beeld van hoe de mensen in de bronstijd leefden. Het bezoekerscentrum vindt u in Vitlycke.

4. Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden. De stad heeft veel groen en mooie gebouwen om te bezoeken. Het koninklijk paleis is een van de oudste paleizen die nog in gebruik zijn. In het Vasamuseum is een oorlogsschip uit de zeventiende eeuw te bezichtigen. Bezoek verder het stadhuis en het graf van Greta Garbo op het kerkhof Skogskyrkogården.

5. Tännforsen

Tännforsen is een van de hoogste watervallen van Zweden. Het water maakt een val van 38 meter. Deze waterval ligt in een sprookjesachtig naaldbos, waardoor de wandeling naar de waterval al een beleving op zich is. De waterval bevriest helemaal in de winter, wat ook een prachtig gezicht is.

6. Göteborg

Göteborg is een gezellige studentenstad. Avenyn, de boulevard van de stad, is een uitstekende plek om te winkelen en uit eten te gaan. In het stadsmuseum leert u meer over de geschiedenis van de stad. In het Konstmuseum vindt u kunst van verschillende beroemde kunstenaars, zoals Rembrandt en Picasso, en een grote collectie Scandinavische kunst.

7. Visby

Visby ligt op het grootste eiland van Zweden, Gotland. Het wordt ook wel de rozenstad genoemd, omdat veel huizen rijkelijk versierd zijn met rozen. Visby werd in de 10e eeuw gesticht en is een prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad. De stadsmuur met verschillende stadspoorten uit de 13de eeuw is nog grotendeels intact.

8. Ales Stenar

Ales Stenar wordt ook wel het Zweedse Stonehenge genoemd. Het is een steenschip en bestaat uit 59 enorme stenen blokken die in de vorm van een schip zijn neergezet. Vermoedelijk was dit steenschip een begraafplaats. Ales Stenar is ook een mooie plek om te picknicken, omdat u vanaf de klif geniet van een prachtig uitzicht over de zee.

Reizen naar Zweden : de beste hotels om te verblijven

1. Sweden's Famous Icehotel

Sweden's Famous Icehotel

Een overnachting in het wereldberoemde ijshotel is een echte belevenis. Elke winter wordt dit hotel, zodra de eerste sneeuw is gevallen, opnieuw opgebouwd. In het restaurant kunt u genieten van Scandinavische specialiteiten als rendier, eland en zalmforel.

2. Story Hotel Riddargatan

Story Hotel Riddargatan 4*

Dit gastvrije designhotel ligt midden in de luxe wijk Östermalm. Het personeel staat klaar om uw verblijf onvergetelijk te maken. 's Avonds kunt u genieten van Aziatische delicatessen in het restaurant Ling Long.

3. Nobis Hotel

Nobis Hotel 5*

In het moderne vijfsterrenhotel Nobis Hotel bent u van alle gemakken voorzien. Vanuit het hotel kunt u wandelend alle bezienswaardigheden in het centrum van Stockholm bezoeken. De inrichting is elegant en stijlvol.

4. Elite Park Avenue Hotel Gothenburg

Elite Park Avenue Hotel Gothenburg 4*

Dit hotel ligt in het midden van Avenyn, de gezellige boulevard in het stadscentrum. Het is dus de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Göteborg. Voor uw ontspanning kunt u terecht in een hamam of een sauna.

5. Steam Hotel

Steam Hotel 4*

Het Steam Hotel is gevestigd in een oude stoomkrachtcentrale die stijlvol is gerenoveerd. Het biedt uitzicht over het prachtige Mälarmeer vanuit de bar, op het dakterras, de restaurants en het zwembad.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Zweden

Natuurliefhebbers hebben Zweden en daarbij horende rustgevende vakantie al tientallen jaren terug ontdekt. Ook de steden bieden een prachtig decor voor een romantische vakantie met z'n tweeën. De comfortabele Scandinavische levensstijl zal u zeker bevallen. Liefhebbers van geschiedenis kunnen zich hier vergapen aan de vele overblijfselen van oude beschavingen. Voor de ultieme beleving van Zweden adviseren wij hoe dan ook om een rondreis te maken.

Praktische informatie over reizen naar Zweden

Steam Hotel 4*

Hoe is het weer in Zweden ?

Zweden staat niet bekend om zijn mooie weer, maar dat is niet helemaal terecht. Door de ligging achter de gebergtes van Noorwegen heeft het warmere zomers dan de omliggende landen en valt er minder neerslag. Als u houdt van sneeuw, ijs en sledehonden is de winter de beste tijd om Zweden te bezoeken. Tijdens de zomer zijn er natuurlijk ook veel mogelijkheden.

Welk budget moet u plannen ?

In Zweden zijn sommige dingen duurder en andere dingen weer goedkoper dan in België en Nederland. Vooral alcohol is behoorlijk duur, maar tanken is dan weer goedkoper. Als u uit eten gaat, dan bent u zo'n 30 euro kwijt voor een driegangenmenu. Met wijn of bier erbij wordt dit duurder. Overnachtingen kunt u zo duur maken als u zelf wilt.

Hoe komt u in Zweden ?

U reist het makkelijkst met de auto naar Zweden. U kunt de veerboot nemen van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken en vervolgens met de Öresundbrug naar Malmö. U kunt ook via bruggen door Denemarken reizen en vervolgens uw trip naar Zweden verderzetten.

Met welke valuta betaalt men in Zweden ?

Hoewel Zweden een EU-land is, hebben ze daar geen euro. U betaalt namelijk met de Zweedse kroon. Een euro is ongeveer 10 Zweedse kronen waard. De meeste creditcards en bankpassen worden zonder problemen geaccepteerd. Ook geld pinnen is op veel plaatsen mogelijk.

Welke taal wordt er gesproken in Zweden ?

In Zweden wordt Zweeds gesproken. Andere officieel erkende talen zijn onder andere Fins en Samisch, de taal van de Sami die in Lapland leven. Uit recent onderzoek is gebleken dat 89 procent van de Zweden Engels verstaat en spreekt.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Zweden