Reizen naar Afrika - Voyage Privé

Reizen naar Afrika


Sommaire

Reizen naar Afrika

Afrika is een adembenemend en fascinerend werelddeel, dat zich perfect leent voor een langere vakantie boordevol avontuur met het gezin of vrienden. U vindt er talloze prachtige natuurgebieden, compleet verschillende culturen en monumenten die getuigen van een rijke geschiedenis. Van woestijn tot jungle, savanne, eeuwenoude stammen en moderne steden, een reis naar Afrika staat garant voor een waar avontuur. Kiest u daarbij voor een Voyage Privé hotel als uitvalsbasis ? Dan wordt uw verblijf natuurlijk nog beter.

De Top 5 lokale bezienswaardigheden in Afrika

1. Algerije

In Algerije, een land in het noorden van Afrika, toont zich de unieke combinatie zowel Romeinse als rasechte Afrikaanse invloeden in de architectuur en cultuur. Ook de samenkomst van de Sahara, het imposante Atlasgebergte en de Middellandse Zee maken dit land een uitstekende kandidaat voor een reis.

2. Angola

Angola is dan weer perfect als u graag een avontuur beleeft tijdens uw reis naar Afrika. Zowel de uitgestrekte natuurgebieden als de plaatselijke bevolking zijn het bezoeken waard. Angola is daarbij een land dat steeds toeristischer wordt, wat te zien is aan de grote nationale parken en talloze andere bezienswaardigheden.

3. Botswana

Botswana

In Botswana vindt u het wereldbekende Okavango-delta, de ideale locatie voor een avontuurlijke safari. De Okavango-rivier stroomt door het hele land en ontspringt in feite in Angola. Een rondreis door Botswana is onvergetelijk, zeker als u een tussenstop neemt in de Kalahari-woestijn.

4. De Kilimanjaro

Kilimanjaro

Deze indrukwekkende berg van 5.895 meter hoog is de allerhoogste van Afrika en ligt in Tanzania bij de grens met Kenia. Zelfs in een warm land als dit blijven de bergtoppen van de Kilimanjaro altijd besneeuwd.

5. De piramides van Gizeh

piramides van Gizeh

Een reis naar Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan de befaamde piramides, waaronder die van Gizeh en Cheops. Deze laatste is de enige van alle klassieke wereldwonderen die nog overeind staat.

Wanneer reist u best naar Afrika ?

Afrika is vooral erg mooi in het najaar, van september tot oktober, en het najaar, van maart tot april of mei. Natuurlijk is het een erg groot werelddeel, waardoor het klimaat, het aantal zonuren en de temperaturen drastisch variëren. Tijdens augustus en september is het vooral de flora van Afrika die heel wat toeristen aantrekt, terwijl september en oktober dan weer perfect zijn als u graag wilde dieren spot tijdens uw vakantie in Afrika.

Zo vindt u de beste verblijfplaats in Afrika

Er bestaan talloze manieren om te overnachten in Afrika, waaronder natuurlijk luxehotels, zoals die bij Voyage Privé. U vindt heel wat hotels met zwembad of lodges die over al het nodige moderne comfort beschikken. In veel gevallen is de prijs van uw verblijf inbegrepen, bijvoorbeeld als u kiest voor een volledige reis.

Houd bij de zoektocht naar een hotel rekening met de aanwezigheid van bezienswaardigheden, maar ook knooppunten met grotere steden. Besef daarbij dat de prijs voor een hotel of ander soort verblijfplaats in Afrika sterk varieert naargelang het land, seizoen en het type verblijf.

De Top 5 beste Voyage Privé hotels in Afrika

1. Rondreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika

Tijdens deze rondreis in Zuid-Afrika ontdekt u een adembenemende natuurpracht en smult u van de heerlijkste Zuid-Afrikaanse wijnen.

Wat ons bevalt :

Dit verblijf en rondreis brengen u in contact met de enorme Blyde River Canyon, maar ook de befaamde Big Five (de buffel, de olifant, de leeuw, het luipaard en de neushoorn) van Afrika.

Ontdek deze reis


2. Anantara Bazaruto Island Resort 4* met optionele safari in Zuid-Afrika

Anantara Bazaruto Island Resort

Het Anantara Bazaruto Resort in Mozambique ligt op het eiland Bazaruto en beschikt over een eigen spa, waar u geniet van een deugddoende massage.

Wat ons bevalt :

Tijdens uw vakantie ontdekt u de architecturale en natuurlijke schatten van het land en het bekende Kruger Park.

Ontdek deze reis


3. Lindiwe Safari Lodge

Lindiwe Safari Lodge

In dit hotel geniet u van het comfort van schitterende kamers in het hart van een groot natuurreservaat. Ook onderneemt u een avontuurlijke safari, waarbij u de plaatselijke fauna en flora ontdekt.

Wat ons bevalt :

In dit hotel in Zuid-Afrika bent u bovenal zeker van een enorme variatie op het vlak van activiteiten, natuur en cultuur.

Ontdek het hotel


4. Kairaba Beach Hotel

Kairaba Beach Hotel

Het Kairaba Beach Hotel ligt vlak bij het Bijilo Nationaal Park van Gambia en pakt uit met prachtige kamers en een grote, tropische tuin.

Wat ons bevalt :

Het hotel biedt toegang tot meerdere restaurants voor een culinaire verwenning. Daarbij profiteert u van inbegrepen excursies om in contact te komen met de vele culturele en natuurlijke parels van de streek.

Ontdek het hotel


5. Hotel Royam 4* met inbegrepen excursies

Hotel Royam

Hotel Royam ligt aan een prachtig zandstrand en omvat verschillende bungalows in traditionele Afrikaanse stijl. Toch bent u zeker van het beste comfort.

Wat ons bevalt :

Tijdens uw verblijf in dit hotel neemt u deel aan niet minder dan drie excursies, stuk voor stuk onvergetelijke avonturen. Ook bezoekt u vrijblijvend een plaatselijk dorpje met een solidariteitsproject van een internationale vrouwenvereniging.

Ontdek het hotel


Ons praktische advies voor Afrika

Hieronder vindt u wat meer praktische info voor een complete reis naar Afrika :

Welke valuta te gebruiken in Afrika ?

Afrika is een groot werelddeel en de verschillende landen hebben dan ook elk hun eigen valuta. Zo zijn er de Algerijnse dinar, de Burundese Frank, de Egyptische pond en de Keniase shilling. In Zuid-Afrika, het meest ontwikkelde gedeelte van Afrika, is de geldige munteenheid de Rand. Een Rand bestaat uit 100 cent. In grote steden in Zuid-Afrika, zoals Bloemfontein en Kaapstad, haalt u net als in Europa gemakkelijk geld af en betaalt u probleemloos met Bancontact.

Hoe lang verblijft u best in Afrika ?

Juist door zijn enorme omvang is Afrika de ideale reisbestemming voor een langere reis van twee of drie weken. Houd er rekening mee dat Nederlandse paspoortbezitters maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika kunnen verblijven zonder visum.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Reizen naar Afrika