Culinaire Tour door Sri Lanka - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de culinaire hoogtepunten van Sri Lanka tijdens deze verrassende tour 
  • U bezoekt ook de belangrijkste culturele en natuurlijke hoogtepunten van dit prachtige land
  • Enkele unieke ervaringen wachten tijdens een kookdemonstratie, een bezoek aan de Geragama Tea Factory en de Millennium Elephant Foundation
  • En ook... U verblijft in stijlvolle en comfortabele accommodatie die met veel zorg door ons werd uitgekozen en eindigt aan het strand in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa

Welkom in... Sri Lanka

Met een overheerlijke keuken, een fascinerende cultuur, rijke geschiedenis en prachtige natuur, heeft Sri Lanka alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Tijdens deze tour ontdekt u de hoogtepunten van het culturele, historische en spirituele erfgoed van het land, terwijl u door de weelderige theeplantages en in mist gehulde bergen rijdt.

We nemen u ook mee naar bruisende steden, kleurrijke markten en idyllische stranden. Op elke bestemming ontdekt u de plaatselijke specialiteiten zoals curry, kleefrijst, verse zeevruchten zoals garnalen en krab en overheerlijke desserts. U leert zelf om enkele gerechten uit de gevarieerde keuken klaar te maken en krijgt de kans om op zoek te gaan naar de perfecte souvenirs. Na een tour van 5 nachten, kiest u zelf of u 5, 7 of 9 nachten aan het strand doorbrengt.
Maak u klaar om de culinaire geheimen van Sri Lanka te ontdekken!

Reisbeschrijving

De volgende opties voor uw reis zijn mogelijk:
- 10 nachten: 2 nachten in de Cinnamon Lodge Habarana, 2 nachten in Hotel Cinnamon Citadel Kandy, 1 nacht in Hotel OZO Colombo en 5 nachten in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa
- 12 nachten: 2 nachten in de Cinnamon Lodge Habarana, 2 nachten in Hotel Cinnamon Citadel Kandy, 1 nacht in Hotel OZO Colombo en 7 nachten in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa
14 nachten: 2 nachten in de Cinnamon Lodge Habarana, 2 nachten in Hotel Cinnamon Citadel Kandy, 1 nacht in Hotel OZO Colombo en 9 nachten in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa

Dag 1: Luchthaven - Habarana
Bij uw aankomst op de Colombo International Airport wordt u opgewacht door een gids/chauffeur die u in een voertuig met airconditioning naar uw hotel in Habarana zal brengen (geschatte reistijd: 4 tot 4,5 uur). De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht en gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Diner en overnachting in de Cinnamon Lodge Habarana of gelijkwaardig.

Dag 2: Dambulla - Sigiriya - Dambulla
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Sigiriya voor een bezoek aan het Sigiriya Rock Fortress, boven op een rots midden in de natuur (geschatte reistijd: 20 minuten). Na het beklimmen van de 1200 trappen krijgt u een prachtig uitzicht op de omgeving. Bewonder de fresco's op de rotsen van deze bijzondere plek, die ook wel het achtste wereldwonder genoemd wordt. Het complex werd gebouwd door Koning Kasyapa in de vijfde eeuw en werd meer dan 18 jaar gebruikt als koninklijke citadel. Dankzij de status als UNESCO werelderfgoed, is de site met zijn prachtige tuinen weer in ere hersteld.

Vervolgens gaat u richting het Tropical Village restaurant voor een kookdemonstratie op een traditionele boerderij in Kamatha (geschatte reistijd: 20 minuten). Hier geniet u van een demonstratie door de chef en maakt u een tour in en rond het restaurant, waar u niet alleen de authentieke manier van groenten telen ontdekt, maar ook proeft van een traditionele lunch. Vervolgens is het tijd om zelf aan de slag te gaan tijdens uw eerst kookles waar u leert om een visgerecht klaar te maken. Bij uw terugkeer naar het hotel heeft u vrije tijd om gebruik te maken van de schitterende faciliteiten.

