Reizen naar Kenia - Voyage Privé

Reizen naar Kenia


Sommaire

Reizen naar Kenia

Kenia behoort tot de meest paradijselijke reisbestemmingen van Afrika en daar komt u tijdens een reis gauw zelf achter. Van de azuurblauwe zee tot een enorm aanbod aan nationale natuurparken, witte zandstranden en zowel een ontwikkelde als een traditionele cultuur, dit land heeft heel wat in petto. Als u daarbij ook nog eens een hotel boekt via Voyage Privé, kunt u zeker zijn van een onvergetelijk verblijf met uw partner, gezin of vrienden.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Kenia

1. Diani Beach

Diani Beach is het populairste strand van Kenia en ligt zo'n 30 kilometer zuidwaarts van Mombasa, de hoofdstad van het land. Vooral de kleurrijke koraalriffen en de nabijheid van talloze luxe resorts maken deze badplaats de moeite waard.

2. Kisite-Mpunguti Marine National Park

Dit natuurpark ligt op de grens met Tanzania en valt vooral op door de grote watermassa waar het zich rond bevindt. U geniet er van een dagje snorkelen, duiken of zwemmen en ontspannen op een van de vele stranden, waar dolfijnen zich vaak laten zien.

3. Nairobi

De Keniaanse hoofdstad is dan weer een must-see als u zich graag onderdompelt in de unieke samensmelting van de traditionele Keniaanse manier van leven en een ontwikkelde cultuur. Daarnaast zorgen het Karen Bixlen Museum en talloze andere bezienswaardigheden voor voldoende vermaak.

4. Masai Dorpjes

In Kenia wonen de zogenaamde Masai, traditionele nomaden die u tijdens een geplande excursie in een van de vele dorpjes kunt volgen om meer te weten te komen over het reilen en zeilen van hun dagelijkse leven.

5. Lake Victoria

Ten slotte hoort ook een bezoek aan Lake Victoria, het grootste meer van Afrika dat grotendeels in Oeganda ligt, op uw lijstje met activiteiten. Het is trouwens zo groot dat het helemaal tot aan Kenia reikt en qua oppervlakte overeenkomt met Ierland. Onmisbaar voor natuurliefhebbers die een reis naar Afrika ondernemen.

Wanneer reist u best naar Kenia ?

De beste periode om naar Kenia te reizen is tussen juni tot half oktober, aangezien de temperaturen er dan iets minder hoog liggen en er weinig regen valt. De warme, droge periode vanaf eind december tot eind februari is aan de andere kant ook aangenaam.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Kenia

In Kenia vindt u talloze verblijfsmogelijkheden, van luxe hotels van internationale aanbieders tot traditionele safari lodges. Als u een iets lager budget heeft, overnacht u zelfs gemakkelijk in een compleet safari camp met tenten. Aan de oostkust van het land bevinden zich de meeste toeristische plaatsen en dus ook heel wat luxe resorts. Hetzelfde geldt voor de grote steden van Kenia, zoals Nairobi.

Houd er rekening mee dat overnachten in Kenia het duurst is tijdens de droge periodes van januari tot maart en van juni tot oktober. Natuurlijk geniet u dan wel van heerlijke temperaturen. Zin in een iets goedkopere reis ? Kies dan voor een verblijf in het laagseizoen van oktober tot december of maart tot juni, aangezien de prijzen dan een stuk lager liggen.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Kenia

1. Hotel Swahili Beach Resort 5* & Safari

Hotel Swahili Beach Resort

Dit hotel ligt aan Diani Beach in het zuiden van Kenia en is ingericht volgens de architecturale stijlen van Afrika, India, Zanzibar en Arabië.

Wat ons bevalt :

Hotel Swahili Beach Resort beschikt over een eigen spa, maar u trekt ook op avontuur uit in de streek tijdens een georganiseerde nachtsafari.

2. Severin Sea Lodge 4* & Optionele safari

Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge is de perfecte uitvalsbasis als u tijdens uw reis naar Kenia de pracht van de plaatselijke fauna en flora wilt ontdekken.

Wat ons bevalt :

Het hotel is uiterst rustig gelegen en dus de perfecte verblijfplaats voor een vakantie aan traag tempo. Ook kunt u er uw favoriete watersport beoefenen aan de kust en u geniet elke dag van een heerlijk ontbijt.

3. Pinewood Beach Resort 4* & Safari

Pinewood Beach Resort

Deze verblijfsplaats aan de kustlijn van Kenia beschikt over alle nodige moderne faciliteiten, waaronder een spa. Ook de ongerepte stranden van de Indische Oceaan maken deze streek de moeite waard.

Wat ons bevalt :

Tijdens een georganiseerde safari komt u in nauw contact met de vele wilde dieren van Afrika, dankzij de nabijheid van wel drie nationale parken. Daarbij geniet u van het beste comfort in een van de moderne lodges, midden in de natuur.

4. Safari & Strandverblijf in Kenia

Safari & Strandverblijf in Kenia

Tijdens dit Safari & Strandverblijf in Kenia ervaart u beide kanten van dit prachtige land : de adembenemend kustlijn en het indrukwekkende wildlife. Aan het einde van uw reis geniet u van het comfort van het Baobab Beach Resort met een all-inclusiveformule.

Wat ons bevalt :

Het Masai Mara natuurreservaat ligt op slechts een steenworp van dit hotel, dat uit traditionele en avontuurlijke tenten bestaat en een prachtig uitzicht biedt op de omliggende natuur.

5. Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4*

Neptune Paradise Beach Resort & Spa

Neptune Paradise Beach Resort ligt aan een van de mooiste stranden ter wereld en biedt toegang tot verschillende restaurants en bars met een uitgebreide menukaart.

Wat ons bevalt :

Zowel de spa als de mogelijkheid om watersport te beoefenen maken een vakantie in dit hotel een goed idee. Ook snuift u de rijke tradities van Kenia helemaal op tijdens uw verblijf.

Ons praktische advies voor een reis naar Kenia

Hieronder vindt u wat handige info voor uw reis naar Kenia :

De beste souvenirs uit Kenia

Tot de populairste souvenirs uit Kenia behoren onder andere Masai-juwelen, die bestaan uit kleine, kleurrijke bolletjes en op traditionele wijze worden gemaakt. Ze staan symbool voor schoonheid en liefde en zijn verkrijgbaar in de vorm van halskettingen en armbanden. Ook koffie, dat op grote schaal in Kenia verbouwd wordt, is het meenemen waard.

Vakantie in Kenia

Welke valuta te gebruiken in Kenia ?

In Kenia is de officiële munteenheid Keniaanse shilling, maar in toeristische gelegenheden zoals lodges kunt u ook terecht met de euro of Amerikaanse dollar. Ten slotte vindt u in Kenia op veel plaatsen geldautomaten.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Kenia