Cruise van 5 nachten op de Noordzee - Kopenhagen - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Vertrek op een onvergetelijke cruise aan boord van een ruim, comfortabel en elegant schip in een hut met uitzicht op zee
  • Begin aan de kust van Denemarken, ga naar de pittoreske havens van Noorwegen en eindig je expeditie op de prachtige Schotse eilanden
  • Reis over dezelfde route die door de Vikingen werd afgelegd en ervaar de majestueuze natuur dankzij de prachtige uitzichten

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Reisprogramma

Ga met ons mee op deze avontuurlijke cruise van 5 nachten op de Noordzee, beginnend in het centrum van Kopenhagen. Je bezoekt als eerste het kleine schilderachtige stadje Skagen, op de spitse "top" van Denemarken, waar veel beroemde Deense kunstenaars ooit samen in een kunstenaarskolonie woonden.

 

Je gaat vervolgens verder de zee op en stopt aan de westkust van Noorwegen, dat meer dan duizend jaar geleden een bolwerk was van de Vikingen. Volgens de Viking-geschiedenis was Haugesund de begraafplaats van Harald, de eerste Viking-koning. Je zult zijn monument bezoeken in deze pittoreske badplaats.

 

Daarna treedt je in de voetsporen van de Vikingen en zet je koers naar de Britse eilanden die onderdeel uitmaken van Schotland. Je gaat naar de Shetland Islands die, net als de nabijgelegen Orkney Islands, ooit geregeerd werden door Vikingen. De vikingen arriveerden hier met een reputatie als angstaanjagende krijgers, maar vestigden zich verrassend genoeg voor zo’n 500-600 jaar, waarbij ze een blijvende invloed achterlieten die vandaag de dag nog is terug te zien in plaatsnamen, alledaagse uitdrukkingen en Noorse tradities.

 

Je reisroute ziet er als volgt uit:

Dag 1: Inschepen in Kopenhagen

Dag 2: Skagen

Dag 3: Haugesund

Dag 4: Shetland Islands

Dag 5: Orkney Islands

Dag 6: Ontschepen in Aberdeen

Cruise in detail

Dag 1: Inschepen in Kopenhagen

De cruise begint in het hart van Kopenhagen, waar de Ocean Albatros is aangemeerd. Na het aan boord gaan en de verplichte veiligheidsprocedures zet de kapitein koers naar het noorden. Je wordt naar je hut begeleid en verplichte veiligheidsprocedures worden uitgevoerd. Terwijl het diner wordt geserveerd in het elegante restaurant, passeer je Kasteel Kronborg, dat beroemd is als het kasteel van Shakespeare's Hamlet!

 

Dag 2: Skagen

De Ocean Albatros meert aan in de belangrijke vissershaven en het artistieke gebied van het prachtige Skagen. Skagen staat bekend om zijn zonneschijn, bruisende stadsleven, schilderachtige gele huizen en witte zandstranden.

 

De dag begint met een busbezoek aan Grenen, het puntige schiereiland dat het noordelijkste punt van Denemarken markeert. Klim aan boord van de tractorbus, “Sandormen”, en bewonder het punt waar de wateren van het Skagerrak en het Kattegat de golven ontmoeten.

 

Na dit bezoek kun je een aangename wandeling maken door de stad waar het Skagen Kunstmuseum is gevestigd. Hier kun je de permanente collectie werken van de beroemde Deense schilders Anna Ancher, P.S. Krøyer, Holger Drachmann en anderen bewonderen. In de 19e eeuw creëerden deze wereldberoemde kunstenaars kunstwerken in hun kunstenaarskolonie, die voornamelijk bestond uit Scandinaviërs, bekend als "Skagenschilders".

 

Nadat je het topje van Denemarken hebt ervaren, keer je terug naar de haven van Skagen om opnieuw aan boord te gaan voor een late lunch en verder te varen over de Noordzee richting Noorwegen.

 

De eerste navigators van deze regio, nu bekend als Vikingen, bestonden uit mensen uit de Scandinavische landen Denemarken, Zweden en Noorwegen. Hun expedities aan boord van de beroemde langschepen brachten hen door de hele bekende wereld en stichtten Viking-nederzettingen die de geschiedenis van West-Europa diepgaand zouden veranderen. Terwijl je tijdens deze reis enkele van de routes van de Vikingen aflegt, kun je je verdiepen in hun geschiedenis en nalatenschap.

Dag 3: Haugesund

In het zuidwesten van Noorwegen, tussen Bergen en Stavanger, ligt de beschutte zeestraat Karmsund; bij de noordelijke ingang ligt het prachtige oude centrum van Haugesund, de thuisbasis van Harald Veelhaar, de eerste Viking-koning van Noorwegen. Naast het beschermen van passerend scheepsverkeer, was de zeestraat zelf ook de bron van een enorme haringvisserij, wat de ontwikkeling van de stad een impuls gaf. Volgens de legende steekt de god Thor elke ochtend de Straat van Karmsund over om naar de Boom des Levens te gaan.

 

"Sildabyen", zoals de stad soms wordt genoemd (letterlijk vertaald als "Haringstad"), biedt ook een opvallend roze stadhuis uit 1931, gelegen aan het goed onderhouden centrale plein. De geschiedenis van de scheepvaart en scheepsbouw is duidelijk zichtbaar in de stad, die sinds 1913 de vierde grootste haven van Noorwegen heeft. De waterweg heeft veel inwoners de mogelijkheid gegeven om de wereld te verkennen en veel kapiteins en matrozen zijn van hieruit begonnen aan hun lange reizen over de hele wereld. Noorwegen is nog steeds een grote zeevarende natie, met duizenden Noren die dagelijks in de oceanen werken (de maritieme industrie is goed voor ongeveer 70% van de Noorse exportmarkt).

 

Veel IJslandse sages vertellen ons de verhalen van de eerste Viking-koning, en de volksverhalen van Orkneyinga en Heimskringla vertellen vooral over de militaire reis van Harald Veelhaar naar het westen. Hier vocht de koning om de regio te bevrijden van dissidente Viking-piraten, die de Noorse kust plunderden. De expeditie ging vervolgens verder richting Schotland, waar veel van deze dissidenten hun toevlucht hadden gezocht. Tijdens de cruise zul je dezelfde route afleggen.

 

Dag 4: Shetland Islands

In de ochtend nader je Lerwick, de hoofdstad van Shetland. Shetland bestaat uit meer dan 100 eilanden, waarvan er slechts 15 het hele jaar door bewoond zijn. De eilanden vormen het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk en liggen ongeveer 300 km ten noorden van het vasteland van Schotland.

 

Eenmaal veilig aangemeerd in de haven, vertrek je via Lerwick richting Scalloway voor een korte mooie rit. Door de verhoogde ligging kun je genieten van het uitzicht op het charmante dorp en het imposante Scalloway Castle. Na een korte fotostop gaan je verder oostwaarts door het gebied dat plaatselijk bekend staat als "Black Gates".

 

Je volgt de weg richting het noorden, waar de hoofdbestemming, Clickimin Broch, ligt. Je krijgt vrije tijd om deze goed bewaarde en gerestaureerde Broch te ontdekken en meer te leren over het leven in deze mysterieuze forten uit de ijzertijd.

 

Let op: Deze excursie maakt deel uit van het excursie-pakket en is niet bij de reisprijs inbegrepen.

 

Daarna keer je terug naar Lerwick en begin je aan een korte overtocht naar het nabijgelegen eiland Noss, de thuisbasis van enkele van de meest actieve zeevogelkolonies van Schotland. Indien het weer het toelaat, krijg je de gelegenheid om de torenhoge kliffen vol met jan-van-genten, zeekoeten en andere zeevogels te aanschouwen.

 

Vanaf hier verlaat je de Shetland Islands en vaar je zuidwaarts door het Fair Isle Channel richting Orkney.

Dag 5: Orkney Islands

In de vroege ochtend bereik je de stad Kirkwall op de winderige Orkney Islands voor het vasteland van Schotland. Orkney betekent 'zeehondeneilanden' in het Oudnoors, en net als de andere eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan heeft Orkney een rijke Viking-geschiedenis.

 

Kirkwall is de hoofdstad van Orkney. Orkney heeft een fascinerende geschiedenis en bevat een van de hoogste concentraties overblijfselen uit het stenen tijdperk ter wereld, bewaard in het zachte zand van het eiland. Deze locaties variëren van de dramatische stenen cirkel van Brodgar tot de ontroerende en intieme neolithische huizen van Skara Brae, zo perfect bewaard gebleven dat ze bijna nog steeds bewoond lijken te zijn.