Diner en overnachting Cinnamon Lodge Habarana of gelijkwaardig.
Dag 3: Dambulla - Gouden Tempel van Dambulla - Matale - Kandy
Na het ontbijt in het hotel gaat het richting de Gouden Tempel van Dambulla (geschatte reistijd: 20 minuten). Deze tempel ligt in een grottencomplex waar koning Valagambahu beschutting zocht voor de vijandige troepen in de eerste eeuw voor Christus. Het tempelcomplex is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten en hindoes van over de hele wereld. In het klooster zijn schitterende muurschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud die het leven van Boeddha vertellen. Verder zijn er ook 157 Boeddhabeelden te bewonderen, waaronder een 15 meter lange liggend Boeddha, en tal van kleurrijke fresco's op de muren en het plafond, samen het grootste beschilderde oppervlak ter wereld.

Vervolgens is het tijd om richting Kandy te vertrekken (geschatte reistijd: 1 tot 1,5 uur), onderweg houdt u nog halte bij de Luckgrove Spice Garden in Matale voor de lunch. Deze stad is vooral bekend om zijn batik producten, één van de belangrijkste exportproducten van het land. U krijgt de kans om batikfabrieken en galerijen te bezoeken en komt meer te weten over de productie van heerlijk geurende kruiden, een ander belangrijk exportproduct. De meeste kruiden worden door de locals in hun eigen tuinen gekweekt en worden niet enkel gebruikt in de keuken, maar ook als medicijn en in de cosmetica. Bij aankomst in Kandy kunt u de rest van de dag relaxen en gebruik maken van de faciliteiten in het hotel.

Diner en overnachting in Hotel Cinnamon Citadel Kandy of gelijkwaardig.
Dag 4: Kandy
Na het ontbijt in het hotel bezoekt u de Geragama Tea Factory (geschatte reistijd: 40 minuten tot een uur). Thee is één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka en geen enkele tour door het land is compleet zonder het bezoek aan een theeplantage. Toen Sri Lanka een Britse kolonie was (van 1815 tot 1948), werden theeplanten geïntroduceerd in de hoop om een lucratieve exportindustrie op te starten. Al snel ontdekte men dat de combinatie tussen de vruchtbare grond en het klimaat op het eiland perfect was voor de productie van kwaliteitsvolle thee - lekker van smaak en met unieke toetsen - en werd Ceylon thee (de naam van Sri Lanka onder het Britse bewind) populair over de hele wereld.

Vervolgens bezoekt u Kirinda Walauwa (geschatte reistijd: 40 minuten tot 1 uur) voor een kookdemonstratie en lunch. Dit oude herenhuis is meer dan 200 jaar oud en gelegen in het stadje Gampola, zo'n 16 km buiten Kandy. In deze prachtige vallei treft u een domein van 12 acres waar tal van kruiden, groenten, fruit en palmbomen groeien, met de bergen en rijstvelden op de achtergrond.

In Kandy zelf gaat u op verkenning in de oude stad en natuurlijk staat een bezoek aan de 'Tempel van de Tand' op het programma. Hier zou volgens de legende een echte tand van Boeddha bewaard worden. Kies voor een optionele boottocht op het meer dat omringd wordt door glooiende heuvels en ontdek de levendige markt vlakbij, waar plaatselijke verkopers een waaier aan producten aan de man brengen en u de authentieke sfeer kunt opsnuiven. Bij uw terugkeer naar het hotel heeft u tijd om uit te blazen na een dag vol ontdekkingen. 

Diner en overnachting in Hotel Cinnamon Citadel Kandy of gelijkwaardig.
Dag 5: Kandy - Pinnawala - Colombo
Na het ontbijt vertrekt u richting de hoofdstad Colombo. Onderweg stopt u bij het Pinnawala Millennium Elephant Foundation  (geschatte reistijd: 1,5 tot 2 uur) - een plaatselijk initiatief dat gesticht werd in 1999 waar jonge olifanten die hun habitat verloren zijn of medische problemen hebben, onderdak en verzorging vinden. Millennium Elephant Foundation is de perfecte plek om deze majestueuze dieren van dichtbij te ontmoeten in een veilige en natuurlijke omgeving, terwijl u meer te weten komt over de fantastische Aziatische olifant.

Inbegrepen:
- Een persoonlijke gids tijdens de hele tour
- Een wandeling met een olifant door het park met observatie van het gedrag en uitleg over het leven van de Sri Lankaanse olifanten
- Het baden van de olifant in de rivier
- Een optionele douche naast een olifant
- Gratis toegang en een tour van de 
Maximus Elephant Dung Paper Factory

Na deze onvergetelijke ervaring neemt  u de lunch in het Pinnalanda restaurant en gaat het verder naar Colombo (geschatte reistijd: 2,5 tot 3 uur). 
Bij aankomst in de hoofdstad kunt u uitrusten in het hotel, gevolgd door een tour door de stad met een tuk-tuk (vertrek rond 16u). De tour omvat:
- De Kovil Tempel (zondag tot vrijdag) of de plaatselijke markt (zaterdag)
- 2nd Cross Street en Main Street
- Bezoek aan een Juice Bar voor een vers vruchtensapje
- Het Dutch Hospital Shopping Precinct
- Ceylon thee bij zonsondergang
- Eieren met kokos sambol, dal en curry
- Bezoek aan de
 Gangarama tempel
- Proeverij van plaatselijk streetfood (duivelse kip, rundsvlees, roti, rijst,...)
- Onafhankelijkheidsplein en wandeling door de arcade
- Buffelyoghurt met suikerstroop 

Overnachting in het Hotel OZO Colombo of gelijkwaardig.
Dag 6: Colombo - Weligama (Chilaw)
Na het ontbijt vertrekt u richting de idyllische stranden van het land voor een ontspannende afsluiter van deze reis.

Diner en overnachting in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 7 - 10, 12 of 14: Weligama (Chilaw)
U profiteert van een dagelijks ontbijt in het hotel en kunt de rest van de dag zelf kiezen hoe u uw tijd doorbrengt. Of u nu heerlijk wilt relaxen op het strand, aan de rand van het zwembad, u in de watten laat leggen in de spa of op verkenning gaat in de omgeving, hier kan het allemaal!

Diners en overnachtingen in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 11, 13 of 15: Weligama - Luchthaven
Na een laatste ontbijt in Sri Lanka, gaat het weer naar de luchthaven in Colombo (geschatte reistijd: 2 tot 2,5 uur) voor uw terugvlucht. Met een koffer vol onvergetelijke herinneringen keert u huiswaarts. 

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Cinnamon Lodge Habarana 5* - 2 nachten in een Superior Kamer

De Cinnamon Lodge Habarana is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Op een domein van 27 acres met weelderige bossen, meer dan 1700 bomen en fascinerende fauna en flora, ontdekt u een plek waar al uw zintuigen geprikkeld worden en waar u helemaal kunt wegdromen.

Het vriendelijke personeel en het team van ervaren chefs doen er elke dag alles aan om uw vakantie onvergetelijk te maken. In het restaurant worden typische Sri Lankaanse kruiden en gerechten gecombineerd met internationale invloeden. De stijlvolle kamers in chalet-stijl zijn geïnspireerd op het Ritigala klooster uit de zesde eeuw en bieden elk hedendaags comfort dat u nodig heeft voor een onvergetelijk verblijf.

Hotel Cinnamon Citadel Kandy 4* - 2 nachten in een Sleep Kamer

In dit fantastische hotel wordt u wakker met een pittoresk uitzicht op de rivier en de in mist gehulde bergen op de achtergrond. U verblijft midden in de weelderige heuvels rond Kandy aan de Mahaweli rivier, een rustige locatie vlak bij het centrum van één van de belangrijkste steden van het land.

De luxueuze faciliteiten, panoramische uitzichten, persoonlijke benadering en heerlijke gastronomie zorgen voor een magisch verblijf. Maak een wandeling in de natuur, kies voor een boottochtje op de rivier en kom tot rust in uw moderne kamer. Dit is genieten!

Hotel OZO Colombo 4* - 1 nacht in een Sleep Kamer

Modern, charmant, verrassend en persoonlijk... Welkom in het Hotel OZO Colombo, een fantastische accommodatie in de hoofdstad! Vanuit uw gezellige kamer heeft u een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan of de Marine Drive en de moderne inrichting combineert een hedendaags design met typische Sri Lankaanse elementen.

In de ON14 Rooftop Lounge proeft van plaatselijke gerechten met heerlijke kruiden en creatieve toetsen. Elke ochtend geniet u van een stevig ontbijt zodat u voldoende krachten opdoet voor de rest van de dag. De moderne technologie, de comfortabele bedden en de fantastische faciliteiten... Een nacht in dit hotel is een waar plezier!

Weligama Bay Marriott Resort & Spa 4*

5, 7 of 9 nachten in een Superior Ocean View Kamer

Aan de spectaculaire baai van Weligama vindt u het Weligama Bay Marriott Resort & Spa 5*. Dit is de ideale plek om al uw zorgen te vergeten en uw batterijen weer helemaal op te laden. Ontdek de schitterende faciliteiten en de luxueuze inrichting die moderniteit perfect combineert met authenticiteit. Bovendien heeft u vanuit het hotel zicht op zee!

Een heerlijke maaltijd in het buffetrestaurant? Of toch liever een à la carte menu met streekgerechten? U kiest het zelf! Behalve op het paradijselijke strand, komt u ook tot rust in de spa of aan de rand van het prachtige zwembad. Uw strandverblijf in Sri Lanka wordt er eentje om nooit te vergeten!
Uw ruime (46 m²) en luxueuze kamer is een oase van rust, gezelligheid en elegantie waar een heerlijke nachtrust gegarandeerd is na een dag onder de zon. U zult gecharmeerd zijn door de stijlvolle inrichting in warme kleuren en de moderne faciliteiten. Vanaf het balkon bewondert u het prachtige uitzicht op de Indische Oceaan, de beste manier om een dag op deze paradijselijke bestemming te beginnen! Andere faciliteiten bestaan uit een kingsize bed, airconditioning en een marmeren badkamer.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind
of
Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Tijdens uw verblijf in Habarana en Kandy geniet u van het halfpension om de plaatselijke keuken te ontdekken en u culinair in de watten te laten leggen na een dag vol fantastische ervaringen. In de hoofdstad Colombo begint de ochtend met een lekker ontbijt om u voldoende energie te geven voor uw avonturen in de stad. Tijdens uw strandverblijf in Chilaw, proeft u van de overheerlijke gastronomie in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa dankzij het inbegrepen halfpension. 

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Privé culinaire tour door Sri Lanka
- 2 nachten in de Cinnamon Lodge Habarana in een Superior Kamer op basis van halfpension
- 2 nachten in het Hotel Cinnamon Citadel Kandy in een Sleep Kamer op basis van halfpension
- 1 nacht in het Hotel  OZO Colombo in een Sleep Kamer met ontbijt
- 5, 7 of 9 nachten in het Weligama Bay Marriott Resort & Spa in een Superior Ocean View Kamer op basis van halfpension
- Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Maaltijden volgens het programma
- Privétransport in een voertuig met airconditioning met een Engelstalige gids/chauffeur tijdens de tour
- Tours en bezoeken volgens het programma
- Entreeprijzen voor het Sigiriya Rock Fortress, Gouden Tempel van Dambulla, Tempel van de Tand en de Millennium Elephant Foundation in Pinnawala
-Alle plaatselijke belastingen geldig op het moment van de boeking

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Niet vermelde bezoeken en excursies
- Entreeprijzen en gidsen tijdens de vrije tijd
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief privétransfers.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Culinaire Tour door Sri Lanka