Reizen naar Japan - Voyage Privé

Reizen naar Japan


Sommaire

Reizen naar Japan

Japan behoort dan misschien wel niet tot de meest indrukwekkende landen ter wereld als het gaat om oppervlakte, er valt ongelofelijk veel te beleven. Naast natuurlijk de typisch Japanse cultuur en geschiedenis, die zelfs ver in het westen heel wat fanatieke enthousiastelingen kennen, pakt Japan ook uit met een heerlijke keuken, prachtige gebouwen en levendige en moderne steden. Daarbij kunnen ook de Japanners zelf reizigers bekoren, met hun gastvrije mentaliteit en opvallende gebruiken.

Wilt u het beste maken van uw reis naar Japan ? Dan is een comfortabel hotel natuurlijk van groot belang. Bij Voyage Privé helpen we u graag bij de zoektocht naar de beste verblijfsplaats, zodat u ten volle geniet van uw reis naar Japan.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Japan

1. Nagasaki en Hiroshima

Nagasaki en Hiroshima zijn waarschijnlijk de twee belangrijkste en bekendste steden van Japan vanuit geschiedkundig oogpunt. Beide steden zijn immers het slachtoffer geweest van een atoombom en alle ellende die erbij komt kijken. Interessant om te weten is dat de inwoners van Nagasaki zo gek zijn van Nederlanders dat ze het Huis Ten Bosch hebben nagebouwd.

2. De Japanse Alpen

De Japanse Alpen is een bergketen op het eiland Honshu en biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor verwoede klimmers en wandelaars. Ook de oude burcht Matsumoto, die er in het jaar 1504 werd gebouwd, geeft de omgeving een indrukwekkende aanblik.

3. Hokkaido

Hokkaido is dan weer dé plaats waar u moet zijn voor een onderdompeling in de natuur. Zelfs in grote steden als Sapporo valt er weinig ontwikkelde cultuur te ontdekken, maar dat maakt het juist precies de goede reisbestemming voor zij die de rust zoeken.

4. Fuji-Yama

Fuji-Yama is de hoogste berg van het land en meet 3776 meter. Veel mensen weten niet dat het in feite gaat om een vulkaan, die (gelukkig) niet meer is uitgebarsten sinds 1707.

5. Tokio

Tokio, de hoofdstad van Japan, bruist van het leven en dat is ook niet verwonderlijk. Er wonen miljoenen mensen in honderden meters hoge wolkenkrabbers, kleine opeengepakte huisjes omringd door flikkerende neonlichten. Voor uitgaanders en winkelaars is de Ginza-wijk aangeraden, terwijl u voor een souvenir dan weer in Shinjuku aan het goede adres bent.

Ook hier is de passie van de Japanners voor westerse culturen merkbaar. U vindt in Tokio een kopie van het Amsterdam CS-Station en zelfs van de Eiffeltoren, de zogenaamde Tokio Tower.

Wanneer reist u best naar Japan ?

Japan heeft het hele jaar door ongelofelijk veel te bieden, waardoor er niet echt een beste reisperiode bestaat. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in het land vanaf september geleidelijk aan beginnen te dalen.

De maanden april en mei zijn vooral populair, zeker voor een rondreis door het land of een ontspannen familievakantie. In de herfst zorgen vallende bladeren voor prachtige herfstkleuren en ook dan vergaapt u zich ongetwijfeld aan de schoonheid van het land van de rijzende zon.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Japan

Japan is de laatste decennia getransformeerd tot een waar paradijs voor allerlei soorten bezoekers en dat betekent dat u er heel wat verblijfsmogelijkheden vindt. Het land pakt uit met verschillende soorten accomodaties : van gewone hostels tot luxe hotels en meer.

De twee belangrijkste categorieën zijn de westerse hotels en de business hotels. Bij die eerste bent u zeker van een ruime kamer met televisie, wifi en airco. Business hotels zijn iets eenvoudiger ingericht en dienen meer als verblijfplaats voor een (zakelijke) doorreis.

De beste hotels van Japan beschikken over een eigen restaurant, spa, zwembad en eventueel roomservice. Ook spreekt het personeel perfect Engels. Houd bij de zoektocht naar een hotel voor uw reis naar Japan vooral rekening met de locatie, afhankelijk van welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken en het doel van uw reis. Ook de prijzen voor een hotel in Japan kunnen ten slotte sterk variëren !

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Japan

1. Hotel Mercure Ginza Tokyo

Hotel Mercure Ginza Tokyo

Hotel Mercure is de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door Tokio, een moderne stad met heel wat tradities. Ook bezienswaardigheden als Hakone en de imposante Mount Fuji liggen op slechts een steenworp.

Wat ons bevalt :

Dit hotel ligt in de levendige wijk Ginza, waar verveling geen optie is. Daarbij geniet u van de vele specialiteiten van het restaurant Gonpachi, met adembenemend uitzicht op de baai van Tokyo en Rainbow Bridge.

2. Combinatie Tokyo en Kyoto 3* of 4*

Combinatie Tokyo en Kyoto

Tijdens dit combinatieverblijf ontdekt u de twee meest bezochte steden van Japan, Tokyo en Kyoto. Uw hotels pakken daarnaast uit met het beste comfort, voor een deugddoende reis in steden vol eeuwenoude tradities.

Wat ons bevalt :

De combinatie Tokyo en Kyoto biedt u de mogelijkheid om helemaal op eigen tempo Japan te ontdekken. Daarbij beschikken de hotels over een traditionele, Japanse keuken met heerlijke lokale specialiteiten.

3. De hoogtepunten van Japan

De hoogtepunten van Japan

De Hoogtepunten van Japan is een complete reis door dit prachtige land, zonder gids. Wel heeft u toegang tot reeds geboekte hotels in steden als Kanazawa, Kyoto en Tokyo.

Wat ons bevalt :

Deze rondreis met verschillende hotels is de ideale manier om dit magische land met zijn bewogen geschiedenis en moderne comfort te ontdekken.

Ons praktische advies voor een reis naar Japan

Hieronder vindt u wat meer praktische tips voor een complete reis naar Japan :

Hoe lang blijft u het beste in Japan ?

Japan is een land waar heel wat te beleven valt en dat betekent dat u daar best voldoende tijd voor vrijmaakt. Houd er rekening mee dat u geen visum nodig heeft om naar het land te reizen, maar dat u maximaal 90 dagen vrij in Japan mag verblijven. Een reis naar Japan van twee weken is meestal voldoende om de mooiste steden en prachtige stukjes natuur te ontdekken.

Vakantie in Japan

Welke lokale specialiteiten kent Japan ?

Japan is een land met een ongelofelijk uitgebreid culinair aanbod, waaronder heel wat lokale en traditionele gerechten. Sushi, een soort streetfood, is daarvan waarschijnlijk het bekendste. Ook Japanse ramen en miso soep zijn er erg populair.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Japan