Beste reis naar Brazilië - Voyage Privé

Beste reis naar Brazilië


Sommaire

Reis naar Brazilië

Brazilië is een prachtig Zuid-Amerikaans land dat uitpakt met een enorm aanbod aan culturele en natuurlijke highlights. Van torenhoge watervallen tot bruisende steden als Copacabana, de subtiele aanwezigheid van Nederlandse invloeden en natuurlijk prachtige zandstranden, er valt meer dan genoeg te ontdekken en te beleven tijdens uw reis naar Brazilië. Bij Voyage Privé geven we u dan ook graag handig reisadvies en informatie over onze beste hotels.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Brazilië

1. Cristo Redentor

Cristo Redentor

Cristo Redentor is een waar wereldwonder in de grote, Zuid-Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het gaat om een 38 meter hoog stenen beeld van Jezus of Christus de Verlosser, op een wel 710 meter hoge berg. Het werd gebouwd in 1931 en kijkt uit op de stad.

2. De Iguaçu-watervallen

De Iguaçu-watervallen

Deze watervallen liggen op de grens tussen Argentinië en Brazilië en behoren niet zonder reden tot de zeven natuurwonderen van de moderne wereld. Iguaçu betekent in de Guaraní-taal 'Groot Water' en dat is alvast een gepaste benaming. Het water stroomt immers over een breedte van bijna drie kilometer via 270 watervallen naar beneden in de Panará-rivier, met een totaal volume van 6,5 miljoen liter water per seconde.

3. Salvador de Bahia

Salvador de Bahia

Salvador de Bahia was de eerste hoofdstad van Brazilië ten tijde van de Portugese kolonisering en ligt aan de oostkust van het land. De stad groeide sterk tijdens de 16e eeuw, mede door de bloeiende economie. U vindt heel wat overblijfselen van deze periode in Salvador de Bahia, waaronder het Largo Pelourinho plein, met zijn gekleurde huizen en geplaveide straatjes.

4. Het Amazonegebied

Het Amazonegebied

In het Amazonegebied is de echte natuurliefhebber ongetwijfeld op zijn plaats. De jungle is zo groot als Australië en huisvest de tweede langste rivier ter wereld : de Amazone-rivier, die wel 6.575 meter lang is. Daarbij is het de thuisbasis van meer dan 100 miljoen soorten insecten. Het grootste deel van het oerwoud ligt in het noorden van het land en is gemakkelijk te bereiken vanaf de stad Manaus. Onderneem een boottocht over het water of ga op avontuur uit door de dichte begroeiing van deze ongerepte long van de aarde.

5. Sao Paulo

Met zijn ruim twaalf miljoen inwoners is Sao Paulo de grootste agglomeratie van het hele zuidelijke halfrond. Door het hart van de stad loopt de Avenida Paulista, die omringd wordt door enorme wolkenkrabbers en gebouwen van bekende bedrijven. Interessant om te weten is dat er op zondag geen auto's mogen rijden, dus dan is het ideale moment voor een bezoek. Smul er van de heerlijkste Braziliaanse specialiteiten, geniet van de straatmuziek en neem een kijkje in een van de Capoeira-dansscholen, die regelmatig optredens geven.

Wanneer reist u best naar Brazilië ?

Brazilië is het hele jaar door een aangename reisbestemming, maar dat hangt natuurlijk vooral af van welke regio u bezoekt. Wilt u de ongerepte natuur ontdekken in dit prachtige Zuid-Amerikaanse land ? Ga dan van juni tot oktober, want dan is het Amazonegebied op z'n mooist. Voor een echte strandvakantie raden we een reis naar Brazilië aan van september tot en met maart.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Brazilië

reis naar Brazilië

Brazilië kent een uitgebreid aanbod aan accommodaties in alle mogelijke comfortklassen. Houd er rekening mee dat u iets meer betaalt voor een hotel in grote steden, zoals Sao Paulo en Rio de Janeiro. Daarnaast liggen de prijzen doorgaans wat hoger op en bij erg toeristische plaatsen.

Een slaapplek vinden is op zich geen uitdaging, maar doe het wel tijdig. We raden aan om te reserveren tijdens het hoogseizoen, want dan is het zomer in dit land. Aan de kust zitten de meeste hotels het hele jaar door relatief vol, maar toch vindt u normaal gezien altijd enkele goede aanbiedingen voor het weekend.

U kunt overnachten in talloze luxueuze hotels in de buurt van badplaatsen, toeristische bezienswaardigheden en in het centrum van grote steden. Daarnaast bestaan er ook verschillende opties in het binnenland, voor wie een echte junglevakantie wil beleven.

De Top 3 beste Voyage Privé hotels in Brazilië

1. Hotel Casa Marques Santa Teresa

Hotel Casa Marques Santa Teresa

Dit hotel biedt een adembenemend en panoramisch uitzicht op de stad Rio de Janeiro, een van de grootste metropolen ter wereld.

Wat ons bevalt :

Hotel Casa Marques Santa Teresa beschikt over een overloopzwembad, perfect voor een frisse duik en een paradijselijke uitstraling. U kiest daarbij uit twee kamertypes, altijd inclusief ontbijt.

Ontdek dit hotel

2. Hotel Vila Galé Marés

Hotel Vila Galé Marés

Dit hotel ligt pal aan een wit zandstrand en staat dus garant voor een rustige vakantie. Aan de andere kant pakt Hotel Vila Galé Marés ook uit met een breed aanbod aan activiteiten en animatie.

Wat ons bevalt :

U geniet van een zorgeloze all-inclusiveformule tijdens uw vakantie. De nabijheid van Salvador Bahia, een bruisende stad top slechts 45 minuten rijden, maakt het nog beter.

Ontdek dit hotel

3. Privérondreis in Rio, langs de Iguaçu Watervallen in 7 nachten

Privérondreis in Rio, langs de Iguaçu Watervallen in 7 nachten

Tijdens deze rondreis ontdekt u de befaamde Iguaçu-watervallen en de stad Rio de Janeiro. Uw reis begint in Cidade Maravilhosa, waar u gezellig door de straatjes kuiert en de iconische Suikerbroodberg bezoekt.

Wat ons bevalt :

Vooral het uitzicht dat u heeft vanaf de Watervallen van Iguaca, die tot het UNESCO-Werelderfgoed behoren, maakt deze rondreis de moeite waard. Een comfortabele en elegant ingerichte hotelkamer zorgt dan weer voor de nodige ontspanning.

Ontdek dit hotel

Ons praktische advies voor Brazilië

Hieronder vindt u een aantal handige tips voor een onvergetelijke reis naar Brazilië :

Welke valuta gebruikt men in Brazilië ?

In Brazilië is de officiële valuta de real (meervoud reales), die sinds 1994 dient als vervanging van de cruzeiro. Een real bestaat uit 100 centavo's. Interessant om te weten is dat de allereerste officiële munt de Nederlandse gulden was, aangezien dit land initieel een Nederlandse kolonie was.

Is er een tijdsverschil tussen Nederland of België en Brazilië ?

Reizen naar Brazilië

Het is in Brazilië drie tot vijf uur later dan in Nederland en België, afhankelijk van waar u precies verblijft. Zo is het tijdens de Nederlandse wintertijd in Rio de Janeiro drie uur vroeger dan in West-Europa.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Beste reis naar Brazilië