Reizen naar cuba - Voyage Privé

Reizen naar cuba


Sommaire

Cuba kent een turbulente geschiedenis. Maar wanneer u Cuba bezoekt, lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan met een straatbeeld met oldtimers langs de kenmerkende Cubaanse gebouwen. Cuba is uiteraard ook het land van de sigaren, de rum en de salsa. Dit gaat gepaard met zon, zee en strand. U weet dan ook meteen waarom zoveel toeristen naar Cuba reizen.

Wat u niet mag missen tijdens uw reis naar Cuba

1. Havana

Havana is de bruisende hoofdstad van Cuba. Bezoek de kathedraal en het oudste plein van de stad, de Plaza de Armas. Op de boulevard El Malecón kunt u ’s avonds de Cubaanse cultuur proeven, terwijl u met de lokale bevolking danst en drinkt en indien gewenst een Cubaanse sigaar rookt.

2. Viñales-vallei

Wilt u weten waar die Cubaanse sigaren hun oorsprong vinden ? Bezoek dan de Viñales-vallei. Hier wordt u bij de lokale tabaksboeren verwelkomd en dat met de geur van tabak die ligt te drogen. U ontdekt er het artisanale productieproces van de befaamde Cubaanse sigaar.

3. Varadero

Varadero is de bekendste badplaats van Cuba. U geniet er onder een parasol van het hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Even genoeg van het strand en mag het wat spannender ? Dan kunt u een bezoek brengen aan het voormalige vakantiehuis van maffiabaas Al Capone.

4. Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is de plek waar de Cubaanse revolutie van Fidel Castro startte. De kogelgaten zijn nog steeds te zien in de militaire Moncadakazerne. U kunt er onder meer een bezoekje brengen aan het studentenhuis van Fidel Castro.

5. La Mensura

La Mensura is een nationaal park. Hier kunt u de ongerepte natuur van Cuba bewonderen. U wandelt er over de heuveltoppen en geniet er van schitterende uitzichten. In het uitgestrekte dennenbos komt u tot verfrissing.

6. Trinidad

Trinidad is misschien wel de mooiste stad van Cuba. De stad werd in de 15de eeuw gesticht. In het pittoreske oude centrum van de stad vindt u nog steeds pleinen en gebouwen uit deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan de Plaza Mayor en de Palacio Cantero.

7. Topes de Collantes

Dit natuurreservaat is vernoemd naar een berg in hetzelfde gebied. U kunt er wandelen langs indrukwekkende rotsformaties en watervallen. In het bezoekerscentrum vindt u wandelroutes voor zowel de gevorderde als voor de recreatieve wandelaar.

8. Che Guevara Mausoleum

De revolutie is een belangrijk onderdeel van de Cubaanse geschiedenis en Che Guevara was als guerrillaleider misschien wel de hoofdrolspeler. Het Che Guevara Mausoleum in Santa Clara bevat de lichamelijk resten van Che Guevara.

Reizen naar Cuba : de beste hotels om te verblijven

1. Hotel Melia Varadero

In dit luxehotel geniet u van een verfrissende duik in het zwembad. U laat er zich verwennen in de spa of kiest er voor ontspanning op de golfbaan. Met achttien bars en restaurants komt de inwendige mens niks te kort en beleeft u veel plezier.

2. Hotel Nacional de Cuba

In dit vijfsterrenhotel in een nationaal monument zal het u aan niets ontbreken. Neem een duik in het zwembad, kom tot rust op het strand of ga sporten op de tennisbaan.

3. Hotel Ocean Vista Azul

Het uitzicht vanuit dit op een klif gebouwd vijfsterrenhotel is adembenemend. U wordt er ondergedompeld in een modern ingerichte vakantiebestemming. Het is een ideale locatie om te relaxen, de wijde natuur te ontdekken of om te watersporten.

4. Iberostar Grand Hotel Packard Havana

In het midden van Havana komt u in dit ultramodern en eigentijds hotel tot rust. Het is een uitbreiding op een hotel dat uit 1911 dateert. ’s Avonds geniet u in de Piano Lobby van rustgevende pianomuziek en een lekker drankje.

5. Melia Cohiba

Dit hotel in Havana is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. Op vijf minuten staat u al in het historische centrum. In het bijzonder gevormde zwembad, omgeven door palmbomen, komt u heerlijk tot rust.

De mening van de reisdeskundige van Voyage Privé over reizen naar Cuba

Cuba is een ideale vakantiebestemming als u graag aan het strand vertoeft. Maar ook de historische steden en de natuur hebben er veel te bieden. In Cuba lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De klassieke taferelen zoals u ze misschien wel kent vanuit films en series vindt u hier dan ook terug. U kunt er bovendien genieten van traditionele muziek en handgemaakte sigaren.

Praktische informatie over reizen naar Cuba

Hoe is het weer in Cuba ?

Warm. Het is er het hele jaar door tussen 25 en 34 graden Celsius. Dankzij een zacht zeebriesje is het er meestal aangenaam vertoeven. ’s Avonds wordt het uiteraard frisser en als het regent, wordt u nat. Logisch, want het kan er soms hard regenen.

Welk budget moet u voorzien ?

De reis naar Cuba zal wellicht het grootste deel van uw budget opslokken. Cuba zelf is zeker geen duur land. In lokale restaurants kost een diner vaak niet meer dan tien euro. Al kunt u er natuurlijk makkelijk een klein fortuin spenderen aan sigaren en rum. En waarom ook niet, u bent per slot van rekening op vakantie.

Hoe reist u naar Cuba ?

Een eiland kunt u bereiken met het vliegtuig of de boot. De meeste vluchten komen aan in Havana. Ter plekke kunt u eventueel een auto huren of het openbaar vervoer gebruiken.

Welk betaalmiddel gebruikt men in Cuba ?

De nationale munteenheid van Cuba is de Cubaanse peso. De Amerikaanse dollar wordt ook als betaalmiddel geaccepteerd. In principe is betalen met de creditcard mogelijk.

Welk tijdsverschil is er met België ?

In Cuba is het zes uur vroeger dan in België. Er wordt een zomertijd gehanteerd, maar deze loopt niet volledig gelijk met de onze. In die periode is het verschil vijf uur.

Welke taal wordt er gesproken in Cuba ?

In Cuba spreekt men Caraïbisch-Spaans. Dit is een Spaans dialect.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar cuba