Groepsreis: De parels van Zuid-IJsland - IJsland - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

 • Prolonger l'évasion en optant pour une ou deux nuits supplémentaires à Reykjavik et visiter la ville en toute liberté
 • Ontmoet de walvissen en beleef een onvergetelijk moment
 • Kies voor een verblijf in 3* of 4* etablissementen, warm en comfortabel, speciaal voor u geselecteerd
 • Verleng uw reis door te kiezen voor een of twee extra nachten in Reykjavik en bezoek de stad op eigen gelegenheid

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Uw reisprogramma

Ontdek de betoverende lanschappen van Ijsland met zijn ongeëvenaarde charme en diversiteit. Begin uw verblijf aan de kust, in het hart van de hoofdstad Reykjavik, voordat u de wildernis, de majestueuze watervallen en de vulkanische reliëfs verkent.

 

Uw reisprogramma:

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Dag 2: Bezoek aan Reykjavik, walvissen spotten en Sky Lagoon

Dag 3: Westman Eilanden

Dag 4: Zuidkust en lavashow

Dag 5: Landmannalaugar en microbrouwerij

Dag 6: Vertrek

 

U hebt ook de mogelijkheid om uw reis te verlengen door een of twee extra nachten in Reykjavík door te brengen, aan het begin en/of het einde van uw verblijf.

 

We laten het aan u over hoe lang u wilt blijven:

6 nachten: 1 nacht in Reykjavík + rondreis van 5 nachten

6 nachten: rondreis van 5 nachten+ 1 nacht in Reykjavík

7 nachten: 1 nacht in Reykjavík + rondreis van 5 nachten + 1 nacht in Reykjavík

Uw reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

Transfer per Flybus van de luchthaven van Keflavik naar uw accommodatie in Reykjavik, waar u de IJslandse hoofdstad op eigen gelegenheid kunt verkennen als de tijd het toelaat.

 

Overnachting in het hotel.

 

DAG 2: BEZOEK AAN REYKJAVIK, WALVISSEN SPOTTEN EN SKY LAGOON

Om 9.00 uur ontmoet u uw gids, die u de hoogtepunten van de spannende hoofdstad van IJsland laat zien. Geniet van de geschiedenis van de stad vanaf het begin van de IJslandse kolonisatie tot nu.

 

Stop bij de Hallgrímskirkja-kerk en wandel door de universiteitswijk, het Nordic House en het Nationaal Museum. In het centrum ziet u het stadhuis, dat uitsteekt in het meertje van Tjörnin. Vlakbij zijn de Lutherse kathedraal en het Parlement. U kunt ook langs de haven varen om vissersboten van verschillende grootte, walvisjagers en walvistoeristen te zien.

 

Reykjavík heeft veel openbare kunstwerken, voornamelijk beeldhouwwerken. U krijgt ook de gelegenheid om de Harpan (Harp) concert/conferentiezaal te zien, gebouwd aan de noordelijke waterkant van het stadscentrum, waarvan het ontwerp zorgt voor een opvallend lichtspel met de oceaan.

 

In de middag kunt u genieten van een onvergetelijke ervaring. Tijdens een whale-watching cruise (3 uur) komt u dicht bij dolfijnen, bultruggen, orka's, blauwe vinvissen en dwergvinvissen. Bezoek dan de tentoonstelling "Whales of Iceland", met levensgrote walvismodellen en een virtual reality ervaring.

 

De Sky Lagoon is IJslands laatste geothermische spa, waar de oceaan de hemel ontmoet. Dompel uzelf onder in het warme, verjongende water van een oase nabij het centrum van Reykjavík en geniet van deze authentieke en opmerkelijke plek door middel van een onvergetelijke en inspirerende spa-ervaring.


Overnachting in het hotel.

Dag 3: Westman Eilanden

Maak een reis naar de Westman Eilanden! Na een korte boottocht verkent u (per bus of te voet) het dorp Heimaey en dit bijzondere eiland. De vulkaanuitbarsting van 1973 wordt ongetwijfeld beschouwd als de grootste natuurramp in de recente geschiedenis van IJsland. Verken de vogelkliffen en wandel rond de vulkaankrater. U bezoekt het "Pompeii van het Noorden" en hebt 's middags de vrijheid om Heimaey op uw eigen tempo te verkennen. Terugkeer naar het vasteland voor 2 nachten in Zuid-IJsland.

 

Overnachting in het hotel.

 

Dag 4: Zuidkust en lavashow

Uw eerste stop van de dag is de hoge maar smalle Seljalandsfoss waterval, die over de bergen stort en waar u een glibberig, nat pad kunt volgen vlak achter de watervallen.

 

Bezoek dan Skógafoss. Met een hoogte van 60 meter is het een van de indrukwekkendste watervallen van het land. Vlakbij ligt het prachtige Skógar Folk Museum met zijn grashuizen. Passeer de Mýrdalsjökull-gletsjers en de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan.

 

Bekijk in het dorp Vík de verbazingwekkende lavashow van IJsland, de enige tentoonstelling ter wereld waar je veilig een echte lavastroom kunt meemaken! Door lava te smelten en over ijs te gieten in een kamer vol mensen, kun je de lava zien stromen, horen stromen en de hitte ervan voelen.

 

Wandel langs het zwarte lavastrand en de vogelkliffen van Reynisfjara en bekijk indrukwekkende basaltzuilen en rotsformaties. In de middag stopt u bij de Sólheimajökull gletsjertong, waar u kunt deelnemen aan een optionele wandeling, een informatieve en gemakkelijke wandeling over de gletsjer.

 

Overnachting in het hotel.

Dag 5: Landmannalaugar en microbrouwerij

Vandaag neemt u een onverharde weg naar Landmannalaugar, een oase in de dorre hooglanden omgeven door rhyolietbergen. Het hoogtepunt is een 90 minuten durende rondwandeling naar Brenninsteinsalda, de regenboogberg van IJsland, waar u sissende zwavelbronnen en hete bronnen kunt zien.


Na een picknick lunch heeft u vrije tijd om te genieten van een ontspannende duik in de natuurlijke geothermische stroom. Maak vervolgens een korte stop bij de prachtige Hjálparfoss waterval, omgeven door bijzondere basalt rotsformaties. Bezoek ten slotte Ölvisholt, een microbrouwerij op een oude zuivelboerderij ten zuiden van Reykjavík. U krijgt een inleiding in de geschiedenis van de brouwerij, het brouwproces en natuurlijk krijgt u de gelegenheid om IJslands bier te proeven.

 

Overnachting in het hotel.

 

DAG 6: VERTREK

Transfer per Flybus van uw accommodatie in Reykjavik naar de luchthaven van Keflavik. 

 

Indien u kiest voor de voor- en / of naverlenging verblijft u 1 of 2 extra nachten in Reykjavik waar u vrije tijd heeft om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. 

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken

De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

Uw accommodatie

Just for you
Speciaal voor u:
 • Accommodatie in 3* of 4* hotels overeenkomstig het programma (afhankelijk van uw keuze)
 • Ontbijt
 • 1 x lunch (exclusief drankjes)
 • Engelssprekende gids / chauffeur overeenkomstig het programma
 • 1 x excursie walvisspotten met gids
 • 1 x toegang tot de "Whales of Iceland" tentoonstelling
 • 1 x toegang tot de Sky Lagoon geothermische spa (inclusief de huur van een handdoek)
 • 1 x ferry naar de Westman Islands en terug
 • 1 x toegang tot de Eldheimar tentoonstelling
 • 1 x toegang tot de lavashow
 • 1 x toegang tot het Skógasafn Folk museum
 • 1 x transfer in een highland voertuig naar Landmannalaugar en terug
 • 1 x bierproeverij en rondleiding in de Ölvisholt microbrewery

Uw hotels

Maximale kamercapaciteit

Tijdens uw reis heeft u de keuze om in 3* of 4* hotels te verblijven.

 

Uw 3* hotels:

Reykjavik: Fosshotel Baron (of gelijkwaardig)

Zuid-IJsland: Hella Hotel (of gelijkwaardig)

 

Uw 4* hotels:

Reykjavik: Fosshotel Reykjavik (of gelijkwaardig)

Zuid-IJsland: Stracta Hotel (of gelijkwaardig)

 

Gerust op vakantie in Ijsland
Voor een zorgeloos verblijf geniet u van een onthaal in alle rust. De hotels respecteren de geldende gezondheidsmaatregelen om uw veiligheid en welzijn te garanderen.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde infrastructuren voor activiteiten in het teken van cultuur, vrije tijd en welzijn en buitenzwembaden gesloten kunnen zijn of de toegang kan worden beperkt. We raden aan om twee dagen voor uw aankomst contact op te nemen met het hotel of het bureau voor toerisme.

Uw pension

Begin uw dagen vol frisse energie dankzij het inbegrepen ontbijt.

 

Houd er rekening mee dat, naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie, bepaalde restaurants gesloten kunnen zijn, het aantal plaatsen beperkt kan zijn en van de buffetvorm kan worden afgeweken. Houd er rekening mee dat u in bepaalde landen het EU Digitaal Corona Certificaat dient te tonen om toegang te krijgen tot de horecagelegenheden. We raden u sterk aan om twee dagen voor uw aankomst contact op te nemen met het hotel voor meer informatie.

Uw reis

Uw vluchten

 

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Gerust op reis

We hebben voor u de beste maatschappijen geselecteerd, zodat u gerust op reis gaat in deze bijzondere tijden.

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

Uw transfers

De luchthaventransfers zijn inclusief voor alle aanbiedingen.

Uw bestemming

Welkom in ... IJsland

Ervaar de sensatie van betoverende en mysterieuze landschappen.

 

Met verhalen en legenden over bergtrollen en vlakten van Vikingen, is IJsland een heel bijzonder land. Met uw ogen wijd open gaat u op weg om de prachtige schatten te ontdekken.

Sneeuwscooteren naar de gletsjers, op jacht naar het noorderlicht tijdens de lange winternachten, huskysafari's door het ongerepte landschap, een welkome duik in de Blue Lagoon, ... Laat u betoveren door de duizenden mogelijkheden van dit land van vuur en ijs!

 

Reykjavik, de hoofdstad, zal het ideale vertrekpunt zijn om dit unieke land te ontdekken. Volg bijvoorbeeld de beroemde route: de Golden Circle.

Meer details over de rondreis

Alle praktische informatie over de rondreis:
De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Huisdieren zijn niet toegestaan.
De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken

De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

Inbegrepen in de prijs:

- Accommodatie in 3* of 4* hotels overeenkomstig het programma (afhankelijk van uw keuze)

- Ontbijt

- 1 x lunch (exclusief drankjes)

- Engelssprekende gids / chauffeur overeenkomstig het programma

- 1 x excursie walvisspotten met gids

- 1 x toegang tot de "Whales of Iceland" tentoonstelling

- 1 x toegang tot de Sky Lagoon geothermische spa (inclusief de huur van een handdoek)

- 1 x ferry naar de Westman Islands en terug

- 1 x toegang tot de Eldheimar tentoonstelling

- 1 x toegang tot de lavashow

- 1 x toegang tot het Skógasafn Folk museum

- 1 x transfer in een highland voertuig naar Landmannalaugar en terug

- 1 x bierproeverij en rondleiding in de Ölvisholt microbrewery

- Luchthaventransfers per Flybus shuttle

 

Niet inbegrepen in de prijs:

- Niet vermelde maaltijden en drankjes

- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen

- Optionele excursies

- Persoonlijke uitgaven en fooien

- Visumkosten

- Verzekeringen (optioneel)

- Alle andere, niet vermelde diensten

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat alle vermelde informatie kan wijzigen omwille van de huidige gezondheidssituatie.

Wij vragen u daarom om twee dagen voor uw vertrek contact op te nemen met het hotel zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt ook de FAQ raadplegen voor de meestgestelde vragen over deze situatie.

 

Opgelet: Voor bestemmingen waar bezoekers in quarantaine moeten bij terugkomst is geen annulering mogelijk.


We raden u aan om regelmatig de huidige richtlijnen, regels en het reisadvies na te kijken via onderstaande links:


https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen


https://www.info-coronavirus.be/nl/

 https://reopen.europa.eu/nl/

Onze beloften

 • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
 • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
 • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

 1. Voyage Privé
 2. Luxe vakantiehuis
 3. Groepsreis: De parels van Zuid-IJsland