Rondreis van 10 nachten door de Balkan - Balkan - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de bekendste steden van de Balkanlanden met Dubrovnik, Zagreb, Belgrado en Sarajevo
  • Bewonder de uitzonderlijke landschappen, bergen en valleien
  • Laat u betoveren door de sprookjesachtige sfeer en unieke cultuur
  • Logeer onderweg in comfortabele en zorgvuldig uitgekozen hotels

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Uw reisprogramma

Van bergen tot valleien, langs historische steden en idyllische meren ... Deze rondreis van 10 nachten laat u een uitzonderlijke combinatie van cultuur, natuur en geschiedenis zien in de Balkanlanden. U komt op sprookjesachtige plekken waarvan u niet wist dat ze bestonden, en wordt ondergedompeld in het rijke verleden van deze bijzondere regio.

 

Uw programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Aankomst in Zagreb

Dag 2: Zagreb - Bled

Dag 3: Bled - Ljubljana - Plitvice

Dag 4: Plitvice - Zadar - Split

Dag 5: Split - Dubrovnik

Dag 6: Dubrovnik

Dag 7: Dubrovnik - Mostar - Sarajevo

Dag 8: Sarajevo - Belgrado

Dag 9: Belgrado - Novi Sad - Osijek / Vukovar

Dag 10: Osijek / Vukovar - Zagreb

Dag 11: Zagreb - Vertrek

Uw reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Zagreb (Woensdag)

Aankomst op de luchthaven van Zagreb en transfer naar het hotel. De rest van de dag bent u vrij om bij te komen van de vlucht en het hotel en de omgeving al eens te verkennen.

 

Diner en overnachting in het hotel in Zagreb.

 

DAG 2: ZAGREB – BLED (DONDERDAG)

Deze ochtend profiteert u van een sightseeing tour in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië en een plek vol geschiedenis. Breng een bezoek aan het versterkte stadsdeel, het historische centrum, de Sint-Marcuskerk met z'n indrukwekkende dak, de kathedraal, het Nationaal Theater en de universiteit.

 

Naast de weelderig versierde façades, barokke kerken en smalle straatjes, ziet u ook veel groene ruimtes en gezellige terrasjes waar toeristen en locals een drankje nemen.

 

Na de middag is het tijd om richting Bled te vertrekken, een klein stadje in de Julische Alpen waar u als het ware een sprookje binnenstapt. Prachtige natuur met de bergen en bossen op de achtergrond, met een smaragdgroen gletsjermeer, een eiland in het midden van het meer met een kerkje erop, een kasteel op de kliffen met een adembenemend uitzicht ... En dat alles aangevuld met de traditionele Bled roomtaart. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit wordt beschouwd als een de mooiste bergstadjes, bekend om z'n milde klimaat en helende water.

 

Diner en overnachting in Bled of omgeving.

 

DAG 3: BLED – LJUBLJANA – PLITVICE (VRIJDAG)

Vanochtend vertrekt u naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië waar u profiteert van een tour met gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U bezoekt de openlucht markt, de drie bruggen, het barokke stadhuis en de Robba-fontein.

 

Na dit onvergetelijke bezoek zet u de reis verder naar het Nationaal park Plitvicemeren, een Unesco Werelderfgoed site. Hier ontdekt u de natuurpracht van de 16 kristalheldere meren en 92 spectaculaire watervallen. Wandel over de houten paden met schitterend uitzichten bij elke stap en achter iedere hoek. Dit gebied wordt omringd door dicht bossen en heeft een bijzondere, serene sfeer.

 

Diner en overnachting in de regio van Plitvice.

Dag 4: PLITVICE – ZADAR – SPLIT (zaterdag)

's Morgens vertrek richting Zadar, waar u profiteert van een sightseeing tour met gids. Wandel door het Romeinse Forum uit de eerste eeuw voor Christus, langs de St. Donatus kerk uit de negende eeuw en nog tal van historische pareltjes.

 

Vervolgens vertrekt u richting Split. Uw gids in deze Kroatische stad vertelt u alle geheimen over het Unesco Paleis van Diocletianus en z'n kelders. U zult verbaasd zijn door dit weelderige bouwwerk vol marmer, kolommen en indrukwekkende versieringen. Vandaag is het het kloppende hart van de stad met muziek, bars en cafés.

