Reizen naar China - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reizen naar China


Sommaire

Van een duizenden jaren oude geschiedenis tot een enorme variatie aan natuur en mensen, China is een wonderlijk reisland om verschillende redenen. Tegenwoordig behoort China tot de populairste vakantiebestemmingen van de wereld en daar kunt u zelf getuige van zijn als u verblijft in een Voyage Privé hotel !

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in China

1. De Chinese Muur

Chinese Muur

Uw reis naar China is niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur, een van de grootste trekpleisters van het land. De enorme constructie diende duizenden jaren lang als verdediging tegen de Mongolen en andere vijanden van China. Hij is bijna 9000 meter lang en behoort sinds 2007 tot de zeven nieuwe wereldwonderen.

2. Het Terracotta Leger

Terracotta Leger

Qin Shi Huangdi, de eerste Chinese keizer, kreeg net als zijn opvolgers een enorme grafgift mee bij zijn dood : 8099 terracotta soldaten, die als bescherming moesten dienen in het hiernamaals. Een groot deel van deze unieke collectie heet het Terracottaleger, dat u tegenwoordig kunt bewonderen in een groot museum in Xi'an.

3. Guilin

Guilin is een zogenaamd karstgebergte aan de befaamde Lirivier en wordt jaarlijks bezocht door tienduizenden toeristen. De 100 tot 200 meter hoge heuvels, die door hun opvallende pieken een adembenemend tafereel teweegbrengen, vormen het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de regio.

4. De Verboden Stad

Verboden Stad

De Verboden Stad in de Chinese hoofdstad Beijing diende langs als bestuurszetel van de bekende Ming- en Qing-dynastieën. U komt er in aanraking met de Chinese geschiedenis tijdens een bezoek aan de vele tempels en paleizen. Vooral de unieke symmetrie en patronen op de 15e- en 16e-eeuwse tempels geven het geheel een haast magische uitstraling.

5. Bund Tourist Tunnel

Bund Tourist Tunnel is het perfecte alternatief voor de culturele en historische bezienswaardigheden die u tijdens uw reis naar China ontdekt. De tunnel heeft immers een nogal kitscherige, eerder moderne uitstraling. Hij loopt onder de rivier de Huangpu en is afgewerkt met flashy lichteffecten, zodat u een onvergetelijke rit ondergronds meemaakt.

Wanneer reist u best naar China ?

Reizen naar China

We raden u aan om China te bezoeken van de maanden april tot en met mei. Ook september tot en met oktober is een goede reisperiode. Dan liggen de temperaturen er relatief hoog, valt er weinig regen en heeft u minder last van de toeristische drukte van het hoogseizoen. Als u wel van die drukte kunt genieten, reist u natuurlijk beter later in de zomer.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in China

Hoewel de zoektocht naar een goed hotel tijdens het communistische China nogal een uitdaging was, is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker. China is een land dat op economisch vlak steeds welvarender wordt en dat gaat hand in hand met een groeiend toerisme.

Het spreekt voor zich dat u vooral in grote steden heel wat verblijfplaatsen vindt in zowat elke prijsklasse. Tot het aanbod behoren talloze luxehotels in enorme wolkenkrabbers, schattige boetiekhotels en guesthouses.

Belangrijk om te weten is dat u in de meeste grote steden vooral moderne hotels vindt, die op het vlak van comfort aan alle verwachtingen voldoen. Wilt u verblijven in een accommodatie met iets meer karakter en geschiedenis ? Overweeg dan steden als Hongkong, Shangai en Macau.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in China

1. The PuLi Hotel & Spa 5*

The PuLi Hotel & Spa

In The PuLi Hotel & Spa geniet u van culinaire verwennerij en een adult-onlyformule. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie met vrienden of uw partner !

Aanraders :

Het luxehotel is rustig gelegen en beschikt over een eigen spa, waar u van een heerlijke massage geniet. Het transport naar en van de luchthaven is trouwens bij uw verblijf inbegrepen.

Ontdek dit hotel

2. Rondreis door China en het Avatar gebergte

Rondreis door China en het Avatar gebergte

Tijdens deze rondreis ontdekt u de mooiste parels van China, van de Chinese muur tot de Verboden Stad. Ook reist u door de Zhangjiajie-streek, met zijn prachtige bergen die als decor werden gebruikt voor de wereldbekende film Avatar.

Aanraders :

U verblijft in de meest gerenommeerde viersterrenhotels van het land en geniet dus van het allerbeste comfort.

Ontdek dit hotel

3. Hotel ICON Hong Kong 5* en optioneel verblijf in Singapore

Hotel ICON Hong Kong

Tijdens uw verblijf in dit hotel komt u helemaal in contact met de unieke cultuur en het bruisende leven van kosmopolitische bestemmingen, tijdens een van de vele optionele uitstapjes. Daarbij zijn de nodige transfers inbegrepen.

Aanraders :

Hotel ICON Hong Kong pakt uit met een vijfsterrenservice en een adembenemend uitzicht op de haven en skyline van de stad. U kunt ook kiezen voor een extra vakantie in Singapore, waar u in een charmant viersterrenhotel verblijft.

Ontdek dit hotel

Ons praktische advies voor China

Hier vindt u wat meer tips voor een complete vakantie in China :

Welke talen spreekt men in China ?

De officiële taal in het noorden van China is Mandarijn, maar in het zuiden spreekt men vooral Kantonees, Hakka, Wu en bepaalde dialecten van het Mandarijn. In feite verschillen deze talen zo sterk van elkaar dat de inwoners van verschillende regio's elkaar heel moeilijk of zelfs niet kunnen verstaan !

Wat moet u meenemen voor een reis naar China ?

Reist u naar China tijdens het vroege voorjaar of late najaar ? Neem dan niet al te lichte kleding mee en eventueel zelfs een warme jas en trui. Warmere kleding is vooral belangrijk als u naar noordelijke steden reist, zoals Xi'an of Beijing.

Tijdens de korte lente, die loopt van midden april tot eind mei, heeft u genoeg aan gewone lentekleding met eventueel een lichte regenjas en een wollen vest. De zomers kunnen in China erg aangenaam warm worden en dan is goed ventilerende zomerkleding voldoende. Stevige wandelschoenen, een zonnebril, zonnecrème en een korte broek horen ook allemaal in uw uitrusting als u naar China reist !

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar China