Reizen naar Tsjechië - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar Tsjechië


Sommaire

Tsjechië heeft de laatste decennia naam gemaakt als een van de mooiste landen van Europa en dat is niet zonder reden. Of u nu houdt van cultuur en natuur, gewoon graag ontspant tijdens uw reis of juist gezellig drukke steden wilt bezoeken, alles kan in dit land. Ook wintersporters vinden hun gading in Tsjechië. Kiest u een hotel uit via Voyage Privé ? Dan geniet u daarbij ook nog eens van het beste comfort en een uitstekende service tijdens uw verblijf.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Tsjechië

1. Praag

Praag

Praag, de hoofdstad van het land en meteen ook de bekendste, hoort natuurlijk thuis op het lijstje met belangrijkste bezienswaardigheden. Praag staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en beschikt over een klein centrum, dat overloopt van de culturele en historische bezienswaardigheden. U vindt er ruim 500 torens, een Joodse wijk, de befaamde Karelsbrug en nog vele andere trekpleisters die uw verblijf beslist onvergetelijk maken.

2. De Astronomische klok

Astronomische klok

Dit enorme uurwerk prijkt aan het zogenaamde Raadhuis van de hoofdstad Praag en werd gebouwd in de 15e eeuw. Het bevindt zich op het grote plein van Praag, in het centrum van de Oude Stad en het is het grootste astronomische uurwerk ter wereld.

3. ?eský Krumlov

?eský Krumlov is dan misschien wel een stuk kleiner dan Praag, maar dit pittoreske middeleeuwse stadje heeft heel wat te bieden. Het bloeide op tussen de 14e en 17e eeuw en kenmerkt zich door een unieke combinatie van architecturale stijlen. Denk maar aan de gotiek, barok en renaissance. Bezoek zeker het Schwarzenberg-kasteel uit de 13e eeuw, de Joodse begraafplaats, het Streekmuseum en de synagoge !

4. Brno

Brno ligt op de kruising van de rivieren Svitava en Svratka en dateert eveneens uit de middeleeuwen. Tegenwoordig vindt u er gezellige theaters, culturele instellingen zoals het Brno Exhibition Centre en meer. Dit alles wordt aangevuld door de vele straatartiesten, die er hun kunsten vertonen.

5. De Bottenkapel van Kutná Hora

Tijdens uw bezoek aan de stad Kutná Hora mag u zeker de Bottenkapel niet overslaan. Deze werd in de 15e eeuw gebouwd en ligt onder de bekende Allerheiligenkerk, bij de begraafplaats van Sedlec. De kerk ziet er op het eerste gezicht niet zo bijzonder uit, maar vanbinnen treft u er een enorme verzameling botten en schedels aan. Deze menselijke restanten worden er gebruikt als decoratie, tot aan de kroonluchter toe.

Wanneer reist u best naar Tsjechië ?

De beste periode om Tsjechië te bezoeken is tussen mei en juni, omdat de temperaturen er dan aangenaam zijn en de natuur in bloei staat. Aan de andere kant kunt u dit land in feite het hele jaar door bezoeken, afhankelijk van wat u wilt doen op vakantie.

Steden als Praag en andere bekende plaatsen kunnen toeristen in elke maand van het jaar bekoren. Houd natuurlijk altijd rekening met prijsverschillen voor een verblijfsplaats afhankelijk van wanneer u het land bezoekt !

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Tsjechië

Precies het goede hotel vinden voor uw vakantie in Tsjechië is belangrijk als u zoveel mogelijk uit uw verblijf wilt halen. In de grote en iets kleinere steden vindt u meestal probleemloos een (luxe)hotel. In Praag, Karlovy Vary en ?eský Krumlov liggen de prijzen voor een verblijfsplaats natuurlijk wat hoger, vooral tijdens het drukke seizoen. Ook kan het aanbod aan beschikbare hotels dan een stukje kleiner zijn, dus boek zeker op tijd.

Het hoogseizoen valt in Tsjechië tussen juni en augustus. De temperaturen liggen er dan een stuk hoger, maar die maanden zijn niet per se de beste periode om het land te bezoeken. Zoals dat bij veel andere Europese landen het geval is, bezoekt u Tsjechië beter in het voorjaar of najaar. Tenzij u natuurlijk houdt van de drukte van grote steden ! In de lente en herfst liggen de temperaturen er nog altijd relatief hoog, maar betaalt u wel minder voor een hotel.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Tsjechië

1. BoHo Prague Hotel 4*

BoHo Prague Hotel

Het BoHo Prague Hotel pakt uit met een heuse spa, voor een heerlijk verwenmomentje na een dag sightseeing. Daarbij bevindt het zich vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag.

Aanraders :

U geniet van een heerlijke nachtrust in uw comfortabele, elegant ingerichte kamer met moderne afwerking.

Ontdek dit hotel

2. Augustine, a Luxury Collection Hotel 5*

Augustine, a Luxury Collection Hotel

Dit vijfsterrenhotel ligt in het centrum van Mala Strana, een historische wijk in Praag. Het prachtige uitzicht op de wijngaarden en de Praagse Burcht maken het natuurlijk nog beter !

Aanraders :

U ontspant in de spa van het hotel. Daarbij geniet u van de unieke ligging aan de ingang van de Praagse Burcht en natuurlijk ook van de nabijheid van de Karelsburg.

Ontdek dit hotel

3. Urban Creme Hotel 5*

Urban Creme Hotel

Zin in een culinaire verrassing tijdens uw reis naar Tsjechië ? Het hotelrestaurant verwent u keer op keer. Tussen maaltijden door bezoekt u dan weer de prachtige trekpleisters van de stad.

Aanraders :

Het Urban Creme Hotel is een waar luxehotel in Praag en beschikt over meer dan comfortabele kamers. Zo start u elke dag goed uitgerust en geniet u nog meer van uw bezoek aan Tsjechië !

Ontdek dit hotel

Ons praktische advies voor Tsjechië

Hier wat meer handige tips voor uw verblijf in Tsjechië :

Welke munteenheid gebruikt men in Tsjechië ?

Hoewel het land in feite tot de Europese Unie behoort, is de officiële munteenheid in Tsjechië de Tsjechische Kroon of Kc. Een kroon bestaat uit 100 helaru. In grote steden als Praag betaalt u probleemloos met Bancontact en haalt u gemakkelijk geld af in een van de geldautomaten.

Is Tsjechië een goed reisland voor gezinnen met kinderen ?

Tsjechië is een must-visit voor gezinnen met kinderen, onder andere dankzij de imposante kastelen, die vaak te bezoeken zijn. Ook de kleinere dorpjes, zoals in de omgeving van Lipno en de vele natuurgebieden rond Praag, dragen bij aan een complete familievakantie. Ten slotte genieten uw kinderen ook ongetwijfeld van een wintersportvakantie in Tsjechië, of ze nu ervaring hebben met skiën en snowboarden of niet !

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Tsjechië