 

Diner en overnachting in Split

 

DAG 5: SPLIT – DUBROVNIK (ZONDAG)

Na het ontbijt zet u koers richting Dubrovnik, de meest iconische stad van Kroatië. Of u hier nu voor het eerst op bezoek komt of u er al eerder bent geweest, Dubrovnik blijft verbazen! Dompel uzelf onder in de geschiedenis in de oude stad met marmeren straatjes, barokke gebouwen en de Adriatische Zee op de achtergrond. U profiteert van een sightseeing tour in de "Parel van de Adriatische Zee" en z'n kathedraal.

 

Diner en overnachting in Dubrovnik.

 

DAG 6: DUBROVNIK (MAANDAG)

Vrije dag om zelf op verkenning te gaan in de stad.

 

Optionele excursie naar Montenegro (met bijbetaling):

Vanuit Dubrovnik kunt u makkelijk een bezoek brengen aan het nog ongerepte Montenegro. De Unesco Werelderfgoed Baai van Kotor, het stijlvolle stadje aan zee Budva, en de prachtige stad Kotor hebben allemaal een uitzonderlijke aantrekkingskracht.

 

U profiteert van vrije tijd om Kotor en Budva te ontdekken op uw eigen tempo en neemt de ferry over de Baai van Kotor op weg terug naar Dubrovnik.

 

Diner en overnachting in Dubrovnik.

DAG 8: DUBROVNIK – MOSTAR – SARAJEVO

Deze ochtend vertrekt u naar Mostar, de stad van de bruggen. Oriëntatiewandeling met uw reisbegeleider en vrij tijd.

 

Sarajevo is de volgende halte, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Dit is een van meest interessante historische steden van Europa en de plek waar het Westelijke en Oostelijke Romeinse Rijk scheidden. Het is eveneens hier dat het orthodoxe oosten, Ottomaanse zuiden katholieke westen elkaar ontmoetten. Het is zowel een symbool voor historische turbulentie als een hoop voor vrede. U geniet van een sightseeing tour in Sarajevo.

 

Diner en overnachting in Sarajevo.

 

DAG 8: SARAJEVO – BELGRADO (WOENSDAG)

Vandaag vertrekt u naar Belgrado, de hoofdstad van Servië. Onderweg houdt u eventjes halte in Zvornik, een charmant stadje het noordoosten van Bosnië aan de Drina rivier.

 

Belgrado zelf is gelegen aan de plek waar de Sava rivier zicht bij de Donau voegt. Maak een wandeling door de charmante straatjes over pittoreske pleinen en historische monumenten. Er zijn ook tal van parken, fonteinen en archeologische sites te vinden. U profiteert van een tour met gids om al dat moois te ontdekken. En ook de zonsondergang mag u niet missen!

 

Diner en overnachting in Belgrado.

Dag 9: Belgrado - NOVI SAD – OSIJEK/VUKOVAR (donderdag)

Vanochtend vertrekt u naar Novid Sad, de tweede grootste stad van Servië, prachtig gelegen aan de Donau. Bovendien ligt Novi Sad aan een van de belangrijkste kruispunten van het continent, als een multiculturele commerciële en historische stad. De talrijke culturele bezienswaardigheden moeten niet onderdoen voor degenen van grotere en bekendere steden.

 

Breng een bezoek aan het indrukwekkende fort aan de rivieroever, ontdek de verschillende kerken uit verschillende tijdperken en wandel door de charmante voetgangerszone richting tal van musea en kunstgalerijen. Een plaatselijke gids laat u alle must-sees zien.

 

Hierna zet u koers richting Ilok waar u kunt genieten van een wijnproeverij in een van de bekende Kroatische wijnkelders “IločkiPodrumi”, gevolgd door een traditionele lunch.

 

Onderweg naar Osijek, houdt u nog even halte in Vukovar, de grootste rivierhaven van het land, gelegen bij de samenvloeiing van de Vuka rivier en de Donau. Deze stad is ook een symbool voor de onafhankelijkheidsstrijd van Kroatië, omdat ze werd opgebouwd uit de assen van de oorlog in de jaren 90.

