Avontuur in de sneeuw in Finland - Helsinki - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de adembenemende winter met besneeuwde bossen, ijzige meren en frisse lucht
  • Begin met een bezoek aan Helsinki, de charmante havenstad bekend om zijn designgebouwen
  • Reis daarna naar Kemi, waar u in het grootste sneeuwkasteel ter wereld verblijft
  • Logeer in comfortabele en goed gelegen accommodatie met dagelijks ontbijt

Welkom in... Finland

Finland is een zeldzaam paradijs in het noordelijkste deel van de wereld, waar u een uniek perspectief en een glimp van het dagelijkse leven zult krijgen. Ontdek een land waar er ongeveer voor elke twee mensen een sauna is, waar 10% van het land uit meren bestaat en waar iedere winter sneeuw uit de lucht valt als diamanten.

Helsinki
Een bruisende stad gelegen tussen bossen, meren, moerassen en rivieren. Helsinki is een verleidelijke en levendige plek met grote neoklassieke bouwwerken, pasteltinten, brede lanen en een vriendelijke bevolking. De natuur is alomtegenwoordig in de Finse hoofdstad waar u ook geweldig kunt shoppen of genieten van heerlijke gebakjes.

Bezoek de pleinen en kathedralen en de legendarische eigentijdse designscène. De gastronomische kant van de stad bloeit ook, met een aanbod aan culinaire restaurants die lokale gerechten serveren. Ontdek de charmante sfeer van deze stad en geniet van de bijzondere omgeving.
Kemi
Kemi is de thuisbasis van het grootste sneeuwkasteel ter wereld (één van uw accommodaties tijdens deze reis!) en een plek die de winter aangenaam, leuk en verrassend maakt. Elk jaar wordt het beroemde sneeuwkasteel herbouwd en opnieuw ontworpen, een traditie die ondertussen meer dan tien jaar oud is. En als u geluk heeft, kunt u het fameuze noorderlicht hier ervaren!

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Helsinki
Dag 2: Helsinki - Kemi
Dag 3: Kemi
Dag 4: Kemi
Dag 5: Kemi - Vertrek

Ontdek bossen bedekt met een dikke laag sneeuw, bevroren meren, prachtige uitzichten en bijzondere natuurfenomenen zoals het noorderlicht tijdens deze onvergetelijke rondreis van 5 dagen.

Dag 1: Aankomst in Helsinki
Aankomst in Helsinki en transfer naar uw hotel, het Scandic Park Helsinki. De hoofdstad van Finland is een levendige kuststad met mooie eilanden en grote groene parken. Het ritme van de stad is rustig en tegelijkertijd verfrissend actief met restaurants en nachtclubs. Breng deze dag in alle rust door of kies voor een optionele activiteit die u ter plaatse kunt boeken.

Overnachting in het hotel Scandic Park Helsinki.
Dag 2: Helsinki - Trein naar Kemi
Geniet van een vrije dag om Helsinki op uw eigen tempo te ontdekken of kies voor een excursie. 's Avonds gaat u naar het treinstation om op de nachttrein te stappen die u naar het noorden, naar Kemi brengt.

Overnachting in de VR nachttrein van Helsinki naar Kemi.

Dag 3: Kemi
Bij aankomst in Kemi wacht uw transfer naar een bijzondere accommodatie, de Seaside Glass Villas. Hier geniet u van een prachtig uitzicht op de Bay of Bothnia. Deze villa's met een kleine keuken en badkamer zijn een uitstekende keuze voor degenen die optimaal willen genieten van de arctische vrijheid. 

De villa's liggen in het prachtige SnowCastle gebied, dat omringd wordt door de zee die in de wintermaanden bevriest. Ervaar de natuurlijke omgeving en geniet van directe toegang tot de bevroren zee met mogelijkheden tot verschillende winteractiviteiten. De villa's zijn een gezellige plek om te genieten van de ongelooflijke lichtshow van de natuur, het noorderlicht, van eind augustus tot april.

Overnachting in Seaside Glass Villas.

Dag 4: Kemi
Vandaag verandert u van hotel en gaat het naar het fanstastische SnowCastle. Zuivere witte muren van sneeuw omringen dit gigantische SnowCastle, geheel gebouwd uit sneeuw en ijs van zeewater. Het kunstwerk van ijs en sneeuw ligt direct aan zee in de buurt van het stadscentrum! Het SnowHotel, dat deel uitmaakt van het SnowCastle, heeft unieke, prachtig ingerichte ruimtes en zorgt voor een ervaring als geen andere. Een welkomstverrassing, een warm alcoholisch drankje, een SnowHotel-diploma en een Noorderlicht-alarm zijn inbegrepen.