 

In tegenstelling tot het vasteland van Schotland werden de Orkney Islands en de nabijgelegen Shetland Islands bewoond door Noorse kolonisten en maakten deze eilandengroepen tot het einde van de 14e eeuw deel uit van het koninkrijk Noorwegen; de taal, cultuur en architectuur van de eilanden zijn daarom verschillend van de rest van Schotland. De lokale bevolking is trots op hun Scandinavische erfgoed, dat bijna overal in de stad zichtbaar is, van de magnifieke kathedraal van St. Magnus tot straatnamen en de wereldberoemde Highland Park-distilleerderij.

 

In recentere tijden zijn de eilanden van enorm militair belang geweest voor de Britse staat en ligt een hele Duitse vloot op de bodem van de baai Scapa Flow, net buiten de stad. De barricades tussen verschillende eilanden werden gebouwd na een gedurfde U-bootaanval tijdens de Tweede Wereldoorlog; samen met de prachtige Italiaanse kapel (gebouwd door krijgsgevangenen) getuigen ze van de ingewikkelde geschiedenis van de eilanden.

 

Tegenwoordig hebben de eilanden zichzelf opnieuw uitgevonden; bezoekers worden hartelijk verwelkomd en de bruisende haven is bezaaid met apparatuur voor getijden- en windenergie, om zo te profiteren van de  overvloedige groene energie van de Orkney Islands.

 

Excursie Hoogtepunten van Orkney

Je start vanaf Kirkwall en gaat richting het westen van Mainland, het grootste eiland van de Orkney Islands. Onderweg passeer je glooiende landschappen en betreed je het neolithische binnenland, een gebied dat tot werelderfgoed is verklaard vanwege zijn rijkdom aan prehistorische archeologie. Eenmaal voorbij de Standing Stones of Stenness stop je bij de 5000 jaar oude ceremoniële cirkel: de Ring van Brodgar.

 

Je vervolgt je weg richting het mooie vissersdorpje Stromness. Na een briefing- en oriëntatiebijeenkomst kun je genieten van vrije tijd om de pittoreske haven van Stromness te verkennen en door de eigenzinnige geplaveide straatjes te wandelen. Je kunt een bezoek brengen aan het prachtig gerenoveerde Pier Arts Centre, met tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars, ontspannen met een warm drankje in een café of de ambachtswinkels verkennen die gebreide kleding, keramiek en lokale kunstwerken verkopen.

 

Ten slotte keer je terug naar de bus en vervolg je de cirkelvormige route langs de kust van Scapa Flow, een beroemde Britse marinebasis in beide wereldoorlogen.

 

Let op: Deze excursie maakt deel uit van het excursie-pakket en is niet bij de reisprijs inbegrepen.

 

Voor gasten die in Kirkwall willen blijven, wordt een korte wandeling door de stad georganiseerd, langs de St. Magnus-kathedraal en de pittoreske ruïnes van het bisschoppelijk en graafpaleis.

 

In de middag vertrek je zuidwaarts richting Aberdeen.

 

Dag 6: Ontschepen in Aberdeen

De kapitein zal het schip zuidwaarts leiden langs de oostkust van Schotland richting Aberdeen, de Granite City, de derde grootste stad van Schotland. Eenmaal aangekomen in Aberdeen is het tijd om afscheid te nemen van het schip en zijn bemanning.

Belangrijke informatie over je cruise

Om seizoens-, technische of veiligheidsredenen kunnen bepaalde activiteiten zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. De volgorde van de tussenstops kan ook worden gewijzigd.

Ocean Albatros

Met in totaal 94 comfortabele hutten en suites die allemaal uitzicht op zee bieden, is de Ocean Albatros een van de populairste expeditiecruiseschepen ter wereld. Het schip beschikt over twee restaurants, een bar, een eetgedeelte op het open dek, een wellnessruimte, een vergaderruimte en andere ultramoderne voorzieningen.

 

Het schip heeft een ruim 50% lagere CO₂-voetafdruk vergeleken met traditionele expeditieschepen en is een van de meest milieuvriendelijke schepen die er zijn. Het Green Initiative-programma is geïmplementeerd, wat gasten absoluut comfort en duurzaamheid garandeert. De Ocean Albatros beschikt tot slot ook over een exclusieve panoramische sauna en een groot aantal hutten speciaal voor soloreizigers, zonder toeslag.