 

Overnachting in Osijek of Vukovar.

 

DAG 10: OSIJEK/VUKOVAR – ZAGREB (VRIJDAG)

Deze ochtend start met een stadstour in Osijek, een fascinerende stad in Slavonië, een platte regio van Kroatië rijk aan rivieren, vlaktes, mais- en zonnebloemvelden en met een overheerlijke keuken. Osijek zelf ligt aan de oevers van de Drava rivier en barst van de barokke gebouwen en open ruimtes. Vlak buiten de stad liggen de meest vruchtbare streken van het land. Uw stadstour neemt u mee naar de kathedraal en de Tvrdja (het oude fort) Old Fort). 

 

Wanneer u vervolgens de reis verder zet naar Djakovo, zijn de twee stenen torens van de kathedraal het eerste wat u zal opvallen bij het naderen van de stad. Na een korte halte gaat het terug richting Zagreb waar u het Ethno Village Stara Kapela bezoekt voor de traditionele lunch (exclusief drankjes). 

 

Overnachting in Zagreb.

 

DAG 11: ZAGREB - VERTREK (ZATERDAG)

Na een laatste ontbijt profiteert u van een transfer van het hotel naar de luchthaven van Zagreb voor uw vlucht huiswaarts.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken

De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

Uw accommodatie

Just for you
Onderhandeld voor jou:
  • Standaard Kamer in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
  • Halfpension (exclusief drankjes)
  • Bezoeken en excursies volgens het programma: sightseeing tour in Dubrovnik, Sarajevo, Belgrado, Novi Sad, Osijek, Zagreb; dagexcursie naar Korčula
  • Lunch inbegrepen in Ilok en StaraKapela
  • Wijnproeverij in Ilok
  • Toegang tot het Etno Village StaraKapela

Uw hotels

Maximale kamercapaciteit

Tijdens deze rondreis logeert u in een Standaard Kamer in de volgende hotels:

- Zagreb: Hotel Astoria 4* (of gelijkwaardig)

- Bled/Ljubljana: Hotel Kompas 4* (of gelijkwaardig)

- Plitvice regio: Hotel Jezero 3* (of gelijkwaardig)

- Split: Hotel Cvita 4* (of gelijkwaardig)

- Dubrovnik: Hotel Valamar 4* (of gelijkwaardig)

- Sarajevo: Colors In 4* (of gelijkwaardig)

- Belgrado: Hotel Zira 4* (of gelijkwaardig)

- Osijek: Hotel Osijek 4* (of gelijkwaardig)

 

Als de vermelde hotels niet beschikbaar zijn, worden ze vervangen door een ander hotel van gelijkwaardige categorie. 

 

Gerust op rondreis

Voor een zorgeloos verblijf geniet u van een onthaal in alle rust. De hotels respecteren de geldende gezondheidsmaatregelen om uw veiligheid en welzijn te garanderen. Voor gedetailleerde en de meest actuele informatie raadpleegt u de website van ieder hotel.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde infrastructuren voor activiteiten in het teken van cultuur, vrije tijd en welzijn en buitenzwembaden gesloten kunnen zijn of de toegang kan worden beperkt. We raden aan om twee dagen voor uw aankomst contact op te nemen met het hotel of het bureau voor toerisme.

Uw pension

U profiteert van het inbegrepen halfpension (exclusief drankjes), waarbij u elke dag start met een lekker ontbijt in het hotel. Bij terugkeer van de avonturen van de dag, staat er een gezellig diner op u te wachten. Bovendien profiteert u van een inbegrepen lunch op dag 7 en 8, en een wijnproeverij in Ilok.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde restaurants gesloten kunnen zijn, het aantal plaatsen beperkt kan zijn en van de buffetvorm kan worden afgeweken. Houd er rekening mee dat u in bepaalde landen het EU Digitaal Corona Certificaat dient te tonen om toegang te krijgen tot de horecagelegenheden. 

Uw reis

Uw vluchten

 

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Gerust op reis We hebben voor u de beste maatschappijen geselecteerd, zodat u gerust op reis gaat in deze bijzondere tijden.

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

Uw transfers

De luchthaventransfers zijn inclusief voor alle aanbiedingen.

