Reis naar Costa Rica - Voyage Privé

Reis naar Costa Rica


Sommaire

Reis naar Costa Rica

Een reis naar Costa Rica staat garant voor een onvergetelijke ervaring, zeker als u kiest voor een verblijfplaats bij Voyage Privé. Costa Rica ligt tussen Nicaragua en Panama en behoort tot de meest bezochte landen van Midden-Amerika. Als u daarbij rekent dat dit land het gelukkigste ter wereld is, wordt nog duidelijker dat een reisje naar Costa Rica geen verloren moeite is.
Het land nodigt met zijn ongerepte natuur en prachtige panorama's uit voor een rustig verblijf, maar ook een actieve vakantie. Daarbij zorgen de unieke keuken en cultuur van het land ongetwijfeld voor een ongelofelijke ervaring met familie, vrienden of partner.

De Top 10 lokale bezienswaardigheden in Costa Rica

1. Monteverde

Monteverde Cloud Forest is een must-see tijdens een rondreis door Costa Rica. Het bestaat uit oeroude nevelwouden, perfect voor een wandeling in de natuur tussen imposante flora en fauna.

2. De Arenal-vulkaan

Ook deze vulkaan, die al van ver te zien is wanneer u het toeristische dorp La Fortuna passeert, trekt meteen de aandacht. De omgeving kenmerkt zich door vele watervallen en hot springs.

3. La Fortuna waterval

De Fortuna Waterval maakt deel uit van ditzelfde gebied en ligt aan de voet van de Chato-vulkaan. Hij is ruim 70 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op de tropische rivier en omliggende jungle.

4. Het Manuel Antonio National Park

Voor liefhebbers van plaatselijke fauna is het Manuel Antonio National Park dan weer perfect. U vindt er tal van exotische diersoorten, zoals luiaards, in hun natuurlijke habitat.

5. De Tabacon Hot Springs

Rond de voorgenoemde vulkaan vindt u tal van warmwaterbronnen, ontstaan ten gevolge van vulkanische activiteit in de regio. De rivier en hot springs zijn de ideale plek om zelfs 's avonds te genieten van heerlijk warm water.

6. Tortuga Island

Tijdens een reis naar Costa Rica ontdekt u heel wat prachtige eilanden, waaronder Tortuga Island. Het ligt vlak voor het schiereiland van Nicoya en geeft met zijn witte zand en turquoise water een paradijselijke indruk.

7. De waterval van Rio Celeste

Deze waterval ligt in Rio Celeste en mondt uit in een rivier met prachtig blauw water. De ideale plaats dus om even tot rust te komen of de lokale fauna en flora te ontdekken.

8. Het Tortuguero National Park

In dit natuurpark vindt u heel wat tropische fauna, waaronder zeeschildpadden die er met tienduizenden samenkomen en er hun eieren leggen. Het park is een van de belangrijkste nestplaatsen van deze adembenemende dieren, die u vanop een afstand kunt bewonderen.

9. Dominical

In Dominical zijn de prachtige bultrugwalvissen nooit ver te zoeken. Deze dieren worden wel zestien meter lang en houden tijdens hun jaarlijkse migratie twee keer halt nabij Costa Rica, waaronder van eind december tot maart.

10. Curú Wildlife Refuge

Ten slotte is ook dit natuurpark ten zuidoosten van het schiereiland Nicoya en dicht bij Tambor een bezoek waard. U vaart er tijdens een begeleide tour door een stukje mangrove, gevolgd door een eventuele wandeling door het park zelf.

Wanneer reist u best naar Costa Rica ?

Costa Rica heeft het hele jaar door veel te bieden, maar de populairste reistijd is van december tot en met april. Het regenseizoen of 'groene seizoen' loopt van mei tot en met november. Tijdens september en oktober valt er het meeste regen. Costa Rica heeft ten slotte verschillende kleine microklimaatzones.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Costa Rica

Een hotel boeken in Costa Rica kost doorgaans iets meer dan in andere landen van Centraal-Amerika, maar nog altijd minder dan voor een verblijf in Europa. Houd bij de zoektocht naar een hotel altijd rekening met de bereikbaarheid van openbaar vervoer en de nabijheid van bezienswaardigheden.
Costa Rica is rond Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen het drukst bezocht. U vindt heel wat hotels in San José, de hoofdstad van Costa Rica, maar ook in Manuel Antonio, Tamarindo en andere toeristische kustplaatsen zijn er meer dan genoeg opties.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Costa Rica

1. Andaz Costa Rica Resort at Peninsula Papagayo 5*

Andaz Costa Rica Resort at Peninsula Papagayo

Dit hotel ligt in de Golf van Papagayo in het noordwesten van Costa Rica en omvat een optionele roadtrip door het land. Het hotel pakt uit met comfortabele verblijfplaatsen voor families en koppels.

Wat ons bevalt :
Het is vooral de optionele roadtrip die een verblijf in dit hotel de moeite waard maakt. U ontdek op die manier de unieke natuur van Costa Rica, waaronder de jungle van Arenal.

2. Costa Rica Twin Centre

Costa Rica Twin Centre

Dit hotel, dat getuigt van de typische Spaanse koloniale architectuur van San Jose, geeft uw verblijf meteen een rasechte latin vibe en het nodige comfort om helemaal te ontspannen.

Wat ons bevalt :
De stranden van Guacanaste, maar ook de mogelijkheid om een boottochtje te maken op de vele rivieren in het midden van het tropische oerwoud in de buurt, zorgen voor een unieke ervaring tijdens uw verblijf in dit hotel.

3. Dreams Las Mareas Costa Rica

Dreams Las Mareas Costa Rica

Dreams Las Mareas Costa Rica ligt vlak aan het strand en is omgeven door prachtig begroeide bergen en een stukje jungle. U vindt er onder andere Preferred Club Junior Suites Tropical View en geniet tijdens uw verblijf van talloze voordelen.

Wat ons bevalt :
Tijdens uw verblijf in dit hotel ontspant u helemaal aan het nabijgelegen strand Playa El Jobo. Daarbij kunt u kiezen voor een all-inclusive verblijf om zorgeloos op vakantie te gaan.

Ons praktische advies voor Costa Rica

Hieronder vindt u wat meer praktische info voor een geslaagde reis naar Costa Rica :

Welke valuta te gebruiken ?

De officiële munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon (CRC), hoewel prijzen in toeristische gelegenheden vaak weergegeven worden in dollar. Banken als de Banco Nacional en BAC San José bieden u de kans om plaatselijk geld af te halen in de meeste veelbezochte steden.

Vakantie in Costa Rica

Welke taal wordt er gesproken in Costa Rica ?

Spaans is de officiële taal van Costa Rica. In de meeste toeristische plekken kunt u zich ook redden in het Engels, hoewel heel wat inwoners van steden en dorpen enkel hun moedertaal spreken.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reis naar Costa Rica