Cabine

Stateroom voor 1 persoon (cat. G) (14 m²)

De Stateroom voor 1 persoon (cat. G) bevindt zich op dek 3 en beschikt over alles wat je nodig hebt om je verblijf aan boord zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Alle hutten zijn uitgerust met een kluisje, televisie, koelkast, diverse elektrische en USB-aansluitingen van 230 W. Daarnaast zijn badjassen, slippers, toiletartikelen (body wash, lotion, shampoo) en haardroger inbegrepen.

Maximale kamercapaciteit

Volwassenen
1 Volwassene

Stateroom met Frans balkon (cat. E) (14 m²)

De Stateroom met Frans balkon (cat. E) is een uiterst comfortabele en lichte kamer, uitgerust met een queensize bed (150x200 cm), grote ramen en een badkamer. Alle hutten van dit type bevinden zich op dek 7.

 

Alle hutten zijn uitgerust met een kluisje, televisie, koelkast, diverse elektrische en USB-aansluitingen van 230 W. Daarnaast zijn badjassen, slippers, toiletartikelen (body wash, lotion, shampoo) en haardroger inbegrepen.

Maximale kamercapaciteit

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
of
Volwassenen
1 Volwassene
+
1 Kind

Stateroom met balkon (cat. C) (18 m²)

De Stateroom met balkon (cat. C) beschikt over een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een badkamer. Veel van dit type hutten hebben ook een zithoek compleet met een tafel en een stoel. Als kers op de taart kun je genieten van het uitzicht vanaf je eigen balkon.

 

Alle hutten zijn uitgerust met een kluisje, televisie, koelkast, diverse elektrische en USB-aansluitingen van 230 W. Daarnaast zijn badjassen, slippers, toiletartikelen (body wash, lotion, shampoo) en haardroger inbegrepen.

Maximale kamercapaciteit

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Eten & drinken

Deze aanbieding is op basis van een verblijf met volpension (inclusief een selectie van drankjes).

Activiteiten

Aan het einde van een dag vol excursies is er niets beter dan een wellnessmoment in de Polar Spa! Je kunt hier kiezen voor à-la-cartebehandelingen, die vervolgens worden aangepast aan jouw persoonlijke behoeften.

 

Breng ook een bezoekje aan het solarium met hydromassagebaden en een overloopzwembad en met uitzicht op het omliggende landschap.

 

Als je tijdens je vakantie graag fit wilt blijven, kun je tot slot naar de fitnessruimte gaan. Er staan hier verschillende cardio- en krachtmachines tot je beschikking.

Vervoer & transport

Vluchten

Tijdens het boeken van je vlucht, kun je je luchtvaartmaatschappij en vluchttijden kiezen. Mogelijk bevat je vlucht één of meer tussenlandingen. Er kan sprake zijn van een technische tussenstop, waarbij je in het vliegtuig kunt blijven zitten, maar het is ook mogelijk dat je van vliegtuig moet veranderen.

Bagage

Voor bagage, maaltijden aan boord en andere services aan boord, worden mogelijk kosten in rekening gebracht. Bij het kiezen van je luchtvaartmaatschappij en de vluchttijden, kom je te weten of je bagage is inbegrepen in de prijs. Als je bagage niet is inbegrepen in de prijs, kun je voor vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij raadplegen met de referentie van je reisdocumenten om het exacte tarief te weten te komen en extra bagage bij te boeken. Als je een goedkopere luchtvaartmaatschappij kiest, kun je je bagage tijdens het boekingsproces toevoegen.

 

Voor binnenlandse vluchten is het niet altijd mogelijk om bagage te reserveren bij de luchtvaartmaatschappij. In dit geval dien je het tarief voor de bagage aan de balie van de luchthaven te betalen.

 

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan het traject naar de luchthaven in Parijs per trein worden afgelegd. Deze informatie vind je onder het kopje “Details”.

 

Als je per TGV reist, dien je tussen 24 uur en 20 minuten voor vertrek je TGV-ticket af te halen bij het bij het TGV AIR-loket op je vertrekstation. Indien je per vliegtuig reist, ga je na het ophalen van je bagage naar het TGV AIR-loket om je TGV-ticket af te halen.

 

 

Nadat je je reservering hebt voltooid, ontvang je alle benodigde informatie om in te checken voor je vluchten.

