Bali Reizen - Voyage Privé

Onze aanbiedingen

Bali Reizen


Sommaire

Bali behoort tot de populairste, tropische reisbestemmingen van deze tijd en dat is niet verwonderlijk. Het land heeft heel wat te bieden op het vlak van natuur, cultuur en gastronomie. Dankzij de unieke ligging in Indonesië heeft het naam gemaakt als een van de meest bezochte eilanden bij toeristen van over de hele wereld. Bent u op zoek naar een prachtige reisbestemming voor uw volgende vakantie ? Dan mag Bali vast en zeker niet op uw lijstje ontbreken !

De mooiste bezienswaardigheden in Bali

1. De watertempel van Pura Tirta Empul

Deze watertempel dankt zijn naam aan een heilige waterbron. Zelfs vandaag worden er nog helende krachten toegewezen aan het water dat er stroomt, maar het is ook gewoon een prachtig gebouw om te ontdekken. Het grote voordeel is dat zowel toeristen als hindoes er hun zorgen en zonden weg mogen spoelen !

2. De rijstvelden van Jatiluwih

In Bali vindt u indrukwekkende rijstvelden, waaronder die van Jatiluwih. Deze behoren tot de mooiste van het land en dat is te danken aan de prachtige wandelroutes die u er vindt. Fenomenale vergezichten terwijl u bent omringd door hoge, majestueuze bergen en groene bossen, dat maakt het plaatje helemaal compleet.

3. De tempel van Pura Luhur Batukaru

Pura Luhur Batukaru is een tempel die ten zuiden van de berg Batukaru ligt en die gebouwd werd om kwade geesten van het eiland weg te houden. Vandaag is het nog steeds een heilige plek voor de hindoes, het is dan ook niet toegankelijk voor toeristen. Wel kunt u er de natuur ontdekken.

4. De tempel van Pura Tanah Lot

Tempels zijn er natuurlijk genoeg op Bali, maar deze is écht de moeite waard. Deze tempel werd gebouwd op een rots, net voor de westkust van Bali. Het is alleen bereikbaar bij laagtij en bovendien ontspringt er onder de tempel een zoetwaterbron.

5. Margarana Memorial Park

Dit park vormt een herinnering en eerbetoon aan de onafhankelijkheidsstrijd die de Indonesiërs hebben gevoerd. Het monument verwijst naar de gebeurtenissen in de jaren veertig. Tegenwoordig kunt u er door de prachtige, groene tuinen wandelen en meer te weten komen over de geschiedenis van Indonesië.

6. Pura Besakih

De Pura Besakih of de Moedertempel is een prachtig bouwwerk, gebouwd op de hellingen van de nog steeds actieve vulkaan Agung. Tijdens een van de laatste uitbarstingen in 1963 stroomde alle lava mooi om de tempel heen en dat wordt door de lokale bevolking beschouwd als een teken van de goden.

7. Double Six Beach

Voor een tropische strandvakantie is Double Six Beach de plek bij uitstek. Het strand ligt bij het dorpje Seminyak en biedt de ideale opportuniteit om helemaal te ontspannen. U kunt er zonnen, snorkelen en 's avonds genieten van de vele restaurants en bars.

8. Banyumala Twin Waterfalls

Ten slotte behoren ook de watervallen van Banyumala Twin tot de mooiste bezienswaardigheden van Bali. De watervallen liggen verborgen in een prachtig natuurgebied en u kunt het enkel bereiken na een lange wandeling door het woud.

De beste hotels tijdens uw reis naar Bali

1. Petit Hotel Bali

Vanuit het Petit Hotel Bali ontdekt u het Eiland van de Goden met een unieke, natuurlijke en weelderige vegetatie. Het dorpje Kedewatan vormt de ideale uitvalsbasis voor een verblijf bij Jimbaran Beach. De combinatie van de traditionele architectuur én een modern comfort maakt het tot een aanrader.

2. Hotel Amarterra Villas Bali Nusa Dua

Hotel Amarterra garandeert een luxeverblijf in Bali. U kunt er genieten van het mooiste strand van deze regio. Het hotel beschikt over alles wat u nodig heeft : van een exotische bar tot een uitgebreide spa met alle mogelijke behandelingen.

3. Hotel Leaf Jimbaran Bali Luxurious Villa Retreat

Dit hotel is een must voor reizigers die graag genieten van een uitgebreide spa. U verblijft in een chique villa met een privézwembad, zodat u nog meer geniet van uw reis met familie of vrienden. Bovendien biedt het nabijgelegen strand tal van surf- en ontspanningsmogelijkheden !

4. Hotel Conrad

Ook Hotel Conrad is de moeite waard. Dit hotel is ideaal voor gezinnen, ligt nabij de kust en bevindt zich op slechts vijf minuten rijden van leuke restaurantjes. Ten slotte kunt u er genieten van een prachtige wandeling door een van de vele rijstvelden in de buurt.

5. Hotel Indigo Bali Beach Seminyak

Ook dit hotel biedt u als toerist alle mogelijke comfort. Zo geniet u van een typisch Balinees avondmaal, helemaal gemaakt op basis van lokale, traditionele ingrediënten. Ook de spa, waar u zich in de watten laat leggen tijdens een massage of een andere behandeling, is de moeite waard.

De mening van Voyage Privé over reizen naar Bali

Bali is zonder twijfel een van de mooiste eilanden van Indonesië. Het hoort dan ook thuis op het lijstje met de beste toeristische bestemmingen ter wereld. Als u op zoek bent naar een eiland dat een rijke cultuur en geschiedenis heeft, maar dat tegelijkertijd ook op het vlak van natuur en gastronomie alles biedt, dan is reizen naar Bali een must.

Praktische informatie over reizen naar Bali

Hoe is het weer in Bali ?

Bali laat zich kenmerken door een écht regenwoudklimaat, bestaande uit een droge en een natte periode. Vanaf oktober tot april vindt het regenseizoen plaats. Van september tot april is het er zo goed als droog. Dat is dan ook de beste periode om naar Bali te reizen. Of toch als u ten volle van het strand en de natuur wilt genieten.

Wat is het tijdsverschil ?

Bali valt in de tijdzone UTC +8, en dat zorgt voor een tijdverschil van 7 uur met Brussel. Tijdens de zomertijd is het op Bali 6 uur later dan in Brussel.

Met welke munteenheid betaalt men in Bali ?

Bali is een onderdeel van Indonesië. Net als elders in Indonesië betaalt men in Bali met de Indonesische roepia.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reisen Bali