Reis naar Senegal - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Reis naar Senegal


Sommaire

Reis naar Senegal

Senegal is een van de meest bezochte vakantielanden van Afrika en vooral populair bij winterzontoeristen. Het land pakt uit met alles wat u van een Afrikaans land verwacht : heerlijke stranden en ruwe woestijnen, uitgestrekte natuurreservaten met wilde diersoorten, felgekleurde Afrikaanse marktjes en een heel vriendelijke bevolking. Dit alles, met daarbij een hotel geboekt via Voyage Privé, maakt uw verblijf helemaal compleet.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Senegal

1. Het eiland Gorée

Gorée

Gorée, een slaveneiland aan de kust van Senegal, ligt op slechts 1500 meter van de hoofdstad Dakar en pakt uit met een gezellig centrum. De echte vakantiesfeer die er hangt staat echter in schril contrast met de uiterst duistere geschiedenis van het slaveneiland.

2. Dakar

Dakar

De hoofdstad Dakar is natuurlijk ook de moeite waard, ondanks het feit dat het geen grote wereldstad is. Er heerst altijd een levendige sfeer en er vallen ook heel wat bezienswaardigheden te ontdekken voor de echte cultuurliefhebber.

3. Kaolack

Kaolack, dat vooral bekend staat om zijn kleurrijke marktjes, ligt op het kruispunt van een belangrijk weg die richting Mali, Gambia en Guinée loopt. Het aanbod aan producten dat u in de plaatselijke markt vindt doet zelfs dat van de markten in Dakar verbleken. Perfect als u op zoek bent naar een typisch Senegalees souvenirtje.

4. Het Nationaal Park Niokolo-Koba

Het Nationaal Park Niokolo-Koba is een must-visit voor ware natuurliefhebbers en een van de belangrijkste parken van West-Afrika. Vooral de fauna en flora die er te bezichtigen vallen, dragen bij aan die populariteit. In 1981 besliste UNESCO zelfs om het park op de Werelderfgoedlijst te zetten.

5. Monument van de Afrikaanse Wedergeboorte

Dit 50 meter hoge beeld staat op een heuvel vlak bij de stad Dakar en symboliseert de Afrikaanse Wedergeboorte. Het heeft de vorm van een Afrikaans gezin. Architect Pierre Goudiaby Atepa, zelf een Senegalees, heeft het ontworpen en liet het vervaardigen ter ere van de 50-jarige onafhankelijkheid van het land.

Wanneer reist u best naar Senegal ?

Wilt u zo veel mogelijk halen uit uw reis naar Senegal ? Ga dan van oktober tot juni, het droge seizoen. Vanaf midden april stijgt de temperatuur gestaag, vooral in het oosten van het land. De eerste regenbuien kunt u verwachten rond het midden van juni.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Senegal

Senegal wordt als toeristisch land steeds populairder en dat betekent dat het aanbod aan hotels ook steeds groter wordt. U vindt in alle grote steden meer dan genoeg hotels, guesthouses en resorts, maar ook grote en bekende hotelketens als Novotel, Pullman en Radisson hebben er de laatste jaren naam gemaakt.

Het spreekt voor zich dat u in Dakar, de hoofdstad van het land, de meeste hotels vindt. Vooral de Petite Côte is een populaire streek voor Europese toeristen die een all-invakantie boeken. Deze kustlijn ten zuiden van Dakar is 75 kilometer lang en pakt uit met talloze resorts, restaurant, café's en meer.

Andere plaatsen, zoals M'bour, Saly, Saint-Louis en Cap Skirring zijn eveneens het overwegen waard, net als Casamance, een Zuid-Senegelase provincie waar de laatste jaren heel wat luxe resorts zijn gebouwd. Waar u ook een hotel boekt voor een reis naar Senegal, doe het tijdig. Vooral in Dakar zijn de meeste accomodaties tijdens het hoogseizoen, van december tot mei, heel snel volgeboekt.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Senegal

1. Hotel Royam

Hotel Royam

Hotel Royam beschikt over zorgvuldig ingerichte kamers in typisch Afrikaanse stijl en ligt pal aan zee.

Wat ons bevalt :

Het hotelrestaurant Le Calao verwent uw smaakpapillen keer op keer. Daarbij is dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het land.

Ontdek dit hotel


2. Hotel Club les Filaos

Hotel Club les Filaos

Vanuit Hotel Club Les Filaos heeft u een prachtig uitzicht op de natuur. Vaar met een kano naar de befaamde Saloum-eilanden, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.

Wat ons bevalt :

U verblijft in dit hotel vlak bij zee en geniet van het traditionele charme van een Afrikaanse inrichting. Ook bent u zeker van een all-inclusiveformule en dus het beste comfort.

Ontdek dit hotel


3. Le Saly Hotel

Le Saly Hotel

Le Saly Hotel biedt talloze activiteiten en heel wat animatie. Daarbij dompelt u zich helemaal onder in de Senegalese cultuur tijdens een optionele excursie.

Wat ons bevalt :

Vooral de weelderig groene tuinen en de nabijheid van de zee, met zijn azuurblauwe water, maken dit hotel een must. Daarbij beschikt uw in Afrikaanse stijl ingerichte kamer over al het nodige comfort.

Ontdek dit hotel


4. Le Lamantin Beach Resort & Spa

Le Lamantin Beach Resort & Spa

Tijdens uw verblijf in Le Lamantin Beach Resort & Spa verkent u de Senegalese wildernis en snuift u de plaatselijke geschiedenis op. De vissershaven van M'Bour is eveneens een leuke bezienswaardigheid.

Wat ons bevalt :

Deze parel van een hotel ligt aan de gouden zandstranden van de Petite Côte. U geniet er van de rust van een hamam en de luxe van een zwembad.

Ontdek dit hotel


5. Palm Beach

Palm Beach

In het Palm Beach hotel vindt u een Esprit Club voor al het nodige vermaak. Daarbij vaart u van hieruit gemakkelijk naar de Saloum Eilanden, een heus natuurreservaat.

Wat ons bevalt :

Het charmante hotel ligt op een steenworp van een heerlijk strand en beschikt over een complete spa.

Ontdek dit hotel


Ons praktische advies voor Senegal

Hieronder wat handige info voor een geslaagde reis naar Senegal :

Is Senegal een goede reisbestemming voor gezinnen met kinderen ?

Senegal is een waar familieland en dus perfect voor gezinnen met kinderen. De grote steden pakken uit met hotels die ook voor de jongsten geschikt zijn. Daarbij kunnen de ongerepte natuur en cultuur kinderen zeker bekoren.

Welk budget moet u plannen voor een reis naar Senegal ?

Vakantie in Senegal*

Het budget dat u kunt verwachten van uw reis naar Senegal hangt natuurlijk vooral af van uw persoonlijke uitgaven en het aantal personen. Reken op een dagelijks budget van 25 euro per persoon, overnachting niet inbegrepen. Voor een luxehotel betaalt u een stukje meer, maar u krijgt er dan natuurlijk wel heel wat comfort voor in de plaats. Daarbij kan vliegen naar Senegal in bepaalde gevallen en buiten het hoogseizoen voor een relatief lage prijs.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Senegal