Transfers

Transfers tussen de luchthaven en het hotel zijn niet inbegrepen. Optioneel en tegen bijbetaling kun je, indien beschikbaar, in de tweede stap van je boeking een transfer bijboeken voor aanbiedingen met vlucht.

Bestemmingen

Welkom in ... Denemarken!

Het Koninkrijk Denemarken, grenzend aan de Noordzee en de Oostzee, lijkt te drijven op het water. Laat u meevoeren door deze sprookjesachtige bestemming, perfect voor een romantisch onderonsje of voor een vakantie met vrienden of familie. 
Denemarken heeft een unieke sfeer over zich en zal u verbazen met haar grote diversiteit aan fascinerende steden en betoverende natuur. 
Het dynamische en kleurrijke Kopenhagen laat de moderne elementen van de stad naadloos overlopen in een omgeving met een traditionele schoonheid. Ga op zoek naar de kleine zeemeermin en verken de wonderbaarlijke natuur van dit land vol geschiedenis en legenden. 
Bewonder de horizon vanaf de magnifieke stranden van Skagen of laat u verrassen door de wandelende duinen van Råbjerg Mile en duik in de fascinerende en opzienbarende geschiedenis van de Vikingen. Denemarken is dé perfecte vakantiebestemming voor iedereen die wenst te ontspannen!

Welkom in... Noorwegen

De majestueuze landschappen van Noorwegen zijn werkelijk adembenemend! Fjorden omgeven door steile kliffen of glooiende hellingen bedekt met boomgaarden, vredige meren, gletsjers en indrukwekkende watervallen: het land is een verzameling van natuurschoon.

 

In het noorden neemt de Lofoten-archipel je mee naar de Vikinggeschiedenis, terwijl de bruisende stad Tromsø een ideaal vertrekpunt is voor walvissafari's. In het oosten strekt het fjordengebied, dat per auto of boot kan worden verkend, zich uit van Bergen tot de bergachtige Jotunheimen. In het westen ligt Oslo, de moderne en fascinerende hoofdstad van dit unieke land.

 

Van wandeltochten - Preikestolen en Trolltunga zijn een must - tot staande houten kerken die getuigen van de Vikinggeschiedenis, tot vissersdorpjes met hun typische rode huizen, een vakantie in Noorwegen zul je nooit vergeten!

Welkom in ... Schotland!

Welkom in het land van de Highlands! Een betoverende mix van adembenemende landschappen, stedelijke verfijning, opwindende buitenactiviteiten en een rijk cultureel erfgoed wachten in Schotland. Dit is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en grote open ruimtes tussen weilanden, meren, bergen en steile kliffen. Reis van Edinburgh naar Glasgow voorbij het beruchte meer van Loch Ness en tal van andere pareltjes. Stap met ons mee in de voetsporen van de legendes en ervaar zelf de unieke magie van Schotland!

Meer details over de cruise

Alle praktische informatie over de cruise:

Lengte van de boot: 104,4
Breedte van de boot: 18,4
Aantal cabines op de boot: 94
De boot is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Niet inbegrepen in de prijs:

- Niet vermelde maaltijden en drankjes

- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen

- Optionele excursies

- Persoonlijke uitgaven en fooien

- Visumkosten

- Verzekeringen (optioneel)

- Alle andere, niet vermelde diensten

 

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden.

 

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

Faciliteiten in de cabine, afhankelijk van het gekozen cabinetype:

  • Kluisje
  • Tv
  • Koelkast
  • Badjassen
  • Haardroger

Indien je een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Al naar gelang beschikbaarheid word je ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Je contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met je kunnen opnemen om je reservering te bespreken voordat je aankomt.

Bij aankomst kan je worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens je verblijf, vooral wanneer je buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt weergegeven met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land.

 

Een ontvangst in de beste omstandigheden.

Voor het meest ontspannen verblijf, geniet je van een ontvangst in alle rust. Onze partners beloven de geldende sanitaire maatregelen te respecteren om je veiligheid en welzijn te garanderen.

Let op: de sanitaire maatregelen kunnen worden gewijzigd overeenkomstig met de aanbevelingen van de overheid. Bijgevolg kunnen zij de toegang tot bepaalde voorzieningen beïnvloeden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Cruise van 5 nachten op de Noordzee