Overnachting in het SnowHotel.

Dag 5: Vertrek
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kemi voor uw terugreis.

Uw hotels

U verblijft in de volgende hotels met dagelijks ontbijt. Tijdens uw treinreis is er geen pension inbegrepen.

Scandic Park Helsinki 4*, Helsinki - Standaard Kamer, 1 nacht
Scandic Park Helsinki ligt aan een prachtige baai en op 650 meter van Finlandia Hall. Het is een onderdeel van de Scandic hotelketen, bekend om zijn uitstekende gastvrijheid en minimaal design. U verblijft in een Standaard Kamer inclusief ontbijt, waar u kunt genieten van comfortabele voorzieningen zoals een verwarmde badkamervloer.

Profiteer van het binnenzwembad en de sauna, boek een massage of een spa-behandeling of duik in de jacuzzi op het dakterras. Het restaurant serveert gerechten gebaseerd op biologische ingrediënten.
VR Nachttrein van Helsinki naar Kemi - Privécompartiment, 1 nacht
Stap aan boord van de nachttrein en overnacht in een privécompartiment als u van Helsinki naar Kemi reist. Een restaurantwagon is van vroeg in de ochtend tot laat in de avond geopend. Kijk naar de zonsopgang terwijl u geniet van uw eerste koffie. Uw privécompartiment beschikt over een bagageruimte, een stopcontact en een aangenaam bed voor een gegarandeerde comfortabele reis naar Kemi.
Seaside Glass Villas, Kemi - Standaard Kamer, 1 nacht
Begin de dag met uitzicht op de eindeloze bevroren zee wanneer u in de Seaside Glass Villas verblijft. Uw Seafront Premium Villa beschikt over een kleine keuken en een slaapkamer en u geniet 's morgens van een goed ontbijt. Er is gratis wifi en verwarming beschikbaar om ervoor te zorgen dat u comfortabel verblijft en kunt genieten van de ruige natuur van het Arctische gebied.

Opmerking: Tussen 01/12/2018 en 19/01/2019 kunt u 2 nachten doorbrengen in de villa omdat het SnowHotel tijdens deze periode gesloten zou kunnen zijn.
SnowHotel, Kemi - Standaard Kamer, 1 nacht
Een verblijf in het SnowHotel is een unieke ervaring. Het grootste sneeuwkasteel ter wereld wordt elk jaar opnieuw opgebouwd volgens een nieuw ontwerp. U verblijft in een Standaard Kamer met een lekker ontbijt en geniet van een welkomstverrassing, een warm alcoholvrij drankje en een sneeuwdiploma ter herdenking van uw verblijf.

Ervaar een maaltijd rond glinsterende ijstafels bekleed met rendierbont. Er is een Noorderlicht-alarm zodat u het mooiste verschijnsel van Finland niet zult missen: de dansende, kleurrijke lichten aan de zwarte nachtelijke hemel.

Opmerking: tussen 01/12/2018 en 19/01/2019 kan het SnowHotel gesloten zijn.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Let op: we behouden ons het recht om de hotels in Helsinki te vervangen door andere hotels van vergelijkbare of betere standaard. We behouden ook het recht om de volgorde van de overnachtingen in het SnowHotel en de Seaside Glass Villas om te wisselen.

Details over de rondreis:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Check-in: 15.00u
- Check-out: 12.00u

Inbegrepen in de prijs:
- 1 nacht in een Standaard Kamer in het hotel Scandic Park Helsinki
- 1 nacht in een Seafront Premium Villa in de Seaside Glass Villas in Kemi
- 1 nacht in een Standaard Kamer in het Snow Hotel in Kemi
- Dagelijks ontbijt
- Welkomstverrassing
- Nachttrein van Helsinki naar Kemi
- Groepstransfers van en naar het treinstation
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken  
- Speciale verzoeken tijdens de maaltijden
- Extra activiteiten (ter plaatse bij te boeken)
- Entreeprijzen, bezoeken en excursies tijdens de vrije tijd
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Verzekeringen (optioneel)
- Toeslag voor feestdagen  

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Alle transfers zijn inclusief. De afstand tussen de luchthaven van Helsinki en het hotel Scandic Park Helsinki bedraagt 18.9 km. De afstand van het SnowHotel naar de luchthaven in Kemi bedraagt 141 km.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Avontuur in de sneeuw in Finland