Zowel de transfers van de luchthaven naar het hotel en terug, als alle transfers tussen de verschillende bestemmingen zijn inbegrepen voor alle aanbiedingen.

Uw bestemmingen

Welkom in ... Zagreb!

Ontdek de prachtige Kroatische hoofdstad met een uitzonderlijke ligging op het kruispunt van de wegen naar de Adriatische Kust. Zagreb omvat cultuur, design, architectuur en gastronomie en is daarmee de ideale bestemming voor een citytrip.  een levendig buitenleven. Zijn onmiskenbare astro-Hongaarse flair zal u volledig in vervoering brengen.
 
Bewonder de magie van Gorjni Grad, de bovenstad, op een heuvel en met geplaveide straatjes. De benedenstad, met zijn Oostenrijks-Hongaarse en art-nouveaustijl, is ook absoluut een bezoek waard. Laat u verrassen door de combinatie van natuur en cultuur in deze stad die zowel rustgevend als bruisend kan zijn. Ontdek het zelf!

Welkom in ... Dubrovnik!

De Unesco Werelderfgoedsite van het oude centrum van Dubrovnik wordt omgeven door stadsmuren die tussen de dertiende en zestiende eeuw gebouwd werden. Wandel rond de versterkte muren, bewonder het panorama over de stad en de Adriatische Zee en ga vervolgens terug in de tijd met een stadstour door de nauwe straatjes van de oude stad.

 

De stad betovert u met haar culturele en historische schatten, mooie stranden en eilandjes voor kust, knappe landschappen en een gevarieerde gastronomie.

 

Verken ook de moderne delen van Dubrovnik, zoals Lapad Bay, met boeiende cafés, restaurants en winkeltjes. Kies verder voor wijnproeverijen, paardrijden in Konavle Valley, een vispicknick op de Elafieten of breng een bezoekje aan Montenegro, Mostar of Medugorje. Sluit uw verblijf af met een rit met de kabelbaan die u naar de top van de Srđ brengt, een berg die u een prachtig uitzicht op de hele stad biedt.

Bled

Het indrukwekkende meer van Bled is een van de populairste toeristische bestemmingen van Slovenië. Met zijn kristalheldere water, groene bossen, kasteel en kerkje heeft de plaats een romantische ziel als geen ander. Het is een betoverende plek waar vroeger Oostenrijks-Hongaarse aristocraten woonden.

Meer details over de rondreis

Alle praktische informatie over de rondreis:
De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Huisdieren zijn niet toegestaan.
Er zijn ter plaatse geen belastingen te betalen.

 

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden.

 

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

Inbegrepen in de prijs:

- Standaard Kamer in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)

- Halfpension (exclusief drankjes)

- Lunch inbegrepen op dag 7 en 8 in Ilok en StaraKapela

- Bezoeken en excursies volgens het programma: sightseeing tour in Dubrovnik, Sarajevo, Belgrado, Novi Sad, Osijek, Zagreb; dagexcursie naar Korčula

- Wijnproeverij in Ilok

- Toegang tot het Etno Village StaraKapela

- Transfers in een voertuig met airconditioning van Elite Travel volgens het programma, met chauffeur en tourbegeleider

- Luchthaventransfers inbegrepen op de dag van aankomst en vertrek

 

Niet inbegrepen in de prijs:

- Niet vermelde maaltijden en drankjes

- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen

- Optionele excursies

- Persoonlijke uitgaven en fooien

- Visumkosten

- Verzekeringen (optioneel)

- Alle andere, niet vermelde diensten

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat alle vermelde informatie kan wijzigen omwille van de huidige gezondheidssituatie.

Wij vragen u daarom om twee dagen voor uw vertrek contact op te nemen met het hotel zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt ook de FAQ raadplegen voor de meestgestelde vragen over deze situatie.

 

Opgelet: Voor bestemmingen waar bezoekers in quarantaine moeten bij terugkomst is geen annulering mogelijk.


We raden u aan om regelmatig de huidige richtlijnen, regels en het reisadvies na te kijken via onderstaande links:


https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen


https://www.info-coronavirus.be/nl/

 https://reopen.europa.eu/nl/

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis van 10 nachten door de Balkan