Reisen naar Duitsland - Voyage Privé

Reizen naar Duitsland


Sommaire

Reizen naar Duitsland

Duitsland behoort zonder twijfel tot een van de mooiste landen van Europa. En dat is natuurlijk niet zomaar. Het land heeft niet alleen een boeiende geschiedenis en cultuur, maar voldoet ook op gastronomisch vlak aan alle verwachtingen. Van de Berlijnse muur tot de geheimen van het Zwarte Woud : er valt altijd wat te beleven. Hoe kan je nu het beste maken van je reis naar Duitsland ? Wat moet je gezien hebben en waar moet je verblijven ? Hier lees je er alles over.

De 5 leukste activiteiten tijdens je reis naar Duitsland

Als je naar een land als Duitsland reist, dan doe je dat natuurlijk niet om in je hotelkamer te blijven zitten. Er valt heel wat te ontdekken en te bezichtigen, zoals dit beknopt overzicht het bewijst.

1. De Brandenburger Tor

Steigenberger Hotel Berlin 4*
Eerst en vooral is er de Brandenburger Tor, een indrukwekkende poort in Berlijn, die de stad als het ware in twee delen splitst. Het monument is gebouwd in de neoclassicistische stijl, waardoor je je er meteen in een sprookje waant. Het bronzen beeld bovenop de koepel maakt de uitstraling van dit pareltje helemaal af.

2. De Dom van Keulen

Steigenberger Hotel Köln met operavoorstelling
De Dom van Keulen is de grootste kathedraal in Gotische stijl ter wereld en de grootste kathedraal in Duitsland. Het gebouw valt dan ook vooral op door de twee enorme kathedraalpunten die als het ware boven de stad Keulen uitsteken. De bouw van deze indrukwekkende Dom begon in het jaar 1248. Tegenwoordig is het nog steeds een van de mooiste en bekendste constructies van het land.

Dit deel van de Berlijnse Muur combineert kunstzinnigheid en geschiedenis. Het gaat om een outdoor kunstwerk dat door 118 kunstenaars werd beschilderd. De beschilderingen geven onder meer een inzicht in de politieke gebeurtenissen van na die friedliche Revolution.

4. Het Rijksdaggebouw

Het Rijksdaggebouw of het Reichstag is het oudste parlementaire gebouw in Berlijn. Het huidige gebouw dateert van het jaar 1894 en is sinds de oorlogen in verval geraakt. Toch kan je je er nog steeds vergapen aan de ongelofelijke architecturale geschiedenis en de unieke sfeer die er hangt.

5. Het Europa-Park

Europa-Park en Residentie Citadines Apart' Hotel Kléber
Dit park is het grootste attractiepark van Duitsland, met als centrale thema alle landen van de Europese Unie. Het is na Disneyland Parijs het drukstbezochte park van heel Europa. Het bevindt zich nabij de Franse grens en op korte afstand van Zwitserland.

Welk hotel moet je kiezen in Duitsland ?

Het juiste hotel kiezen is even belangrijk als kiezen welk land je bezoekt. Er zijn heel wat gerenommeerde en betrouwbare hotels te vinden in Duitsland. Hieronder vind je enkele van de beste hotels.

1. Gaijin Hotel

Gaijin Hotel 4*
Dit Japanse designhotel is een must-do als je je wilt laten onderdompelen in een gezellige, ontspannen sfeer. De comfortabele kamers, de prachtige inrichting en een inbegrepen ontbijt bieden je alles wat je nodig hebt om écht van je reis te genieten.

2. Almodovar Hotel

Almodovar Hotel 4*
Dit is een milieuvriendelijk designhotel met unieke faciliteiten. Ook vegetariërs zijn bij het Almodovar Hotel aan het juiste adres. Het hotel ligt bovendien op slechts tien minuutjes stappen van het bekende Boxhagener Platz, waar je een gezellige vlooienmarkt kunt vinden.

3. KTC Königstein

KTC Königsstein
Het KTC Königstein, met zijn omringende natuurgebieden en gezellige kamers, behoort tot de beste verblijfplaatsen die je in Frankfurt kunt vinden. Het restaurant heeft een uniek aanbod aan gezonde en lekkere maaltijden. De goede ligging maakt het ideaal om Frankfurt te ontdekken.

4. Hotel Kronenschlösschen

Hotel Kronenschlosschen 4*
Bij het Hotel Kronenschlösschen heb je de mogelijkheid om van ultieme luxe te genieten. Alle hotelkamers zijn prachtig ingericht en beschikken over een marmeren ligbad en douche. Ook de antieke ondertoon, die in elk van de kamers terugkomt, geven dit hotel de naam die het verdient.

5. Steigenberger Hotel

Steigenberger Hotel Berlin 4*
Zin om de unieke, tijdloze sfeer van Berlijn te ontdekken ? Het Steigenberger Hotel is de perfecte uitvalsbasis. De moderne kamers, de aanwezigheid van een zwembad en zelfs een spa maken je verblijf helemaal compleet.

Handige informatie over Duitsland

Heb ik voor Duitsland een visum nodig ?

Als je naar Duitsland wil reizen, heb je als EU-burger geen visum nodig. Een identiteitskaart volstaat.

Hoe zijn de wegen in Duitsland ?

Het wegennet in Duitsland is erg uitgebreid en goed onderhouden, waardoor je meestal zonder problemen van de ene stad naar de andere kunt. Wel heb je vaak een milieusticker nodig op je auto. Houd er rekening mee dat je oude diesel niet overal welkom is.

Hoe is het klimaat in Duitsland ?

KTC Königsstein
Het klimaat in Duitsland kent relatief zachte winters en relatief zachte zomers. Gedurende het hele jaar is er kans op neerslag. Toch vind je nog heel wat variatie in het klimaat. Dit komt door de relatief grote hoogteverschillen en de diverse heuvel- en berggebieden.

Welk budget moet ik voorzien ?

De prijzen voor restaurants, vervoer en andere faciliteiten zijn in Duitsland vergelijkbaar met andere Europese landen als België en Nederland. Uiteraard moet je budget ruimer zijn als je in een luxehotel verblijft. Weet dat het openbaar vervoer in Duitsland goed betaalbaar is.

De Voyage Privé-reisexpert over reizen naar Duitsland

Almodovar Hotel 4*
De kwalitatieve verblijfplaatsen, de rijke cultuur en de adembenemende Duitse geschiedenis maken het de ideale reisbestemming voor avonturiers en families. Ook de vele natuurgebieden maken het land zeker het bezoeken waard ! Daarnaast kan men er vaak toeristen in het Engels bijstaan en is zowel het wegennet als het openbaar vervoer goed georganiseerd. Hierdoor kan je gemakkelijk zelf rondreizen in Duitsland. Wat ons betreft, is een reis naar Duitsland zeker aan te raden.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Duitsland